Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΓΟΜΟΡΑ στις 15 Ιανουαρίου από την Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης σας προσκαλεί την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 21:00 (Γενική Είσοδος 3 ευρώ) στην προβολή της ταινίας "Γόμορα" (Gomorra).

Εξουσία, χρήμα και αίμα είναι οι αξίες που έχουν να αντιμετωπίσουν καθημερινά οι κάτοικοι της Νάπολης και της Caserta και σπανίως έχουν άλλη επιλογή από το να υπακούσουν στους κανόνες του "συστήματος", δηλαδή της μαφιόζικης οργάνωσης Camorra. Μόνο λίγοι μπορούν να σκεφτούν ότι θα ζήσουν μία φυσιολογική ζωή. Πέντε ιστορίες, στις επαρχίες της Νάπολης και της Καζέρτα, μπλέκονται μεταξύ τους σε ένα βίαιο σενάριο που ξετυλίγεται σε έναν σκληρό και προφανώς φανταστικό κόσμο που δεν παύει ωστόσο να έχει τις ρίζες του στην πραγματικότητα.

Πρόκειται για ένα αστυνομικό δράμα που βγήκε το 2004 και διαρκεί 135 λεπτά.

Η ταινία, που βασίζεται στο ομώνυμο best seller του Roberto Saviano, έχει σαρώσει σε βραβεία σε όλο τον κόσμο. Ήταν υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και για τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Κανών ενώ κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο Της Επιτροπής στο ίδιο φεστιβάλ.



Όταν η ταινία προβλήθηκε στην Ιταλία, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και η χάρη της έφτασε μέχρι το Ιταλικό Κοινοβούλιο, με τον Σύλβιο Μπερλουσκόνι να την χαρακτηρίζει ντροπή για τη χώρα.
Τέλος, ένας από τους σεναριογράφους, ο Gianni Di Gregorio, έγραψε το σενάριο, σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στην ταινία "Αυγουστιάτικο γεύμα στην Ρώμη" που έδειξε η Λέσχη πριν λίγο καιρό.

Σκηνοθεσία : Matteo Garrone
Σενάριο : Maurizio Braucci, Ugo Chiti, Gianni Di Gregorio, Matteo Garrone, Massimo Gaudioso, Roberto Saviano
Πρωταγωνιστές: Gianfelice Imparato, Salvatore Abruzzese, Toni Servillo