Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Σινέ ΓΕΡΑΚΑΣ 30/07-05/08/2020

Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ
Σκηνοθεσία: Σταμάτης Πατρώνης.
Πρωταγωνιστούν: Κατερίνα Διδασκάλου.
Διάρκεια: 70 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη 21.15 (Μια παράσταση)


Στην «Πόρνη από πάνω» η Κατερίνα Διδασκάλου (που παίζει στις τηλεοπτικές Άγριες Μέλισσες τη σύζυγο του Δούκα Σεβαστού – Λεωνίδα Κακούρη) κάνει την Ερατώ -η νοικοκυρά από κάτω- η οποία μιλάει για τον έρωτα, την απόρριψη, την προδοσία, τη βαναυσότητα σε βάρος των γυναικών, τους διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς, την έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με υπομονή και στωικότητα ζει στο περιθώριο, μέχρι την ημέρα που στο από πάνω διαμέρισμα μετακομίζει μια πόρνη. Και τότε…..

Πραγματικό κομψοτέχνημα. Γλυκό, ανθρώπινο, αληθινό, συναισθηματικό, πονεσιάρικο, οργιστικό, σημερινό… Χωρίς υπερβολές, στο απόλυτο μέτρο της καθημερινότητας, βγάζει όλο αυτό τον θυμό της ελληνικής συνήθειας και βολέματος πάνω σε μια γυναίκα που ασφυκτιά με τον ίδιο της τον εαυτό, χωρίς να αντιδρά. Στις επιλογές, μα πρώτα απ όλα, στην καταραμένη μοίρα της. Με απλές καθαρές [λαϊκές] λέξεις, κουβέντες και έννοιες, χωρίς να φορτώνεται λεπτό, από το κρύο στη ζέστη, από το δράμα στην κωμωδία, αναδεικνύει στο μέγιστο, την υπόγεια δύναμη και το μεγαλείο αυτού του κειμένου.

Η Κατερίνα Διδασκάλου, αναπολώντας τη ζωή της Ερατούς, πλημμυρίζει κυριολεκτικά τη σκηνή παίζοντας ταυτόχρονα με απίστευτη ευκολία όλους τους χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της ηρωίδας. Ένα μοναδικό ρεσιτάλ ηθοποιίας που μας ταξιδεύει για 90 λεπτά από το γέλιο στη συγκίνηση, παραμένοντας κάθε στιγμή στην πραγματικότητα για να οδηγήσει σε ένα τέλος έκπληξη.


Ο ΠΕΙΡΑΤΗΣ ΜΑΥΡΟΔΟΝΤΗΣ & ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ
CAPTAIN SABERTOOTHAND & THE MAGIC DIAMOND
Σκηνοθεσία: Ράσμους Α. Σίβερτσεν, Μάριτ Μοουμ Ον.
Διάρκεια: 81 λεπτά
Ώρα έναρξης: Παρασκευή, Τρίτη & Τετάρτη
21.00 (Μία προβολή) (Μεταγλωττισμένη)


Σύμφωνα με τον θρύλο, το Μαγικό Διαμάντι εκπληρώνει όλες τις ευχές του κατόχου του κάθε φορά που έχει πανσέληνο. Ο κακόβουλος πρίγκιπας της ζούγκλας Μάγκα Καν και η δαιμόνια βασίλισσα του Σιρίμα το έχουν επιτέλους αποκτήσει. Όμως, πριν η σελήνη γεμίσει, ο μικρούλης Μάρκο κλέβει το διαμάντι. Τυφλός από θυμό ο Μάγκα Καν εξαπολύει τους στρατιώτες-πιθήκους του για να εντοπίσουν τον νεαρό ληστή. Ο χαλαρός Πίνκι, εντωμεταξύ, ζει ήρεμα σε ένα χωριό, ενώ η Βερόνικα βαριέται και ονειρεύεται περιπέτειες. Το όνειρο της θα εκπληρωθεί, όταν ο Πειρατής Μαυροδόντης κάνει την εμφάνιση του, αναζητώντας το διαμάντι για να γεμίσει τα σεντούκια του χρυσό και πολύτιμα πετράδια. Ο Πίνκι και η Βερόνικα θα βρεθούν εν πλω μαζί του σε μία αναπάντεχη περιπέτεια προς αναζήτηση του Μαγικού Διαμαντιού.

