Τρίτη 16 Ιουλίου 2019

Σινέ ΓΕΡΑΚΑΣ 18-24/07/2019

ΘΕΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΑΜΕ; 2
QU’EST-CE QU’ ON A ENCORE FAIT AU BON DIEU?
Σκηνοθεσία: Φιλίπ ντε Σοβερόν.
Πρωταγωνιστούν: Κριστιάν Κλαβιέ, Σαντάλ Λομπί, Αρί Αμπιτάν, Μεντί Σαντούν.
Διάρκεια: 98 λεπτά
Ώρα έναρξης:
Πέμπτη - Κυριακή 21.00 & 23.00 (Δυο προβολές)
Δευτέρα - Τετάρτη 23.00 (Μια προβολή)


Πέντε χρόνια μετά τη σαρωτική εμπορική επιτυχία «Θεέ μου, τι σου Kάναμε;» που έσπασε τα ταμεία παγκοσμίως, η πιο αγαπημένη οικογένεια της Γαλλίας επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη για νέες, ξεκαρδιστικές περιπέτειες. Αυτή τη φορά, ο Κλοντ και η Μαρί Βερνέιγ έχουν να αντιμετωπίσουν ένα καινούργιο πρόβλημα. Οι τέσσερις γαμπροί τους έχουν αποφασίσει να φύγουν από τη Γαλλία με τις συζύγους και τα παιδιά τους και να δοκιμάσουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Ανίκανοι να φανταστούν ότι η οικογένειά τους δεν θα είναι κοντά, ο Κλοντ και η Μαρί προσπαθούν απεγνωσμένα να τους κρατήσουν δίπλα τους.

Στην πρώτη ταινία, ο υποψήφιος για Σεζάρ Κριστιάν Κλαβιέ (Αστερίξ και Οβελίξ: Επιχείρηση Κλεοπάτρα), υποδύεται τον Κλοντ, ο οποίος ζει μαζί με την γυναίκα του Μαρί που υποδύεται η Σαντάλ Λομπί. Οι αξιαγάπητες κόρες τους Οντίλ, Ιζαμπέλ και Σεγκολέν έχουν παντρευτεί τον Εβραίο Νταβίντ, τον Αλγερινό Ρασίντ και τον Κινέζο Τσάο, αντίστοιχα. Το κερασάκι στην τούρτα μπαίνει από την μικρότερη κόρη τους, Λορ, που τους ανακοινώνει ότι θα παντρευτεί τον Ιβοριανό Σαρλ. Όλα, βέβαια, τελειώνουν καλά και ο Κλοντ και η Μαρί μαθαίνουν να αγαπούν τη διαφορετικότητα των γαμπρών τους.

Στο πολυαναμενόμενο σίκουελ, το πρόβλημά τους είναι ότι οι κόρες τους, όχι μόνο παντρεύτηκαν ξένους γαμπρούς, αλλά σχεδιάζουν να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες, είτε για προσωπικούς είτε για επαγγελματικούς λόγους. Την ίδια στιγμή, ο πατέρας του Σαρλ, Αντρέ Κοφί, θα έρθει αντιμέτωπος με μια έκπληξη…

Ο σκηνοθέτης, όπως και στην πρώτη ταινία, δεν ήθελε να υπάρχει ένα μήνυμα στην ιστορία, αν και το κοινό βρήκε πολλά και διαφορετικά μηνύματα. Το μόνο που ήθελε ήταν να περάσουν καλά οι θεατές και να γελάσουν. Το μήνυμα της ταινίας λοιπόν είναι απλό. Μπορούμε όλοι να τα πάμε μεταξύ μας καλά και όλοι μπορούν να μάθουν να κοιτάνε πέρα από το χρώμα και την κουλτούρα κάποιου.

