Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Συνεδρίαση 4/2020 Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης

Συνεδριάζει την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 και ώρα 19:00, το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης, με μοναδικό θέμα την "Ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με τη δημιουργία Δομής Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφυγόπουλων".

Πρόκειται για το ίδιο θέμα που είχε απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2019.

Θυμίζω (κάντε κλικ στους συνδέσμους παρακάτω για να θυμηθείτε):
Σήμερα το θέμα της φιλοξενίας των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ, στον Γέρακα έχει τις εξής διαφορές.

1) Τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα θα είναι "υπό την σκέπην" ΜΚΟ της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ιερέας εκπρόσωπος της ΜΚΟ, ενημέρωσε σε συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου, τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Ζούτσος, Μερτύρης, Μακρή, Κουνενάκη, Πασχαλίδου) και τον Ανεξάρτητο δημοτικό Σύμβουλο κ. Κουτσικούρη. Με δεδομένο πως δεν έχουμε άλλον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο, στη σύσκεψη εκπροσωπήθηκε το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου και οι επικεφαλής ανέλαβαν αυτόματα την υποχρέωση να ενημερώσουν τα μέλη των παρατάξεών τους.

2) Στις 20/2/2020 υπήρξε στην Βουλή ερώτηση της πρώην Υπουργού κας Φωτίου (που είχε διαχειριστεί το θέμα τον Μάρτιο του 2019) προς την σημερινή Υυφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Μιχαηλίδου, η οποία είναι αρκετά διαφωτιστική.
Διαβάστε την (από το site της κας Φωτίου).
Από την ερώτηση προκύπτει πως ανήλικα πια είναι παιδιά έως 15 ετών.

Ελπίζω και εύχομαι, η συζήτηση να διεξαχθεί σε ήρεμο κλίμα χωρίς αντιπαραθέσεις και άσκοπες εντάσεις. Το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης πάντα ακούει όλες τις απόψεις.