Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

CINE ΓΕΡΑΚΑ - Πέμπτη 7 έως Τετάρτη 13 Αυγούστου

Ώρα έναρξης: 21:00 
ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ - LOVE PUNCH
Σκηνοθεσία: Τζόελ Χόπκινς.
Πρωταγωνιστούν: Πιρς Μπρόσναν, Έμα Τόμσον, Τίμοθι Σπολ, Σίλια Ίμρι
Διάρκεια: 94 λεπτά

Ώρα έναρξης: 23:00
Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ: Η ΑΥΓΗ - DAWN OF THE PLANET OF THE APES
Σκηνοθεσία: Ματ Ριβς.
Πρωταγωνιστούν: Άντι Σέρκις, Τζέισον Κλαρκ, Γκάρι Όλντμαν, Κέρι Ράσελ.
Διάρκεια: 131 λεπτά

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ - LOVE PUNCH
Σκηνοθεσία: Τζόελ Χόπκινς.
Πρωταγωνιστούν: Πιρς Μπρόσναν, Έμα Τόμσον, Τίμοθι Σπολ, Σίλια Ίμρι
Διάρκεια: 94 λεπτά

Κλασική κωμική περιπέτεια –με ολίγον από ρομάντζο– για ένα ακραιφνώς εγγλέζικο ζευγάρι διαζευγμένων που κυνηγάει στην κοσμική νότια Γαλλία τους μεγαλοπιανόμενους καταχραστές της περιουσίας (και του.. εφάπαξ) τους. Γυρισμένη με γαλλικά λεφτά από άγγλο σκηνοθέτη, η «καλοκαιρινή» τούτη ταινία συνδυάζει τρυφερό (μετα-συζυγικό) μελόδραμα, φάρσα, δραματικές κορυφώσεις και χορταστική δράση, ακολουθώντας τη συνταγή κλασικών παλιών ταινιών του είδους. Άσε που το πρωταγωνιστικό δίδυμο κερδίζει εντυπώσεις… sans (καν) voir. H Κέιτ (Τόμσον) και ο Ρίτσαρντ Τζόουνς (Μπρόσναν) είναι δυο εγγλέζοι πρώην σύζυγοι που προσπαθούν να γεμίσουν τις… υπό συνταξιοδότηση ζωές τους μετά το διαζύγιο. Κι απάνω που ετοιμάζονται να απολαύσουν τους καρπούς του συνταξιοδοτικού τους προγράμματος –για το οποίο είχε μεριμνήσει ο Ρίτσαρντ μέσω της επενδυτικής του εταιρείας– ανακαλύπτουν ότι ο νέος ιδιοκτήτης, που μόλις έχει αγοράσει την εταιρεία, τη «φούνταρε» πάραυτα κι επί τούτου εξαφανίζοντας δια παντός και τα λεφτά των Τζόουνς… Παρά την αρχική αμηχανία τους περί του πρακτέου, το ζεύγος –που έχει μια ενήλικη πια κόρη, αλλά και… ξεχασμένα αισθήματα για το τέως έτερον ήμισυ– αποφασίζει να δράσει. Κι αφού δεν μπορούν να πάρουν τα λεφτά τους, ε, ας ξαφρίσουν τουλάχιστον το βαρύτιμο διαμάντι-κοτρόνα που μόλις δώρισε ο αγοραστής-καταχραστής στη μελλοντική σύζυγό του. Για να το αποκτήσουν, όμως, πρέπει όχι μόνο να πάνε στην Κυανή Ακτή, όπου σεργιανίζει ο απατεώνας, αλλά και να μπουκάρουν, με κάποιο τρόπο, στον σχεδιαζόμενο γάμο του με την προαναφερθείσα νεαρά ύπαρξη (Μπουργκουάν),

Κι όπως κάθε κωμωδία που σέβεται τον εαυτό της, το «Κόλπο τηε ζωής μας» –εκτός από υπέροχα κοσμικά τοπία, βιτριολικές ατάκες μεταξύ άλλοτε συζύγων και ένα τολμηρό πλάνο για την κλοπή του διαμαντιού– διαθέτει και μεστούς δεύτερους χαρακτήρες. Που δεν είναι άλλοι από τον Τζέρι (Σπαλ) και την Πενέλοπι (Ίμρι), φίλους μπιστικούς των εξαπατηθέντων πρώην συντρόφων, οι οποίοι αποφασίζουν, σε πείσμα της κοινής λογικής και του βρετανικού τους φλέγματος, να βοηθήσουν τους φίλους τους στη δύσκολη αυτή… αποστολή στην Κυανή Ακτή. Ακόμη κι αν χρειαστεί να υποδυθούν τους… τεξανούς τουρίστες.


Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ: Η ΑΥΓΗ - DAWN OF THE PLANET OF THE APES
Σκηνοθεσία: Ματ Ριβς.
Πρωταγωνιστούν: Άντι Σέρκις, Τζέισον Κλαρκ, Γκάρι Όλντμαν, Κέρι Ράσελ.
Διάρκεια: 131 λεπτά
Ώρα έναρξης: 23.00 (Μια προβολή)

Ένας συντριπτικός, φοβερά θανατηφόρος ιός σάρωσε τη γη, περίπου μια δεκαετία πριν. Σήμερα, ένας συνεχώς αυξανόμενος πληθυσμός γενετικά εξελιγμένων πιθήκων, με επικεφαλής τον περιβόητο Σίζαρ, απειλείται από μια ομάδα ανθρώπων που κατάφεραν να επιβιώσουν της πανδημίας. Παρότι αρχικά τα δυο στρατόπεδα δείχνουν διατεθειμένα να συνυπάρξουν σε συνθήκες ειρήνης, στην πορεία αναγκάζονται να συγκρουστούν αμετάκλητα προκειμένου να αναδειχθεί ο απόλυτος κυρίαρχος του πλανήτη.

Στο παρελθόν, η ιδέα της αναβίωσης της σειράς ταινιών «Πλανήτης των Πιθήκων» σε ένα καινούριο πρωτοποριακό franchise, φάνταζε αδύνατη. Το 2011 όμως, η μαγευτική ερμηνεία του Άντι Σέρκις και τα πρωτοποριακά οπτικά εφέ των Weta Digital κατάφεραν με το «Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Εξέγερση», να κηρύξουν την αρχή μιας νέας εποχής. Η ταινία κατέστη αυτομάτως διεθνής επιτυχία μαζεύοντας περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια, εν μέσω πανηγυρικής κριτικής αποδοχής και ενθουσιωδών εκδηλώσεων από το απανταχού κινηματογραφικό κοινό. Ήταν η πρώτη κινηματογραφική ταινία ζωντανής δράσης στην οποία πρωταγωνιστεί ένα νοήμον ζώο - με ανθρώπινες αξίες και αδυναμίες που μπορούν να προκαλέσουν συναισθηματικούς δεσμούς με τους κανονικούς ανθρώπους.

Η «Εξέγερση» ήταν μια ιστορία γεμάτη συναίσθημα, την οποία οι συγγραφείς ήθελαν να κατευθύνουν στην πορεία προς την εξέλιξη της «Αυγής». «Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Εξέγερση» έκλεισε με τους πιθήκους να δραπετεύουν από τα ανθρώπινα δεσμά, τη στιγμή που ο θανατηφόρος ιός – ο οποίος προκλήθηκε από τους ίδιους τους ανθρώπους – εξαπλωνόταν παγκοσμίως. Ο Σίζαρ, ο καλοπροαίρετος ηγέτης των πιθήκων, οδήγησε τους πιθήκους στο δάσος Muir, έναν παράδεισο λίγο έξω από το Σαν Φρανσίσκο, όπου συνήθιζε να πηγαίνει με τον άνθρωπο-φίλο του, τον Ουίλ, για να ξεφύγουν από τα περιοριστικά όρια της πόλης.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Αυγή» ήθελε να υπάρχει μια χρονική συνέχεια ανάμεσα στις δυο ιστορίες. Έτσι, στη νέα ιστορία οι πίθηκοι έχουν συνεχίσει την κατασκευή μιας κοινότητας στο δάσος Muir, προοδεύοντας ολοένα και περισσότερο. Πέρα από την αποκλεισμένη περιοχή των πιθήκων, τα φώτα του πολιτισμού αργοσβήνουν, μιας και η φονική πανδημία δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο πέρασμά της. Είμαστε λοιπόν σε ένα κομβικό σημείο, όπου η ανθρωπότητα έχει μειωθεί δραστικά και τα αποτελέσματα μιας σύγκρουσης ανάμεσα στα δυο είδη δεν θα μπορούσαν να προβλεφθούν και τόσο εύκολα.