Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Κατεδαφίσεις στον καταυλισμό των αθίγγανων στο Γέρακα

Τέσσερα από τα 18 παράνομα κτίσματα του καταυλισμού αθίγγανων στο χώρο πλησίον του νεκροταφείου του Γέρακα κατεδαφίστηκαν σήμερα.

Οι ενέργειες κατεδάφισης δεν ολοκληρώθηκαν λόγω της καταρρακτώδους βροχής και κατόπιν αποδοχής από τον παριστάμενο εισαγγελέα σχετικού αιτήματος των παρανομούντων.

Οι ενέργειες κατεδάφισης συντονίστηκαν στο σύνολό τους από το Δήμο Παλλήνης και την πολεοδομία του και ιδιαίτερα από το Δήμαρχο ο οποίος με προσωπικές του ενέργειες κίνησε όλη τη διαδικασία, υλοποιώντας τη δέσμευσή του προς τους κατοίκους για εφαρμογή του Νόμου.

Στην όλη επιχείρηση παρίστατο και επέβλεπε μια διμοιρία των ΜΑΤ. Οι ενέργειες εφαρμογής του Νόμου και κατεδάφισης των υπολοίπων παρανόμων κτισμάτων αναβλήθηκαν μόνο λόγω της βροχής και θα συνεχιστούν στο μέλλον.

Σημειώνω πως κατεδαφίζονται κτίσματα που είναι όχι μόνο αυθαίρετα αλλά βρίσκονται και μέσα σε γη που ΔΕΝ ανήκει στους παρανομούντες αθίγγανους. Δεν πειράζονται αυθαίρετα που  έχουν κατασκευαστεί από ιδιοκτήτες της γης, αρκετά των οποίων μάλιστα έχουν νομιμοποιηθεί. Οι κατοικούντες τα προς κατεδάφιση είχαν ενημερωθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Νόμο.