SPIDER-MAN: ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ
SPIDER-MAN: FAR FROM HOME
Σκηνοθεσία: Τζον Γουότς.
Πρωταγωνιστούν: Τομ Χόλαντ, Τζέικ Τζίλενχαλ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον.
Διάρκεια: 129 λεπτά
Ώρα έναρξης: Δευτέρα - Τετάρτη 20.50 (Μια προβολή)


O νεαρός Spider-Man στο καινούργιο κεφάλαιο της σειράς καλείται να βγει από τη γειτονιά του, το Κουίνς της Νέας Υόρκης, και να αντικρούσει νέες απειλές σε έναν κόσμο που έχει αλλάξει για πάντα. Ο Τομ Χόλαντ επιστρέφει στον ρόλο του χαριτωμένου υπερήρωα της διπλανής πόρτας, μετά τα όσα συνέβησαν στους «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη» και γυρίζει την Ευρώπη, αντιμετωπίζοντας τις μυστήριες επιθέσεις περίεργων πλασμάτων, που προκαλούν το χάος στη Γηραιά ήπειρο.

Μετά τη θρυλική μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό, που έφερε πίσω στη ζωή τον Πίτερ Πάρκερ και τους φίλους του, εκείνος συνεχίζει να πενθεί για τον θάνατο του μέντορά του. Αποφασισμένος να αφήσει τις υπερηρωικές υποχρεώσεις του για λίγες εβδομάδες, ο Πίτερ αγνοεί το κάλεσμα του Νικ Φιούρι και φεύγει για διακοπές με την παρέα του. Ο Φιούρι όμως που δεν σηκώνει αντιρρήσεις, τον εντοπίζει στη Βενετία και του ανακοινώνει ότι τον χρειάζεται για να εξολοθρεύσει μια νέα απειλή: τα τεράστια Στοιχειακά Πλάσματα, που έχουν ξεπηδήσει από μία τρύπα στο σύμπαν και το καθένα εκπροσωπεί ένα από τα τέσσερα στοιχεία: τη γη, τον αέρα, το νερό και τη φωτιά. Επιπλέον ο Πίτερ θα συναντήσει τον Κουέντιν Μπεκ, έναν υπερήρωα που έρχεται από μία παράλληλη Γη, και είναι αποφασισμένος να σταματήσει τα Στοιχειακά Πλάσματα. Ο Φιούρι και ο Μπεκ, που είναι γνωστός ως Mysterio, θέλουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τον Spider-Man, αλλά αυτό είναι κάτι που δυσκολεύει τον Πίτερ, ο οποίος παρακαλάει τον Φιούρι να αναθέσει την αποστολή σε έναν άλλον Εκδικητή. Δυστυχώς όμως για εκείνον κι ευτυχώς για τους φαν του Χόλαντ, κανείς δεν είναι διαθέσιμος, οπότε πρέπει να συνεργαστεί μαζί τους για να αποφευχθεί το χειρότερο και κυρίως να συμφιλιωθεί με το πεπρωμένο του.

Στην τρίτη ταινία του πιο φιλικού και προσιτού υπερήρωα της Marvel, o αγαπητός στο νεανικό κατά βάση κοινό Spider-Man μαθαίνει να αγαπά πιο έντονα και ωριμάζει, μαθαίνοντας ότι πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Ο Τζο Βατς που αναλαμβάνει και πάλι τη σκηνοθεσία, συνδυάζοντας την περιπέτεια, το συναίσθημα, το χιούμορ και φυσικά επικές σκηνές δράσης, αλλά και γυρίσματα σε πραγματικές τοποθεσίες - Βενετία, Βερολίνο, Πράγα και Λονδίνο- δίνει έναν κοσμοπολίτικο αέρα στο όλο εγχείρημα, χωρίς να ξεφεύγει από τις συμβάσεις των blockbusters, επιφυλάσσοντας όμως και μια μικρή έκπληξη για τους φαν της σειράς, αφού η ωρίμαση του Spider-man συνοδεύεται και από μια χαρακτηριστική αλλαγή.