Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ήρθε η ώρα να αποκτήσει η Παλλήνη Δήμαρχο

Παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες την αρθρογραφία, τόσο στα έντυπα μέσα όπως το παρόν που με τιμά με την φιλοξενία του, όσο και στα ηλεκτρονικά. Διαπιστώνω με λύπη ότι η πλευρά Κωνσταντά ακολουθεί πιστά το δρόμο της έντονης αντιπολίτευσης στη Διοίκηση Ζούτσου. Μάλιστα κάποιες φορές δεν διστάζει να χρησιμοποιεί ψεύδη ή να παραποιεί νούμερα, προκειμένου ο αντιπολιτευτικός λόγος να γίνει πιστευτός.

Είναι όμως δυνατόν τόσο λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές να μην βλέπουμε πουθενά τίποτα για το μέλλον; Καμία πρόταση, κανένα όραμα, από την πλευρά Κωνσταντά.

Και μη βιαστείτε αγαπητοί μου φίλοι να μου πείτε να διαβάσω το πρόγραμμά σας, γιατί σας πληροφορώ ότι το έκανα και μάλιστα με μεγάλη προσοχή. Διαπίστωσα λοιπόν ότι και από κει απουσιάζει ο προγραμματικός λόγος. Όπου δε υπάρχει ως ελάχιστο δείγμα, έρχεται η σκληρή πραγματικότητα της εγκαταλελειμμένης Παλλήνης να σας διαψεύσει.

Πως μπορεί να σας πιστέψει ο Παλληνιώτης όταν καθημερινά βιώνει την εγκατάλειψη;
Πως μπορεί να σας πιστέψει ο Παλληνιώτης όταν παρουσιάζετε σκίτσα ή ταμπέλες προσεχούς ανέγερσης ως έργα;
Πως μπορεί να σας πιστέψει ο Γερακιώτης όταν αυτά που του υπόσχεστε τα έχει ήδη; Ο Γερακιώτης που διαβάζει ότι θα κατασκευάσετε στο Σταυρό το 2ο Αθλητικό Κέντρο, όταν εκεί υπάρχει ήδη το 4ο, μπορεί να σας εμπιστευτεί; 

Αγαπητοί μου φίλοι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Γέρακας έχει μπει σε ένα δρόμο και προχωράει, αλλού αργά, αλλού πιο γρήγορα, η Παλλήνη όμως έχει ιδιαίτερες ανάγκες γιατί την έχετε εγκαταλείψει.

Η καθημερινότητα είναι από τα ζητήματα άμεσης προτεραιότητας για μας. Καθημερινότητα που έχει να κάνει με την καθαριότητα, την συντήρηση του οδικού δικτύου, το πλύσιμο των κάδων, το δημοτικό φωτισμό, τις πινακίδες οδοσήμανσης, την συντήρηση των σχολείων και των παιδικών χαρών και πληθώρας άλλων ζητημάτων που χρίζουν άμεσης παρέμβασης (φαντάζομαι αγαπητοί μου φίλοι της πλευράς Κωνσταντά ότι έχετε πολλές άγνωστες λέξεις στην παραπάνω ελάχιστη αναφορά μου περί καθημερινότητας, το κακό όμως είναι ότι με τη Διοίκησή σας τις κάνατε και άγνωστες έννοιες για τους Παλληνιώτες).

Πέρα από την άμεση αντιμετώπιση της καθημερινότητας, μεγάλο βάρος πρέπει να δοθεί στη γρήγορη προώθηση των εντάξεων στο σχέδιο. Κάτι που δεν καταφέρατε τόσα χρόνια, κάτι που εμείς όπως βλέπετε το κατέχουμε καλά, κάτι που θα μας λύσει τα χέρια ώστε η Παλλήνη να μπει σε δυναμική τροχιά ανάπτυξης.
Θα μπορούσα να συνεχίσω τον κατάλογο των σχεδίων μας επί μακρόν, γράφοντας για την ανάγκη διευθέτησης ρεμάτων, για αγωγούς ομβρίων, για νέα σχολεία, για νέες παιδικές χαρές, πράγματα που ήδη έχουμε κάνει στο Γέρακα, κινδυνεύω όμως να καταχραστώ την φιλοξενία του εντύπου.

Θα κλείσω με τη Συμμετοχική Δημοκρατία (κι άλλη άγνωστη λέξη κ. Κωνσταντά;). Με απλά λόγια δεν θα μας ψάχνετε αγαπητοί συνδημότες να μας βρείτε, θα ερχόμαστε εμείς σε σας, μέσα από ετήσιες τακτικές συναντήσεις σε κάθε γειτονιά, όπου ο οποιοσδήποτε θα έχει τη δυνατότητα να θέσει το πρόβλημά του, να κάνει την πρότασή του, άμεσα, απευθείας στο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο. Σημειώνω πως αυτό το κάνουμε στο Γέρακα τα τρία τελευταία χρόνια.

Αγαπητοί συνδημότες δεν ζητάμε μόνο την ψήφο σας και την εμπιστοσύνη σας.
Ζητάμε τη συμμετοχή σας.
Ήρθε η ώρα να νιώσει η Παλλήνη ότι απέκτησε Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο.