Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Σχετικά με τα αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς

Μια ακόμη χρονιά που αυτές τις ημέρες του τέλους Αυγούστου, κορυφώνεται η αγωνία των γονέων σχετικά με τα αποτελέσματα των παιδικών σταθμών και το πότε θα ανακοινωθούν. 

Για να μην ψάχνετε λοιπόν από 'δω κι από κει, σας παραθέτω παρακάτω ένα χρονοδιάγραμμα και κάποιες πληροφορίες

Κατ' αρχάς θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα ανακοινωθούν αποτελέσματα από δύο πλευρές. 
Πρώτα από την ΕΕΤΑΑ, η οποία τη Δευτέρα 25 Αυγούστου θα ανακοινώσει τα ονόματα των παιδιών που θα πάνε στους βρεφονηπιακούς μέσω ΕΣΠΑ. 

Ο Δήμος Παλλήνης έχει εντάξει στο εν λόγω χρηματοδοτικό πρόγραμμα όλους τους παιδικούς του σταθμούς. Αυτό έχει σαν συνέπεια, αρκετοί, μάλιστα θα έλεγα οι περισσότεροι, γονείς να έχουν κάνει αίτηση τόσο στο Δήμο όσο και στην ΕΕΤΑΑ. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, ο Δήμος Παλλήνης δεν μπορεί να ανακοινώσει αποτελέσματα εάν δεν ανακοινωθούν πρώτα αυτά της ΕΕΤΑΑ

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την ΕΕΤΑΑ, οι υπηρεσίες του Δήμου Παλλήνης θα αφαιρέσουν από τις αιτήσεις τους τα παιδιά που περιλαμβάνονται στα αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ και θα εξάγουν αποτελέσματα για τα υπόλοιπα παιδιά, με βάση τα κριτήρια που έχει θέσει το Νομικό Πρόσωπο αλλά και με βάση τη δυναμικότητα των παιδικών σταθμών. Εκτιμώ ότι η διαδικασία αυτή θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 29 Αυγούστου. 

Τα αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ θα ανακοινωθούν 1) στη σελίδα της www.eetaa.gr 2) στο site του Δήμου www.palini.gr και εδώ. 
Τα αποτελέσματα του Δήμου θα ανακοινωθούν 1) σε όλα τα δημοτικά καταστήματα 2) στους παιδικούς σταθμούς 3) στο site του Δήμου www.palini.gr και εδώ.  

Το πρόβλημα που υπήρχε με την χρηματοδότηση του προγράμματος λύθηκε και έτσι φέτος θα πάνε μέσω του ΕΣΠΑ τα περισσότερα παιδιά από κάθε άλλη χρονιά. Οφείλω όμως να τονίσω ότι δεν είναι δυνατόν κάθε χρόνο να λείπουν χρήματα και να βρίσκονται τελευταία στιγμή, αλλά όπως λέει και η ΚΕΔΕ το ζήτημα πρέπει να βρει μόνιμη λύση. 

Δείτε παρακάτω σχετικό δελτίο τύπου της ΚΕΔΕ

Επιπλέον χρηματοδότηση 40 εκατ. € για τους Βρεφονηπιακούς – Παιδικούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ/ΜΕΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Aναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα, του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Ο. Κωνσταντινόπουλου, του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Προνοίας κ. Β. Κεγκέρογλου και αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρό της , κ. Κ. Ασκούνη, και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΕΤΑΑ κ. Ι. Μέξη, με θέμα την κάλυψη των αυξημένων αιτήσεων για τη φιλοξενία των παιδιών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και στα ΚΔΑΠ/ΜΕΑ του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης και αφού εκτιμήθηκε ότι, με τον υφιστάμενο προϋπολογισμό των 160 εκατομμυρίων ευρώ, ένας σημαντικός αριθμός παιδιών θα έμενε εκτός Παιδικών Σταθμών, αποφασίστηκε να διατεθεί επιπλέον χρηματοδότηση 40 εκατομμύρια ευρώ.

Με την αύξηση της χρηματοδότησης αυτής η ΚΕΔΕ εκτιμά ότι καλύπτεται το σύνολο των διαθέσιμων θέσεων που προσφέρουν οι Δημοτικοί και Ιδιωτικοί Σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ/ΜΕΑ,.

Να επισημάνουμε ότι με τη συμφωνία αυτή καλύπτονται 89.000 θέσεις για την περίοδο 2014-15, έναντι 68.000 θέσεων της περιόδου 2013-14, 57.000 θέσεων της περιόδου 2012-13 και 43.000 θέσεων της περιόδου 2011-12.

Με την υπεύθυνη, τεκμηριωμένη και επίμονη στάση και θέση της, η ΚΕΔΕ κατόρθωσε να πείσει την Κυβέρνηση για την αναγκαιότητα εξασφάλισης των επιπλέον πόρων και ως εκ τούτου εκφράζει την ικανοποίησή της για την θετική κατάληξη των προσπαθειών της.

Όμως, μετά τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι για αυτές τις κοινωνικές δομές που αφορούν στην ευαίσθητη προσχολική ηλικία επιβάλλεται να εξευρεθεί μόνιμη και σταθερή λύση.