Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Υπηρεσία καθαριότητας: Αθόρυβα και αποτελεσματικά

Αρκετοί ήταν αυτοί που ασχολήθηκαν με τις κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων στον καταυλισμό των αθίγγανων στο Γέρακα. Κανείς όμως δεν σκέφτηκε πως παρά το ότι οι κατεδαφίσεις ολοκληρώθηκαν (προς το παρόν), οι εργασίες δεν τελείωσαν.

Μπορεί να έφυγαν τα ΜΑΤ, να έφυγαν οι μπουλντόζες κατεδάφισης, να έφυγαν οι φωτογραφικές μηχανές, τα μπάζα όμως δεν έφυγαν. Αυτή είναι μια δουλειά που παρά το ότι είναι σοβαρή κανείς ίσως να μη μάθει ποτέ γι’ αυτήν, και ποτέ δεν θα συγκεντρώσει πάνω της τους φακούς της δημοσιότητας.

Πρέπει όμως να γίνει!

Αυτό το έχει αναλάβει η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Παλλήνης και ο Αντιδήμαρχος κ. Αβαρκιώτης, από την επόμενη μέρα, και σήμερα βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση.

Γράφω τα παραπάνω γιατί πιστεύω ότι η υπηρεσία καθαριότητας επιτελεί με επιτυχία ένα σημαντικό έργο, που επειδή όμως αποτελεί αυτονόητο, παραμένει μακριά από τη δημοσιότητα. Και πιστέψτε με δεν είναι αυτονόητο ότι επειδή υπάρχουν απορριμματοφόρα και κάδοι θα μαζευτούν και τα σκουπίδια. Αυτό αποτελεί το αποτέλεσμα επιτυχούς συντονισμού από τους πολιτικούς προϊσταμένους αλλά και συνεχούς προσπάθειας από το προσωπικό. Χωρίς αυτά τίποτα δεν είναι αυτονόητο.

Παρά τα όσα γράφονται από ‘δω κι από κει, και παρά τις απίστευτες δυσκολίες τόσο της καθημερινότητας, όσο και της Δημόσιας Διοίκησης, η υπηρεσία καθαριότητας καταφέρνει μέχρι στιγμής να διατηρεί την πόλη όχι απλά ανεκτά καθαρή αλλά ιδιαιτέρως καθαρή.

Μπορεί να γράφονται αυτές οι γραμμές με αφορμή τις κατεδαφίσεις αλλά
  • είναι οι ίδιοι άνθρωποι που καθαρίζουν την όποια πλατεία μετά από όποια εκδήλωση, αλλά και καθημερινά
  • είναι οι ίδιοι άνθρωποι που καθαρίζουν τα σχολεία μετά από μαζικές δραστηριότητες,
  • είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ασπρίζουν πριν τις παρελάσεις,
  • είναι οι ίδιοι άνθρωποι που φροντίζουν να μη μείνουν τα κλαδιά από τους κήπους μας στους δρόμους,
  • είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έβαψαν κίτρινο το χώρο γύρω από τους κάδους δίνοντας μια άλλη εικόνα,
  • είναι οι ίδιοι άνθρωποι που σκουπίζουν τους δρόμους έξω από τα σπίτια μας
  • είναι οι ίδιοι άνθρωποι που οι δουλειές που κάνουν δεν χωράνε σε μερικές γραμμές
Για όλα τα παραπάνω τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και ένα ευχαριστώ, τουλάχιστον!