Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

2η Πολιτιστική Τετάρτη στο Σύλλογο ΠΗΓΗ (video)

Στις 3 Απριλίου στο Σύλλογο «ΠΗΓΗ» είχαμε τη 2η Πολιτιστική Τετάρτη.

Τραγουδήσαμε υπό τους ήχους της φυσαρμόνικας του Δημήτρη Γρηγοριάδη, μέλους του Συλλόγου μας, ο οποίος ήρθε οργανωμένος, με φωτοτυπίες των τραγουδιών που θα μας έπαιζε και την Άννα δίπλα του, το έτερό του ήμισυ και γραμματέα του Συλλόγου, σε ρόλο πρώτης φωνής παρακαλώ.

Ένα τέταρτο μετά τις οκτώ, πήραμε θέση κυκλικά γύρω του και με τις φωτοτυπίες ανά χείρας, σε ένα ρεπερτόριο με τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε, θέσαμε σε δοκιμασία τις φωνητικές μας χορδές, οι οποίες άμαθες, πότε υπάκουγαν στο σωστό τόνο και πότε ξέφευγαν σε φάλτσο.

Όμως εμείς τραγουδήσαμε. Ο Δημήτρης αποδείχθηκε πολύ καλός και στη φυσαρμόνικα και στο τραγούδι, σε μουσικές και στίχους των Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Σαββόπουλου, Γκάτσου, Ελύτη, Βάρναλη, Περγιάλη, Ρίτσου κ.λ.π.

Μερικά από τα τραγούδια που είπαμε : «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι», «Η μπαλάντα του Αντρίκου», «Μη μιλάς άλλο γι΄ αγάπη», «Μέρα Μαγιού», «Μια Παναγιά», «Της αγάπης αίματα», «Μαργαρίτα Μαγιοπούλα», «Απρίλη μου ξανθέ», «Κάθε κήπος», «Ο κυρ Αντώνης», «Θάλασσα πλατιά», «Η Μυρτιά» κ.α.

Ευχαριστούμε όσους παραβρέθηκαν.

Και με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε, ότι η επόμενη Πολιτιστική Τετάρτη θα είναι το μήνα Ιούνιο. Η Πολιτιστική Τετάρτη του Μαΐου, δεν θα πραγματοποιηθεί, για τους προφανείς λόγους, εφ’ όσον ημερολογιακά θα βρισκόμαστε εν μέσω Μεγάλης Εβδομάδας.

Σύλλογος ΠΗΓΗ