Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Σινέ ΓΕΡΑΚΑΣ (04-10/07/2019)

TOY STORY 4
Σκηνοθεσία: Τζος Κούλεϊ.
Διάρκεια: 100 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη - Κυριακή & Τρίτη, Τετάρτη
21.00 (Μια προβολή) (Μεταγλωττισμένη)


Ο Γούντι ήταν πάντα σίγουρος για τη θέση του στον κόσμο και το ότι προτεραιότητα του είναι η φροντίδα του παιδιού του, είτε είναι ο Άντι είτε η Μπόνι. Οπότε, όταν το καινούριο παιχνίδι της Μπόνι, που είναι καρπός χειροτεχνίας από αναλώσιμα υλικά και ακούει στο όνομα Φόρκι αυτοαποκαλείται «σκουπίδι», ο Γούντι αναλαμβάνει να του δείξει ότι πρέπει να αγκαλιάσει το γεγονός ότι είναι ένα παιχνίδι. Όταν η Μπόνυ παίρνει την παρέα σε οικογενειακή εκδρομή, ο Γούντι καταλήγει σε μία απρόσμενη παράκαμψη που του επιφυλάσσει μία συνάντηση με τη χαμένη του φίλη Λόλα. Μετά από χρόνια μοναχικής περιπλάνησης, το περιπετειώδες πνεύμα της Λόλα και οι εμπειρίες της στον δρόμο έρχονται σε αντίθεση με την ντελικάτη, πορσελάνινη επίστρωση της. Πάνω που ο Γούντι και η Λόλα συνειδητοποιούν ότι οι δύο κόσμοι τους είναι μακριά σε ό,τι αφορά τη ζωή τους ως παιχνίδια, την ίδια στιγμή καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι η πιο ασήμαντη έγνοια τους.

Τα αγαπημένα παιχνίδια με την ανθρώπινη καρδιά επιστρέφουν με μία ολοκαίνουρια περιπέτεια, όταν ο Γούντι και η παρέα του βρεθούν μακριά από την έδρα τους για να ανακαλύψουν νέους φίλους –και παλιούς- σε ένα ταξίδι που θα τους πάει σε απρόσμενα μέρη. Η τέταρτη ταινία της άκρως επιτυχημένης σειράς, που άλλαξε την ιστορία του animation και κέρδισε μικρούς και μεγάλους, είναι μία ακόμα αριστουργηματική περιπέτεια, γεμάτη συναίσθημα και χιούμορ. Υπαρξιακά ερωτήματα, παλιές αγάπες, καινούριοι ρόλοι, δυνατές φιλίες, δράση και ανατροπές είναι και πάλι στο επίκεντρο αυτής της απολαυστικής, οικογενειακής κινηματογραφικής εμπειρίας.

YESTERDAY
Σκηνοθεσία: Ντάνι Μπόιλ.
Πρωταγωνιστούν: Χιμές Πατέλ, Λίλι Τζέιμς, Κέιτ ΜακΚίνον, Εντ Σίραν.
Διάρκεια: 116 λεπτά
Ώρα έναρξης:
Πέμπτη - Κυριακή & Τρίτη, Τετάρτη 23.00 (Μια προβολή)
Δευτέρα 21.30 (Μια προβολή)


Μέχρι χθες, όλοι ήξεραν τους Beatles. Σήμερα, μόνο ο Τζακ θυμάται τα τραγούδια τους - και θα κάνει μεγάλη επιτυχία! Από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Ντάνι Μπόιλ (Slumdog Millionaire, Trainspotting, 28 Μέρες Μετά) και τον Ρίτσαρντ Κέρτις (υποψήφιο για Όσκαρ σεναριογράφο των ταινιών Τέσσερις Γάμοι και Μια Κηδεία, Αγάπη Είναι…, Μια Βραδιά στο Νότινγκ Χιλ), έρχεται μια… rock-n-roll κομεντί για τα όνειρα, τη φιλία και την πορεία μέχρι να βρεις τον έρωτα της ζωής σου.

Ο ήρωας της ταινίας είναι ο Τζακ Μάλικ, ένας τραγουδοποιός που δεν καταφέρνει να ξεχωρίσει, και το όνειρό του να πετύχει στη μουσική βιομηχανία μοιάζει να απομακρύνεται συνεχώς. Ο άσημος τραγουδοποιός ζει σε μια μικρή Βρετανική πόλη και τα όνειρά του για επιτυχία και φήμη γρήγορα ξεθωριάζουν, παρά την αφοσίωση και υποστήριξη της καλύτερης παιδικής του φίλης, Έλι. Μετά από ένα μυστηριώδες γενικό blackout, ο Τζακ ανακαλύπτει ότι οι Beatles δεν υπήρξαν ποτέ…! Έτσι λοιπόν ο νεαρός τραγουδιστής αρχίζει να εκτελεί τα τραγούδια του μεγαλύτερου συγκροτήματος όλων των εποχών σε ένα κοινό που δεν τους έχει ακούσει ποτέ! Με τη βοήθεια της μάνατζέρ του Ντέμπρα, η φήμη του εκτοξεύεται. Όμως, όσο πιο διάσημος γίνεται, τόσο κινδυνεύει να χάσει την Έλι, το μόνο πρόσωπο που πραγματικά πίστεψε σε αυτόν. Για να βρει την ισορροπία του, ο Τζακ θα πρέπει να επιστρέψει εκεί που ανήκει για να αποδείξει ότι.. το μόνο που χρειάζεται είναι αγάπη.

Στην ταινία Yesterday ακούγονται ολοκαίνουριες διασκευές των πιο αγαπημένων τραγουδιών των Beatles. Οι παραγωγοί Τιμ Μπίβαν και Έρικ Φέλνερ, έμπειροι από τη θητεία τους στο είδος της ρομαντικής κομεντί, ήρθε η ώρα να συνεργαστούν και με τους πρώτους του είδους, Ντάνι Μπόιλ και Ρίτσαρντ Κέρτις. Ο Μπόιλ συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Κέρτις σε ένα μέρος της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων στο Λονδίνο το 2012. Έξι χρόνια αργότερα, ο Κέρτις έστειλε το σενάριο του Yesterday στον Ντάνι Μπόιλ, καθώς τον θεωρούσε ιδανικό για να δώσει φρέσκια ματιά και ξεχωριστή πνοή σε αυτήν την παράδοξη ιστορία μουσικής και έρωτα.