Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Η Ρόζα της Σμύρνης, στην Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης σας προσκαλεί την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 20:30 στην προβολή της ταινίας "Η Ρόζα της Σμύρνης" 
​​​​​​​​​​​​​​Είσοδος-Εισφορά 3€

Υπόθεση
Στην Αθήνα του 1987 ο Δημήτρης ετοιμάζει μια έκθεση πάνω στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων της Σμύρνης και, ψάχνοντας, ανακαλύπτει σε ένα τούρκικο παλιατζίδικο ένα ματωμένο νυφικό. Αναζητώντας την ιστορία του, καταλήγει στη Ρόζα, μια γηραιά κυρία που ζει με την εγγονή της και δεν θέλει να μοιραστεί με κανέναν το παρελθόν της.

Λίγα Λόγια
Ελληνική δραματική ταινία, του 2016 που διαρκεί 95 λεπτά.
Ο Γιώργος Κορδέλλας, με σεναριογράφο τη Χριστίνα Λαζαρίδη, διασκεύασε το μυθιστόρημα του Γιάννη Γιαννέλη – Θεοδοσιάδη, «Ισμαήλ και Ρόζα» μετατρέποντας το στο «Η Ρόζα της Σμύρνης», που γυρίστηκε στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, τη Μυτιλήνη και την Αθήνα. Εικόνες από το χθες και το σήμερα μιας ιστορίας που ξετυλίγεται σαν την μνήμη μιας ολόκληρης χώρας. Η μυρωδιά των παλαιοπωλείων, η πρόκληση του μυστηρίου, η γοητεία του ταξιδιού και η δύναμη του έρωτα συνθέτουν την ατμόσφαιρα και τη διαδρομή που ακολουθούν οι τέσσερεις ήρωες στις δυο μεριές του Αιγαίου, συνειδητοποιώντας πως οι μικρές ιστορίες των ανθρώπων είναι αυτές που σφραγίζουν τη μεγάλη Ιστορία.

Τη μουσική της ταινίας υπογράφει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και το τραγούδι του φιλμ ερμηνεύει η Χάρις Αλεξίου.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Γιώργος Κορδέλλας
Σενάριο : Χριστίνα Λαζαρίδη
Πρωταγωνιστές : Τάσος Νούσιας, Ευγενία Δημητροπούλου, Λήδα Πρωτοψάλτη, Γιούλικα Σκαφίδα

Τρέιλερ Για να δείτε το τρέιλερ της ταινίας πατήστε εδώ.

Πρόγραμμα Για να δείτε το πρόγραμμα της σεζόν 2017-2018 πατήστε εδώ.