Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

ΚΤΥΠ: Έως το τέλος της χρονιάς η μεταστέγαση των πλημμυροπαθών σχολείων του Δήμου Παλλήνης

Συνάντηση για την πρόοδο της διαδικασίας μετεγκατάστασης του 7ου Δημοτικού Σχολείου και του 7ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης, τα οποία επλήγησαν από πλημμύρα τον περασμένο Ιούνιο και σήμερα λειτουργούν προσωρινά στον χώρο άλλου σχολικού συγκροτήματος, είχαν την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤΥΠ ΑΕ, Γιάννης Χαρωνίτης και ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος.

Κατά την συνάντηση η οποία έγινε στα γραφεία της Εταιρείας, ο Διευθύνων Σύμβουλος ενημέρωσε τον Δήμαρχο Παλλήνης ότι εντός των επόμενων ημερών ολοκληρώνονται οι μελέτες και εντός Οκτωβρίου θα γίνει η δημοπράτηση των έργων διαμόρφωσης νέου σχολικού συγκροτήματος στην περιοχή της Άνω Μπαλάνας, για την μεταστέγαση των σχολείων. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι εργασίες θα ολοκληρωθούν έως το τέλος της χρονιάς, προκειμένου αμέσως μετά να γίνει η μεταστέγαση των μαθητών. Σημειώνεται ότι ήδη ο Δήμος Παλλήνης έχει ολοκληρώσει τα έργα αρμοδιότητας του που αφορούν τον καθαρισμό του ακινήτου και τις οδικές προσβάσεις.

Επιπλέον, ο κ. Χαρωνίτης ανακοίνωσε ότι ήδη η ΚΤΥΠ ΑΕ έχει ξεκινήσει την μελέτη ανέγερσης του νέου σχολικού συγκροτήματος στη θέση Βακαλόπουλο, το οποίο θα στεγάσει μόνιμα τους μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης. Επιπλέον, ο Δήμαρχος Παλλήνης, Θανάσης Ζούτσος ζήτησε την κατασκευή απο την ΚΤΥΠ ΑΕ, του 12ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Παλλήνης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος δεσμεύτηκε να εξετάσει το αίτημα προκειμένου να ενταχθεί στον Προγραμματισμό Έργων της ΚΤΥΠ ΑΕ, για να υλοποιηθεί στο πλαίσιο του επόμενου χρηματοδοτικού προγράμματος 2021-2027.

ΠΗΓΗ: ΚΤΥΠ