Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ενημερωτική συνάντηση του Δήμου Παλλήνης με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Στο πλαίσιο της δικτύωσης με φορείς και υπηρεσίες της πόλης μας, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση την Τετάρτη 29/1/2014, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης, μεταξύ του Δήμου Παλλήνης και των Διευθυντών των Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η συνάντηση είχε ως σκοπό την ενημέρωση για το Δίκτυο Κοινωνικών Δομών του Δήμου Παλλήνης και τη διερεύνηση σχετικών ζητημάτων και αναγκών στα πλαίσια της σχολικής κοινότητας.

Παρουσιάστηκε η φιλοσοφία και ο τρόπος λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Φαρμακείου, του Κοινωνικού Ανταλλακτηρίου, της Τράπεζας Χρόνου και του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Το Δίκτυο των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Παλλήνης, εξυπηρετεί πλήθος ανασφάλιστων, άπορων και άνεργων συμπολιτών μας, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων.

Σήμερα, το δίκτυο υποστηρίζεται και από το πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕ Αλληλέγγυα» που υλοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Αγίας Παρασκευής και τη ΜΚΟ ΔΡΑΣ.Ε.

Στο πλαίσιο αυτό δόθηκαν οι απαραίτητες πληροφορίες, ώστε οι εκπαιδευτικοί να διευκολυνθούν στη διερεύνηση οικογενειών μαθητών που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τις παραπάνω υπηρεσίες.

Ένας επιπλέον στόχος της συνάντησης ήταν να ενημερωθούν οι παρευρισκόμενοι για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του Γραφείου Κοινωνικών Εφαρμογών, το οποίο στελεχώνεται από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς και βρίσκεται στη διάθεση της σχολικής κοινότητας (εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές) για αντιμετώπιση εξατομικευμένων ή συλλογικών αναγκών.

Ο Δήμος Παλλήνης ευχαριστεί θερμά τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παλλήνης για την παρουσία τους και, ιδιαιτέρως, την κα Δεμέναγα, Διευθύντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης για την πρωτοβουλία και τη φιλοξενία.