Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Άκρατος λαϊκισμός από τη μείζονα αντιπολίτευση

Επίδειξη λαϊκισμού κάνει η μείζονα αντιπολίτευση με Δελτίο Τύπου της που καταγγέλλει τη Δημοτική αρχή για τις αμοιβές αιρετών. Στην προσπάθειά της να γίνει αρεστή και να ξεφύγει από την απομόνωσή της καταφεύγει σε επικίνδυνα μονοπάτια και απόψεις που παραδίδουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση στους οικονομικά εύρωστους. Γιατί αυτό λέει με απλά λόγια το Δελτίο τύπου της, όταν αρνείται την οποιαδήποτε αμοιβή σε αιρετούς.

Την ώρα που πράγματι αρκετοί συνδημότες μας δεν έχουν χρήματα για τις βασικές τους ανάγκες, η Δημοτική αρχή είναι δίπλα τους, πρωτοπόρα στην Ελλάδα, μέσα από πληθώρα δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης που βοηθούν και ανακουφίζουν. Για τις δράσεις αυτές η μείζονα ή σιωπά εσκεμμένα παρασυρμένη από το λαϊκισμό της ή δεν τις γνωρίζει και καλό είναι να τις μάθει. Η Δημοτική αρχή στέκεται πράγματι δίπλα στις αδύναμες κοινωνικά ομάδες και το έχει αποδείξει εμπράκτως. Καιρός να το αποδείξουν και άλλοι όχι με μηδενιστικά δελτία τύπου αλλά με πράξεις.

Όσο για τις αμοιβές των Προέδρων, επελέγησαν οι κατώτερες της κλίμακας του Νόμου και όχι για όλες τις θέσεις που προβλέπει ο Νόμος και οι οποίες στην πραγματικότητα δεν επαρκούν ούτε για τους λογαριασμούς των κινητών τηλεφώνων. Ας μην ξεχνάμε δε, ότι και αυτοί έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, ώστε να τους ζητάμε να πληρώνουν απ’ την «τσέπη τους».

Πέρα από τις οικονομικές δυσκολίες που έχουν οι κάτοικοι, έχουν νού και κρίση και μπορούν να καταλάβουν ποιος τους χαϊδεύει τ’ αυτιά και ποιος είναι πραγματικά δίπλα τους.