Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Σινέ ΓΕΡΑΚΑΣ 01-07/08/2019

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΙΟΝΤΑΡΙΩΝ
THE LION KING
Σκηνοθεσία: Τζον Φαβρό.
Διάρκεια: 100 λεπτά
Ώρα έναρξης: 20.50 (Μια προβολή) (Μεταγλωττισμένη)


Ο μικρός Σίμπα είναι ο διάδοχος του πατέρα του, Μουφάσα. Δεν είναι όλοι, όμως, χαρούμενοι στο βασίλειο με την έλευση του μικρού λιονταριού. Ο Σκαρ, ο αδερφός του Μουφάσα -και μέχρι πρότινος διεκδικητής του θρόνου- έχει άλλα σχέδια. Το μονοπάτι για τον θρόνο χαράζεται με προδοσία, οδηγώντας την κατάσταση σε τραγωδία, με αποτέλεσμα να εξοριστεί ο Σίμπα. Με τη βοήθεια των καινούργιων φίλων του, ο Σίμπα θα σταθεί στο ύψος του και θα διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν δικαιωματικά.

Η κλασική ταινία της Disney από το 1994, ζωντανεύει ξανά, αυτή τη φορά σε μια CGI και live action εντυπωσιακή κινηματογραφική μίξη. Τα ηνία αυτού του φιλόδοξου και απαιτητικού εγχειρήματος αναλαμβάνει ο εξαιρετικός Jon Favreau, που έχει ήδη κλέψει την παράσταση με το εντυπωσιακό Βιβλίο της Ζούγκλας, το οποίο απέσπασε Όσκαρ Οπτικών Εφέ. Ο νέος Βασιλιάς των Λιονταριών τιμά το DNA του και μας ταξιδεύει στην αφρικανική σαβάνα με όχημα μία από τις πιο συγκινητικές ιστορίες του σινεμά, προσφέροντας μας ένα καθηλωτικό θέαμα. Μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα του σύγχρονου θεάματος και της μουσικής βιομηχανίας δίνουν τις φωνές τους στους αξέχαστους ήρωες, ανάμεσα τους οι Donald Glover, Beyoncé Knowles-Carter, James Earl Jones, Chiwetel Ejiofor, Alfre Woodard και Seth Rogen. 25 χρόνια μετά, ο Βασιλιάς επιστρέφει μεγαλοπρεπής, μαγεύει με τις ολοζώντανες, σπαρταριστές εικόνες του και συγκινεί μικρούς και μεγάλους.

     Η αλληγορία είναι εξαιρετική και η ταινία χάρη στις νέες τεχνικές δίνει πιο ρεαλιστικές εικόνες από τα κινούμενα σχέδια, όπως την είχαμε συνηθίσει. Ο συνδυασμός πραγματικών και συνθετικών τοπίων και ζώων δίνει νέα πνοή στην ιστορία και επιπλέον συναισθηματικές εντάσεις χάρη στη μουσική επένδυση με ήχους από την Αφρική, ενώ δεν απουσιάζουν και στιγμές έξυπνου χιούμορ που βρίσκεται πιο κοντά στην εποχή μας.

Μια αριστουργηματική ταινία για όλη την οικογένεια.
 
ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΕΦΟΡΟ
NEW BIZ IN THE HOOD
Σκηνοθεσία: Μοχάμεντ Χαμιντί.
Ηθοποιοί: Ζιλ Λελούς, Μαλίκ Μπενταλά, Σαμπρίνα Ουαζανί.
Διάρκεια: 90 λεπτά
Ώρα έναρξης: 23.00 (Μια προβολή)


Ο Φρεντ είναι ένας πετυχημένος επιχειρηματίας που έχει μπλέξει άσχημα. Μόλις έκλεισε το σπουδαιότερο συμβόλαιο της καριέρας του αλλά οι ελεγκτές της εφορίας απειλούν να του κλείσουν την εταιρία εξαιτίας μίας φορολογικής απάτης…ενώ η λύση του προβλήματος είναι χειρότερη από το ίδιο το πρόβλημα! Ο Φρεντ και οι "trendy” συνεργάτες του, πρέπει να μετακομίσουν την επιχείρηση σε μία οικονομικά υποβαθμισμένη ζώνη έξω από το Παρίσι. Και μόνο η σκέψη να πάνε σε ένα τέτοιο μέρος τους τρομοκρατεί.

Μια ξεκαρδιστική κωμωδία για φορολογικά μπερδέματα. Καθημερινές καταστάσεις με τους ‘’ράμπο’’ της εφορίας και πως θα βρείτε τρόπους να ξεφύγετε από τις ‘’δαγκάνες’’ τους. Η έκθεση των καταστάσεων είναι καθαρόαιμα λαϊκή, αλλά ο σκηνοθέτης χρησιμοποιεί το μπουφόνικο, στα όρια του σκετς, χιούμορ του, για να καταδείξει ένα οργανωμένο αδιέξοδο, στο οποίο εμπλέκονται διάφοροι φορείς της πολιτείας, πάνω απ' όλα όμως οι σάπιες ευκολίες μιας κακά συντηρημένης παράδοσης αιώνων. Η μεταφορά των ίδιων ακριβώς καταστάσεων σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας θα φάνταζε απολύτως λογική.