Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Εσπερίδα πειραμάτων φυσικής και αστρονομικής παρατήρησης

Πειράματα φυσικής, αστροπαρατήρηση και ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ. Τι κοινό μπορεί να έχουν. Πολλά και κανένα! Και όμως η μαγεία της επιστήμης είναι ο ορθολογισμός της και το πείραμα, η μετουσίωση της ιδέας σε πράξη, η επινόηση και η υπέρβαση απ’ τον μικρόκοσμο στο μεγάκοσμο, από το λάθος στην αλήθεια.

Ο Νόμος της Βαρύτητας και η κοινή λογική θα δοκιμαστούν, αντικείμενα θα αποκαλυφθούν και άλλα θα εξαφανιστούν. Θα πλησιάσουμε τ’ αστέρια και θα περιπλανηθούμε έστω και λίγο στα εντυπωσιακά μονοπάτια του Μαγιάτικου ουρανού, ενώ το μυστήριο της γνώσης -που ποτέ δεν θα κατακτήσουμε- και η μουσική και το άπειρο του Σύμπαντος για μία ακόμη φορά θα αναδείξουν την απόκοσμη σοφία του στίχου του ποιητή… "Αυτός ο κόσμος ο μικρός ο μέγας"

Αυτός ο κόσμος των παιδιών και των μεγάλων, του απλού και του σύνθετου, της νιότης και της φαντασίας, της εμπειρίας και του ώριμου. Αυτός ο κόσμος ο υπέροχος ο κόσμος του αύριο, του σήμερα, του χτες. 

Σας προσκαλούμε στις 3 & 4 Μαΐου στις 18:30 στο 5ο Δημοτικό Γέρακα στην «Εσπερίδα πειραμάτων φυσικής και αστρονομικής παρατήρησης» για να επιχειρήσουμε να συγκεράσουμε τη φαντασία με τη γνώση, τον πολιτισμό με την επιστήμη και την άθληση.

Μία κοινή προσπάθεια του σωματείου ΑΘΛΕΠΟΛΙΣ, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των 2ου, 4ου, 5ου, 7ου Δημοτικών Γέρακα, 5ου Δημοτικού Παλλήνης, 1ου και 2ου Γυμνασίου Γέρακα, του Α.Ο. Κρόνος και Α.Ο. Νηρέας, που για άλλη μία φορά αποδεικνύει τη δύναμη και την αρετή της συνεργασίας.