Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Αθήνα – Πόλη Αντιφασιστική. Ταυτόχρονα σε 13 πόλεις του κόσμου αντιρατσιστικά συλλαλητήρια στις 19/1/2013

Συμμετοχή της ΚΕΔΕ στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο «Αθήνα – Πόλη Αντιφασιστική»

Τη συμμετοχή της στο Πανελλαδικό Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια που διοργανώνει στις  19 Ιανουαρίου 2013 η κίνηση «Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή» με κεντρικό μήνυμα «Αθήνα – Πόλη Αντιφασιστική» δηλώνει με ανακοίνωσή της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Η ΚΕΔΕ καλεί σε μαζική στήριξη της αντιρατσιστικής κινητοποίησης «Αθήνα – Πόλη Αντιφασιστική».

Εκφράζει την αντίθεσή της και την αποδοκιμασία της στα φαινόμενα ρατσιστικής βίας και φασιστικών επιθέσεων που κλιμακώνονται επικίνδυνα στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια απειλώντας τις δημοκρατικές ελευθερίες, τις κοινωνικές κατακτήσεις και την ειρηνική συνύπαρξη των πολιτών ανεξαρτήτως χρώματος και καταγωγής.

Καλεί τους πολίτες να αποκρούσουν απαράδεκτες πρακτικές βίας και αυτοδικίας που όχι μόνο διχάζουν την κοινωνία αλλά αποτελούν και πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη του φασισμού.

Η Αυτοδιοίκηση ως ο κοντινότερος στον πολίτη θεσμός υποστηρίζει και αγωνίζεται για ίσα δικαιώματα και μεταχείριση μεταξύ των πολιτών, ίση πρόσβασή τους στα αγαθά της Παιδείας, της Υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών.

Αγωνίζεται και απαιτεί τη στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών και όλων των δομών αλληλεγγύης οι οποίες έχουν αναπτυχθεί σήμερα και με την αρωγή των ίδιων των πολιτών σε όλους τους δήμους της χώρας. Δομές που στις σημερινές συνθήκες κρίσης αποτελούν το απαραίτητο και αναντικατάστατο στήριγμα για τους αδύναμους συμπολίτες μας, αλλά και για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης στις πόλεις μας και στα χωριά μας.

Ταυτόχρονα σε 13 πόλεις του κόσμου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο και συναυλία.

Οι διαδηλωτές έχουν δώσει ραντεβού να συγκεντρωθούν στην Ομόνοια στις 14.00 και θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το Σύνταγμα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συναυλία.

Στη συναυλία συμμετέχουν μεγάλα συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως: Υπόγεια Ρεύματα, Magic de Spell, Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Τουλιάτος, MC Γίνκα, Ρίτα Αντωνοπούλου, Χαΐνης Αποστολάκης, Μοτίβο-4, Alex de Leon, Μάνος Πυροβολάκης, Ματούλα Ζαμάνη, Burger Project, Elektro Balkana, Ηλίας Μακρίδης και οι Βιτρw, Sound Esc, Radio Sol, Γιάννης Σιδηράς, Seli Kanou. Παράλληλα θα λάβει μέρος και ο Βασίλης Κουκαλάνι με το θέατρο Μια Γιορτή στου Νουριάν.

Η ώρα έναρξής της έχει οριστεί για τις 16.00 και σε αυτήν θα συμμετάσχουν πολλά συγκροτήματα αλλά και καλλιτέχνες. 

Νωρίτερα το πρωί, στο θέατρο «Εμπρός» θα δοθεί παράσταση με το έργο για παιδιά του Βασίλη Κουκαλάνι με τίτλο «Μια Γιορτή στο Νουριάν».

Οι υπόλοιπες χώρες
Αύριο σε ένδειξη αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν ανάλογες εκδηλώσεις σε Λονδίνο, Εδιμβούργο, Δουβλίνο, σε Β. Ιρλανδία, Βαρκελώνη, Παρίσι, Λυών, Βρυξέλλες, Κοπεγχάγη, Τάμπερε, Φινλανδία, Νέα Υόρκη και Σικάγο.