Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020

Σινέ ΓΕΡΑΚΑΣ 09-15/07/2020

MADE IN ITALY
Σκηνοθεσία: Τζέιμς Ντ’ Άρσι.
Πρωταγωνιστούν: Λιάμ Νίσον, Μάικλ Ρίτσαρντσον.
Διάρκεια: 94 λεπτά
Ώρα έναρξης:Πέμπτη – Τρίτη 21.15 & 23.00 (Δυο προβολές)


Στη μαγευτική Τοσκάνη βρίσκεται το εξοχικό που έχουν κληρονομήσει ο Ρόμπερτ (Λίαμ Νίσον) με το γιο του Τζακ (Μάικλ Ρίτσαρντσον). Επιχειρώντας να ανακαινίσουν το μισογκρεμισμένο κτήριο και να το επαναφέρουν στην παλιά του αίγλη, θα γνωρίσουν τους ντόπιους κάτοικους της περιοχής, αλλά θα γνωριστούν καλύτερα και μεταξύ τους, βελτιώνοντας έτσι τη σχέση τους, που έως τώρα ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Ο Τζακ θα αναπολήσει τις ευτυχισμένες στιγμές με την μητέρα του ενώ ταυτόχρονα θα ερωτευτεί την όμορφη Νατάλια – τη νεαρή Ιταλίδα σεφ μιας μικρής τρατορίας. Το μέλλον και για τους δύο πλέον δείχνει διαφορετικό και γεμάτο εκπλήξεις.

Ο Τζέιμς Ντ’ Άρσι μιλάει για την ταινία

Στον πυρήνα της ταινίας υπάρχει μια ιστορία αγάπης ανάμεσα στον πατέρα και το γιο του. Ήλπιζα πως με το να τους τοποθετήσω σε μια ξένη τοποθεσία, η οποία τους επιφυλάσσει μυστικά αλλά και αναμνήσεις, θα μου έδινε το πλεονέκτημα να εξερευνήσω καλύτερα τους χαρακτήρες τους. Ένιωθα πως αυτή η τοποθεσία, η Τοσκάνη, θα τους άλλαζε σαν ανθρώπους και θα τους έβγαζε στην επιφάνεια την πραγματική αγάπη μεταξύ τους. Από την αρχή πίστεψα πως ήταν αναγκαίο να υπάρχει χιούμορ στην ταινία. Φυσικά και υπάρχουν και οι συναισθηματικές σκηνές, αλλά ήμουν ξεκάθαρος από την αρχή πως ήθελα να κάνω μια ελπιδοφόρα ταινία. Θέλω το κοινό να αισθάνεται όμορφα και άνετα με τους εαυτούς τους και με τις ζωές τους από τη στιγμή που φεύγουν από τον κινηματογράφο, έχοντας δει την ταινία.

Από πολύ νωρίς, στο στάδιο της προ-παραγωγής, θεώρησα πως είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική συγκυρία να έχουμε στην ταινία το Λίαμ Νίσον (‘’Η Λίστα του Σίντλερ’’, ‘’Μάικλ Κόλινς, ο Επαναστάτης’’) μαζί με το γιο του, Μάικλ Ρίτσαρντσον (‘’Ψυχρή Καταδίωξη’’). Είναι πραγματικά μεγάλο προνόμιο να διηγούμαστε αυτή την ιστορία με τους συγκεκριμένους ηθοποιούς. Μοιραστήκαμε πολλά στοιχεία μεταξύ μας που είχαμε κοινά με το υλικό μας και αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να έχουμε ένα ευχάριστο γύρισμα. Όσον αφορά τα γυρίσματα στην Ιταλία, ομολογώ πως είχαμε ένα εξαιρετικό συνεργείο που δούλευε ασταμάτητα και ήταν όλοι πολύ ενθουσιασμένοι με την παραγωγή της ταινίας. Η Τοσκάνη είναι μία εκπληκτική τοποθεσία, ήταν μοναδική εμπειρία που δουλέψαμε εκεί.
 

ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΠΑΤΟΥΣΕΣ
PETS UNITED
Σκηνοθεσία: Ράιχαρντ Κλους.
Διάρκεια: 89 λεπτά
Ώρα έναρξης:
Τετάρτη 21.00 (Μία προβολή) (Μεταγλωττισμένη)


Μία παρέα από κακομαθημένα, εγωιστικά κατοικίδια, με αρχηγό τη λουσάτη γάτα Μπελ, βρίσκουν τον μπελά τους, όταν οι μηχανές που διοικούν τη Ρόμπο Σίτι, την υπερσύγχρονη μητρόπολη στην οποία ζουν και βασιλεύουν, εκτροχιάζονται και παίρνουν την εξουσία, με αποτέλεσμα να το σκάσουν όλοι οι άνθρωποι για να σωθούν. Χωρίς αφεντικά πια, η Μπελ, ο φασιαριόζικος ποταμόχοιρος Σόφι και το καμαρωτό κανίς Ρονάλντο, που έχουν συνηθίσει σε μία ζωή άνεσης και πολυτέλειας, πρέπει να συμμαχήσουν με τον αδέσποτο σκύλο Ρότζερ και τον φιλαράκο του Μπομπ, το μόνο φιλικό ρομπότ στην πόλη. Μόνο ενωμένα μπορούν να επιβιώσουν και να σώσουν τα σπίτια τους, την πόλη και ίσως ολόκληρο τον κόσμο.