Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Θανάσης Ζούτσος - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (14/11/2010)

Φίλες και φίλοι,

Συμπολίτισσες και συμπολίτες του Νέου Δήμου Παλλήνης.

Θέλω να ξεκινήσω με ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Σήμερα με την ψήφο σας δώσατε μια μεγάλη και ξεκάθαρη νίκη σε μένα και στο συνδυασμό «Ανθούσα Γέρακας Παλλήνη – Μια πόλη για όλους».
Είναι μια μεγάλη νίκη γιατί είναι νίκη όλων μας!
Οι πολίτες του νέου Δήμου Παλλήνης παραμέρισαν τις μικροψυχίες τις έριδες τα τοπικιστικά κατάλοιπα και πρόταξαν την Αυτοδιοίκηση, το συμφέρον της πόλης και των Δημοτών.

Δώσαμε όλοι μαζί μια δύσκολη και συνάμα έντιμη μάχη. Μέσα σε ένα δύσκολο και πολύπλοκο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον.
Αντιμετωπίσαμε πολλές φορές τη μικρότητα τη μικροψυχία ακόμη και την συκοφαντία από τους αντιπάλους μας.
Δεν παρασυρθήκαμε. Δεν είδαμε τον πολιτικό μας αντίπαλο, σαν προσωπικό εχθρό, επικεντρώσαμε την προσοχή μας στη λύση των προβλημάτων.
Η ψήφος σας μας δίνει τη δύναμη να προχωρήσουμε μπροστά, με σκληρή δουλειά και πολύ αγάπη για τον τόπο μας.

Το σχέδιο του Καλλικράτη δίνει στο νέο Δήμο, νέες ευκαιρίες και δυνατότητες αλλά και πρόσθετες ευθύνες.
Είμαστε αποφασισμένοι να λειτουργήσουμε και να δουλέψουμε με γνώμονα το συμφέρον του
τόπου και να το πετύχουμε!
Σ’ αυτή τη προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Σας θέλουμε όλους δίπλα μας. Θέλουμε τη βοήθεια όλων, τις ιδέες, τις προτάσεις ακόμη και την κριτική σας.
Δεν λειτουργούμε με αποκλεισμούς.
Στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας, απ' όποιον χώρο και αν αυτές προέρχονται, να συνεργήσουν προκειμένου να διαμορφώσουμε μαζί το μέλλον του τόπου μας, χωρίς τοπικισμούς, καθεστωτικές αντιλήψεις, στεγανά, αναξιοκρατία. 
Στο νέο Δήμο Παλλήνης, η ανάπτυξη θα γίνει σε κάθε γειτονιά και δεν θα υπάρχουν γειτονιές και δημότες πολλών και διαφορετικών ταχυτήτων.
Οι βασικοί άξονες στη λειτουργία του νέου μας Δήμου θα είναι στο εξής η σοβαρότητα, η διαφάνεια, η ισοπολιτεία η συμμετοχή και η αξιοκρατία.

Πολύ σύντομα η πόλη μας θα γίνει αυτή που αξίζουμε.
Μια πόλη με όλους.
Μια πόλη για όλους!

Θανάσης Ζούτσος