Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Μια συνέντευξη για όλα από τον Δήμαρχο Παλλήνης

Μια εξαιρετικού ενδιαφέροντος συνέντευξη, στην οποία μίλησε για όλα, έδωσε ο Δήμαρχος Παλλήνης στον τηλεοπτικό αυτοδιοικητικό τηλεοπτικό σταθμό AtticaTV και στην εκπομπή "ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ" που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Λαιμός.

Αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν την πόλη μας, όπως η μεταστέγαση του 7ου Δημοτικού Παλλήνης, το Φυσικό αέριο, η αποχέτευση ακαθάρτων, την ανακύκλωση - επαναχρησιμοποίηση αγαθών, αλλά και για τον σχεδιασμό και εφαρμογή στην πράξη πολιτικών για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πόλης μέσα στη νέα τετραετία.

Στο video μπορείτε να την δείτε ολόκληρη.




Επιγραμματικά, για όσους δεν έχουν την υπομονή να δουν ένα 20λεπτο video:

Προέχει η ασφάλεια των μαθητών του 7ου Δημοτικού Σχολείου και του 7ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης. Μέχρι το τέλος της χρονιάς οι μαθητές θα αποκτήσουν το νέο σχολικό χώρο στην Άνω Μπαλάνα. Εξασφαλίσαμε 4 εκατ. ευρω για το νέο μόνιμο σχολείο. Η ΚΤΥΠ ΑΕ έχει ξεκινήσει ήδη τη μελέτη
Έχει ολοκληρωθεί το 80% του δικτύου φυσικού αερίου στην Παλλήνη. Μέσα στο 2020 θα ολοκληρωθεί το δίκτυο στον Γέρακα. Θα προχωρήσουμε σε επεκτάσεις σε Κάντζα, Άγιο Νικόλαο και άλλες περιοχές.
Ο διαγωνισμός για την αποχέτευση προχωρά. Αναμένεται ως το τέλος της χρονιάς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και αρχές του 2020, να ξεκινήσει το σκάψιμο.
Προχωράμε έργα και αποφάσεις που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν ως προς την σκοπιμότητα τους. Θα επιδιώξουμε συναινέσεις, θα ζητήσουμε και θα ακούσουμε προτάσεις και πάλι αλλά δεν θα αποκλίνουμε στα σοβαρά θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της πόλης, για μικροπολιτικούς λόγους.
Άλλους δέκα χώρους σαν την Φυλή να είχαμε, πάλι δεν θα μας έφταναν. Πρέπει να μπούμε στην λογική της ανακύκλωσης. Είναι ο μόνος τρόπος να λύσουμε το πρόβλημα. Εμείς ξεκινήσαμε το Follow Green και το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο και θα συνεχίσουμε με νέες δράσεις. Θα πρέπει όμως συνολικά η Πολιτεία και η Αυτοδιοίκηση να πείσει τους πολίτες ότι γίνεται ανακύκλωση, θα πρέπει να δώσουμε κίνητρα, θα πρέπει όμως κι οι πολίτες να αλλάξουν νοοτροπία και να μάθουν να ανακυκλώνουν.
Υπάρχει ένα αρρωστημένο σύστημα με τους μπλε κάδους. Θα έπρεπε να καταργηθεί. Έχει απαξιωθεί. Πρέπει να συνεπάρουμε την κοινωνία ως προς την ανακύκλωση κι αυτό πρέπει να γίνει πρώτα από όλα, κεντρικά και περιφερειακά. Δεν αρκεί μόνο ένας Δήμος να κάνει καλά τη δουλειά του. Απαιτείται συλλογική προσπάθεια.
Από εδώ και στο εξής, προχωράμε και σε εκτεταμένα έργα αναπλάσεων, ποδηλατόδρομων, χώρων άθλησης, κυκλοφοριακών έργων κλπ. Κάποια από αυτά τα έργα έχουν ήδη ξεκινήσει. Θα ξεδιπλώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας και στο τέλος αυτής, θα έχουμε μια τελείως διαφορετική πόλη