Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Κωνσταντάς’s statistics

Τι απαράμιλλη ικανότητα, τι εντυπωσιακή τεχνική, τι απίστευτο ταλέντο. Ισως έιναι λίγα για να περιγράψουν τη μοναδική ικανότητα του κ. Κωνσταντά να παρουσιάζει το άσπρο μαύρο.

Τον άκουσα προσεκτικά και στις δύο ομιλίες που έκανε στα εγκαίνια των εκλογικών του κέντρων σε Παλλήνη και Γέρακα. Τον θαύμασα. Με απίστευτη μαεστρία παρουσίασε το Γέρακα ως ωφειλέτη, τόλμησε μάλιστα να πεί ότι ο Γέρακας χρωστάει σε εργολάβους, και την Παλλήνη ως έχουσα περίσσευμα.

Αλήθεια αγαπητέ Σπύρο ξέρεις κάποιον εργολάβο που άφησε έργο μας επειδή δεν πληρώθηκε; Και αν ξέρεις γιατί δεν μας τον λές ή τουλάχιστον γιατί δεν μας λες ποιό έργο έμεινε στη μέση λόγω ελλείψεως χρημάτων; Μήπως νομίζεις ότι όλοι δρούν όπως εσύ; Οι νοικοκύρηδες αγαπητέ Σπύρο όταν ξεκινάνε ένα έργο έχουν εξασφαλίσει ότι θα το πληρώσουν κιόλας. Τέτοιος είναι ο Γέρακας και έτσι θα γίνει και η Παλλήνη, ο Δήμος μας, η Πόλη μας πιά. Μην κρίνεις εξ’ ιδίων τα αλλότρια. Γιατί εμείς μπορούμε κατηγορηματικά να πούμε ότι δεν χρωστάμε σε κανέναν και κανείς δεν μας άφησε έργο στη μέση επειδή δεν είχαμε να τον πληρώσουμε. Εσύ μπορείς; Σ’ αυτόν τον πενιχρό απολογισμό, των τεσσάρων όλων κι όλων έργων που παρουσιάζεις στις ομιλίες σου, μπορείς να πείς ευθαρσώς ότι ουδείς παράτησε έργο στην Παλλήνη λόγω ελλείψεως χρημάτων; Με χαρά θα το ακούσω.

Και θέλω να με πιστέψεις ότι θα το ακούσω με χαρά γιατί προσωπικά την Παλλήνη την ζήλευα από τότε που πήγαινα στα σχολεία της. Από τότε που ο Γέρακας ήταν λασπότοπος και ήθελα να γίνει σαν την Παλλήνη. Γιατί ο προσωπικός μου στόχος, αλλά και ο στόχος του συνδυασμού που μετέχω είναι να κάνουμε το παν ώστε οι δύο, μέχρι σήμερα πόλεις, να γίνουν μία και να έχουν κοινή πορεία.

Να ξεφύγει η Παλλήνη από τη στασιμότητα που την καταδίκασες και μαζί με την Ανθούσα και το Γέρακα να γίνουν μια πόλη. Μια πόλη για όλους.