Τι φέρνει κοντά ένα μικρό αλητάκι του δρόμου, έναν δαιμόνιο πρίγκιπα της ζούγκλας και τον διαβόητο Πειρατή Μαυροδόντη; Ένα Μαγικό Διαμάντι που κάνει τις ευχές πραγματικότητα και μία συναρπαστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων με αξέχαστους χαρακτήρες, θεαματική δράση, γενναιόδωρες δόσεις γέλιου και πολλή μουσική.


ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ
EL ROBO DEL SIGLO
Σκηνοθεσία: Άριελ Γκουίνογκραντ.
Πρωταγωνιστούν: Γκιγιέρμο Φρανκέλα, Ντιέγκο Περέτι, Πάμπλο Ράγκο.
Διάρκεια: 114 λεπτά
Ώρα έναρξης:
Παρασκευή, Τρίτη & Τετάρτη 22.40 (Μια προβολή)
Σάββατο & Κυριακή 21.00 & 23.00 (Δυο προβολές)
Δευτέρα 21.30 (Μια προβολή)


Αργεντινή, 2006. Μια συμμορία εισβάλλει σε ένα υποκατάστημα της τράπεζας Banco Rio και κρατάει 23 ομήρους, προσπαθώντας να φτάσει στα εκατομμύρια δολάρια και τα κοσμήματα που κρύβονται στο θησαυροφυλάκιο. Η αστυνομία καταφθάνει και περικυκλώνει την τράπεζα, τα μέσα ενημέρωσης αρχίζουν να μεταδίδουν ζωντανά τις εξελίξεις και οι διαπραγματεύσεις ξεκινούν. Όσο περνούν οι ώρες και οι ληστές δεν παραδίδονται, η αστυνομία παίρνει την παράτολμη απόφαση να κάνει έφοδο. Μόλις όμως μπουν στο κτίριο, τους περιμένει μια τεράστια έκπληξη…

Mια θρυλική ληστεία το 2006 που έγινε στην Αργεντινή και θα τη ζήλευε ακόμα και ο Προφεσόρ από το «Casa de Papel» μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον Αριέλ Γουϊνογκράδ. Μια περίεργη συμμορία μικροαπατεώνων- φιλοσόφων συλλαμβάνει το τέλειο σχέδιο: να εισβάλλει στο υποκατάστημα της τράπεζας Banco Rio, σε ένα προάστιο του Μπουένος Άιρες, με απώτερο στόχο όχι τα ταμεία, αλλά τα θησαυροφυλάκια. Έτσι οργανώνουν ένα απίστευτο ριφιφί, αφήνοντας τους αστυνομικούς αλλά και την κοινή γνώμη άφωνους.

Με τον Φερνάντο Αραούχο - ζωγράφος κι εγκέφαλος της ληστείας- στη σεναριακή ομάδα, ο οποίος ποτέ δεν αποκάλυψε τι απέγιναν τελικά τα χρήματα- ο Γουϊνογκράδ που έχει μακρά θητεία στις κωμωδίες ( Χωρίς Παιδιά», «10 Μέρες Χωρίς τη Μαμά»), εκμεταλλεύεται το χιούμορ των πραγματικών πρωταγωνιστών αυτής της αλλόκοτης υπόθεσης, και εστιάζοντας τόσο στα φαντασμαγορικά στοιχεία της ληστείας, όσο και στις προσωπικότητες αλλά και τις σχέσεις που ανέπτυξαν μεταξύ τους οι «εγκληματίες» δημιουργεί ένα διασκεδαστικό heist movie, με κρυφούς υπαινιγμούς για το τραπεζικό σύστημα που έχει πλήξει ανεπανόρθωτα την Αργεντινή - και όχι μόνο. Σε ισόποσες δόσεις σερβίρει σασπένς, βιτριολικές ατάκες, ανθρώπινες σχέσεις και μια παρέα συγχρόνων Ρομπέν των Δασών, που αν και μεταχειρίζονται τη βία, δεν γίνονται βίαιοι, ενώ οι έμπειροι ηθοποιοί του καστ στηρίζουν με κέφι μια απολαυστική ταινία , που θα σας εντυπωσιάσει στις λεπτομέρειές της.