Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Την ικανοποίηση του συνόλου των αιτήσεων για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς διεκδικεί η ΚΕΔΕ

Την ικανοποίηση του συνόλου των αιτήσεων 71.323 παιδιών που δικαιούνται να ενταχθούν στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς για το έτος 2013-2014 στα πλαίσια του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», διεκδικεί με απόφαση του το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. 

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι πόροι που είχαν εξασφαλιστεί δεν επαρκούσαν με συνέπεια να μείνουν εκτός δομών 14.000 παιδιά. Η αρχική χρηματοδότηση ύψους 150 εκατ. ευρώ επαρκούσε για την κάλυψη μόνον 56.977 θέσεων. 

Μετά τη σημερινή (27/8/2013) απόφαση της υφυπουργού Ε. Χριστοφιλοπούλου με την οποία εξασφαλίστηκαν επιπλέον 15 εκατ. ευρώ, παραμένει ένα υπόλοιπο 14.000 παιδιών που δεν εντάσσονται. Μετά τη σχετική έγκριση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιβεβαιώνεται η θέση της ΚΕΔΕ ότι υπάρχουν αναπορρόφητα κονδύλια του ΕΣΠΑ και από άλλους κωδικούς. 

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ συμφώνησε να καταβληθεί προσπάθεια εξεύρεσης των υπολοίπων χρημάτων προκειμένου να μην μείνει κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς.

Επιπλέον με την απόφασή της η ΚΕΔΕ διεκδικεί να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες θέσεις εργασίας προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά το σύνολο των δημοτικών δομών.