Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

CINE ΓΕΡΑΚΑΣ Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου έως Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου

Η ΡΙΚΙ ΚΑΙ Η ΡΟΚ
RICKY AND THE FLASH 

Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Ντέμι.
Πρωταγωνιστούν: Μέριλ Στριπ, Κέβιν Κλάιν, Σεμπάστιαν Σταν, Μάμι Γκάμερ.
Διάρκεια: 101 λεπτά
Ώρα έναρξης: Πέμπτη – Κυριακή 21.50 (Μια προβολή)
Δευτέρα – Τετάρτη 20.30 & 22.30 (Δυο προβολές)


Η Ricki (Meryl Streep) περισσότερο από κάθε τι άλλο ήθελε να κάνει καριέρα στη ροκ μουσική. Αποφασισμένη να ακολουθήσει το όνειρό της, εγκατέλειψε νωρίς την οικογένειά της. Όταν μια ημέρα δέχεται ένα τηλεφώνημα από τον πρώην άντρα της (Kevin Kline), να επιστρέψει σπίτι για να σταθεί στην αποξενωμένη κόρη της Julie (Mamie Gummer) που παίρνει διαζύγιο, έρχεται αντιμέτωπη με όλα τα διλήμματα του παρελθόντος. Όμως η μουσική είναι για αυτήν στάση ζωής. Ακόμα και αυτή την έσχατη στιγμή επιστρατεύει τον μεγαλύτερο έρωτά της, τη ροκ, για να προσεγγίσει τα αποξενωμένα μέλη της οικογένειάς της: τον πρώην άντρα της με τη δεύτερη τέλεια σύζυγο του, τον μεγαλύτερο γιο της (Sebastian Stan) που ετοιμάζεται να παντρευτεί, αλλά δεν σκοπεύει να την καλέσει στον γάμο, και τον μικρότερο που δεν χαίρεται ιδιαίτερα με την επίσκεψή της. Διότι η κιθάρα και η ροκ της ανήκουν με κάθε κόστος, και είναι έτοιμη να το αποδείξει.

Η τρεις φορές βραβευμένη με Όσκαρ Meryl Streep μεταμορφώνεται και αποδεικνύει πάλι ότι μπορεί να κάνει τα πάντα. Αυτή τη φορά, επιστρατεύει το εντυπωσιακό φωνητικό της ταλέντο σε μια συγκινητική, ανατρεπτική και αστεία ιστορία για μια διαφορετική και μάλλον εκκεντρική μητέρα που προτίμησε να κυνηγήσει το ροκ εν ρολ όνειρο της, ακόμα κι όταν αυτό την απομάκρυνε από την οικογένεια της.

Στην καρέκλα του σκηνοθέτη συναντάμε τον επίσης βραβευμένο με Όσκαρ, βετεράνο σκηνοθέτη, Jonathan Demme (The Silence of the Lambs, Philadelphia), ενώ την εξαιρετική ομάδα των συντελεστών συμπληρώνει η ανθρωποκεντρική και βραβευμένη με Όσκαρ σεναριογράφος Diablo Cody (Juno). Την αποξενωμένη κόρη υποδύεται απολαυστικά η πραγματική θυγατέρα της Mery Streep, Mamie Gummer (Cake, The Good Wife TV series), ενώ η ταινία είναι αφορμή για να ξαναβρεθεί στο πανί (μετά το Sophie’s Choice) ο Kevin Kline με τη σπουδαία πρωταγωνίστρια στον ρόλο του πρώην συζύγου. Το καστ συμπληρώνει μοναδικά ο για πάντα νέος ροκ σταρ, Rick Springfield, που υποδύεται το ταίρι της θρυλικής ηθοποιού με μία εξαιρετική ερμηνεία, αποδεικνύοντας ότι το μεγαλύτερο χάρισμα των μεγάλων ηθοποιών, όπως η Streep, είναι να αναδεικνύουν όλους όσους μοιράζονται σκηνές μαζί τους.

ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ
INSIDE OUT

Σκηνοθεσία: Πιτ Ντόκτερ.
Διάρκεια: 94 λεπτά
Ώρα έναρξης:
(Πέμπτη – Κυριακή) 20.00 (Μια προβολή) (Μεταγλωττισμένη)

Το να μεγαλώνεις δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά για τη Riley που ξεριζώνεται από την ήσυχη ζωή της σε μια κωμόπολη της κεντροδυτικής Αμερικής για να εγκατασταθεί στο Σαν Φρανσίσκο, όπου βρίσκεται η καινούρια δουλειά του πατέρα της. Όπως όλοι μας, έτσι κι η Riley κατευθύνεται από τα συναισθήματά της – τη Χαρά, τον Φόβο, τον Θυμό, την Αηδία και τη Θλίψη. Τα συναισθήματα ζουν στο Κέντρο Ελέγχου μέσα στο μυαλό της, απ’ όπου τη συμβουλεύουν στην καθημερινότητά της. Καθώς η Riley και τα συναισθήματά της αγωνίζονται να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, στο Κέντρο Ελέγχου επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. Ενώ η Χαρά, το κυρίαρχο και σημαντικότερο συναίσθημα της Riley, προσπαθεί να διατηρήσει το ηθικό υψηλό, τα υπόλοιπα συναισθήματα συγκρούονται μεταξύ τους για το πώς να διαχειριστούν μια διαφορετική πόλη, ένα νέο σπίτι κι ένα καινούριο σχολείο.

Από τα οροπέδια της Νότιας Αμερικής (Ψηλά στον Ουρανό) σε μια μητρόπολη γεμάτη τέρατα (Μπαμπούλες Α.Ε.), ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Πιτ Ντόκτερ έχει ξεναγήσει το κοινό σε πρωτόγνωρους, απίθανους, γεμάτους φαντασία τόπους. Αυτή τη φορά, μας μεταφέρει στην πιο εκπληκτική τοποθεσία που υπάρχει, το μυαλό ενός 11χρονου κοριτσιού. «Τα μυαλά που Κουβαλάς» είναι η πιο ανατρεπτική, εντυπωσιακή και ευφυής σύλληψη της Pixar, ένα αριστούργημα για όλη την οικογένεια και μία επιβεβαίωση ότι η τέχνη του animation δεν θα πάψει ποτέ να μας αιφνιδιάζει με τις ασύλληπτες ικανότητες της. Και φυσικά δεν λείπουν οι αξέχαστες προσωπικότητες, οι υπέροχες κινηματογραφικές στιγμές και το καθαρόαιμο χιούμορ. Ετοιμαστείτε να γελάσετε, να συγκινηθείτε και να αλλάξετε μυαλά για το πώς λειτουργεί το μυαλό μας.