Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

«Εκεί που μας χρωστούσανε … μας πήραν και το βόδι»

«Εκεί που μας χρωστούσανε … μας πήραν και το βόδι» λέει ο σοφός λαός μας, αλλά οι παρατρεχάμενοι του κ. Κωνσταντά, προφανώς καμία επαφή με τον λαό δεν έχουν.


Στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας του ο κ. Βίτσιος, βάλθηκε λοιπόν να αποδείξει ότι ο Δήμος Γέρακα όχι μόνο δεν έχει δέκα εκατομμύρια (10.000.000,00) ευρώ στην Τράπεζα (τα επίσημα στοιχεία του Δήμου και της Τράπεζας δεν έχουν καμία σημασία), αλλά τουναντίον χρωστάει και 18.000.000,00 ευρώ περίπου.


Και επειδή ο κ. Βίτσιος, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι πάντοτε «απόλυτα τεκμηριωμένος» στις αναλύσεις του επιστράτευσε πίνακα με σχετικά στοιχεία. Τι στοιχεία; Μα τι άλλο, έδωσε στην δημοσιότητα πίνακα με τα έργα που είναι σε εξέλιξη ή έχουν προγραμματιστεί να γίνουν από τον κ. Ζούτσο την επόμενη τετραετία στον Γέρακα. Έναν πραγματικά εντυπωσιακό κατάλογο με δεκατρία (13) έργα που συμπληρώνουν και επεκτείνουν το τεράστιο έργο που έγινε την παρούσα τετραετία από τον κ. Ζούτσο και βελτιώνουν δραστικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων.


Στην πρεμούρα του λοιπόν να καταρρίψει την διαμορφωθείσα στο κόσμο εικόνα για την υγιή οικονομική διαχείριση του Γέρακα, δεν συνειδητοποίησε δύο πράγματα:
α) ότι με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύει στους Γερακιώτες, για άλλη μια φορά, αυτό που ήδη ξέρουν. Ο Δήμαρχος του Γέρακα, έχει υλοποιήσει και υλοποιεί ένα τεράστιο έργο, που απευθύνεται σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πολίτη παρέχοντας ουσιαστική βελτίωση της καθημερινότητας και τα εχέγγυα για την ανεμπόδιστη ανάπτυξη της πόλης.
β) και ίσως σημαντικότερο για την θέση του στην παράταξη του κ. Κωνσταντά, ότι με αυτό τον τρόπο «αδειάζει» τον αρχηγό του, αφού ο κ. Κωνσταντάς διαδίδει παντού ότι ο κ. Ζούτσος αντί να κάνει έργο που αποδίδεται στους δημότες, αποταμιεύει τα λεφτά τους στην Τράπεζα. Δεν σας είχε ενημερώσει κ. Κωνσταντά, ο κ. Βίτσιος ότι αυτά τα χρήματα ήταν για έργα στο Δήμο Γέρακα. Κρίμα, τζάμπα η χαρά σας!


Ας εξετάσουμε όμως και τα «αδιάσειστα στοιχεία» του χρέους:


1. Ο κ. Βίτσιος παραθέτει στοιχεία όχι έργων που έχουν υλοποιηθεί και μένουν απλήρωτα (απλά γιατί τέτοια δεν υπάρχουν), αλλά έργα που θα υλοποιούνται στο διάστημα της επόμενης τετραετίας.


2. Ο κ. Βίτσιος μάλλον κάνει λογαριασμούς βάσει της ελλειμματικής διαχείρισης του Δήμου Παλλήνης (περίπου 1.700.000,00 ευρώ έλλειμμα στον ισολογισμό του 2009 σε σύγκριση με τα περίπου 2.500.000,00 ευρώ πλεόνασμα στον αντίστοιχο ισολογισμό του Δήμου Γέρακα), οπότε και ανησυχεί για την ύπαρξη νέων εσόδων. Αν υπολόγιζε με βάση την οικονομική διαχείριση του Γέρακα, θα ήταν πολύ πιο αισιόδοξος αφού τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έργο γίνεται και χρηματικό πλεόνασμα απομένει.


3. Ο κ. Βίτσιος κάνει τους υπολογισμούς του βάσει του προϋπολογισμού δημοπράτησης, χωρίς να λάβει υπόψη του την προσφερόμενη έκπτωση από τους αναδόχους-εργολήπτες που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνάει και το 60%. Εκτός αν σε περίπτωση που εκλεγούν σκοπεύουν να ακολουθήσουν παντού διαδικασίες απευθείας ανάθεσης, όπως έκανε ο κ. Κωνσταντάς με την Λ. Κύπρου, έργο 4.500.000 ευρώ που δημοπρατήθηκε με πρόσκληση περιορισμένου ενδιαφέροντος, δηλαδή μεταξύ των εταιρειών που είχε προεπιλέξει.


4. Ο κ. Βίτσιος παραδέχεται στα ψιλά γράμματα ότι ο Δήμος Γέρακα έχει εξασφαλίσει και 6.000.000,00 από Ευρωπαϊκές και Εθνικές χρηματοδοτήσεις, εσκεμμένα όμως παραλείπει να αναφέρει ότι με την ίδια αποτελεσματικότητα που εξασφαλίστηκαν πάνω από 12.000.000,00 ευρώ σε χρηματοδοτήσεις την παρούσα τετραετία, μπορούν να εξασφαλιστούν και πολύ περισσότερα την επόμενη.


5. Ο κ. Βίτσιος χρησιμοποιεί μια ιδιαίτερα ευέλικτη ερμηνεία του όρου «χρωστάω», αφού αναφέρεται ως χρωστούμενα σε δαπάνες έργων που δεν έχουν ακόμη δημοπρατηθεί, ή που έχουν μόλις δημοπρατηθεί και οι εργολήπτες δεν έχουν καταθέσει ακόμη λογαριασμούς.
Η αλήθεια κ. Κωνσταντά και κ. Βίτσιο, είναι ότι ο Θανάσης Ζούτσος χρωστάει.
Χρωστάει στους Γερακιώτες να ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε και χρωστάει στους Παλληνιώτες και στους Ανθουσιώτες την ευκαιρία να ξεφύγουν από το τέλμα της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης. Χρωστάει σε όλους τους πολίτες της Ανθούσας, του Γέρακα και της Παλλήνης, που τον αγκαλιάζουν και τον υποστηρίζουν με θέρμη, να έχουν την πόλη που θέλουν, την πόλη που τους αξίζει.


Μια πόλη με όλους.


Μια πόλη για όλους.


Να είστε σίγουρος ότι ξεκινώντας από την 1η Γενάρη του 2011, ο κ. Ζούτσος θα εκπληρώσει το χρέος του στο ακέραιο.