Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Άγγελος Λιακόπουλος ορίστηκε, με ομόφωνη του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με την ίδια απόφαση Αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος Σταματίου θεόδωρος.

Η πλήρης σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει ως εξής:

1. Λιακόπουλος Άγγελος, Δημοτικός Σύμβουλος (πλειοψηφίας), με αναπληρώτρια, Κουνενάκη Ειρήνη,
2. Σταματίου Θεόδωρος, Δημοτικός Σύμβουλος (πλειοψηφίας), με αναπληρωτή Αβαρκιώτη Φώτιο,
3. Πράπα-Δάρα Θεοδώρα, Δημοτική Σύμβουλος (πλειοψηφίας), με αναπληρωτή Καρκούλια Δημήτριο,
4. Δρούγκας Σταύρος, Δημοτικός Σύμβουλος (πλειοψηφίας), με αναπληρωτή Μερτζάνο Γεώργιο,
5. Χειλά Καλλιόπη, Δημοτική Σύμβουλος (πλειοψηφίας),με αναπληρωτή Καρρά Δημήτριο,
6. Καλαντζής Νεκτάριος, Δημοτικός Σύμβουλος (μειοψηφίας), με αναπληρωτή Μήλα Κων/νο
7. Γαβράς Νικόλαος Δημοτικός Σύμβουλος (μειοψηφίας), με αναπληρωτή Μερτύρη Παναγιώτη.
8. Γκέκα Πολυτίμη, Διευθύντρια Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Γέρακα (εκ των 5 αρχαιοτέρων), με αναπληρωτή, τον Δαρβίρη Ιωάννη, Διευθυντή 2ου ΓΕΛ Παλλήνης (εκ των 5 αρχαιοτέρων)
9. Μπαξεβάνης Δημήτριος, Διευθυντής 1ου Γυμνασίου Παλλήνης (εκ των 5 αρχαιοτέρων), με αναπληρωτή, Παπαγεωργίου Κων/νο, Διευθυντή Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης (εκ των 5 αρχαιοτέρων)
10. Ρομπάκης Οδυσσέας, εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων, με αναπληρωτή Κόλλια Αλέξιο,
11. Κόντος Μάριος, εκπρόσωπος των μαθητικών κοινοτήτων για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατά προτεραιότητα μεγέθους σχολικής μονάδας (1οΛύκειο Γέρακα), με αναπληρώτρια την Πανταζή Ζαφειρία.
12. Παπαοικονόμου–Μυροπούλου Ιουλία, δημότης (με εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης), με αναπληρώτρια, την Νούση Θεώνη,
13. Μελισσά– Κόλλια Βασιλική, δημότης (με εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης), με αναπληρωτή της, τον Ζάχο Λάμπρο,
14. Τριγάζη Μαρία, δημότης (με εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης), με αναπληρωτή της, τον Παπαδόπουλο Άρη
15. Κόντης Δημήτριος, δημότης (με εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης), με αναπληρωτή του, τον Τσιριγώτη Εμμανουήλ.

Διευκρινίσεις: 
Τα δημοτικά ή κοινοτικά νομικά πρόσωπα διοικούνται από το διοικητικό συμβούλιο, που αποτελείται από πέντε έως δεκαπέντε μέλη, τα οποία μαζί με τους αναπληρωτές τους ορίζονται από το δημοτικό ή κοινοτικό συμβούλιο. Μέλη του διοικητικού συμβουλίου είναι ο δήμαρχος ή ο πρόεδρος της κοινότητας, δημοτικοί ή κοινοτικοί σύμβουλοι και δημότες ή κάτοικοι που είναι χρήστες των υπηρεσιών του νομικού προσώπου ή που έχουν ανάλογη επαγγελματική ή κοινωνική δράση ή ειδικές γνώσεις, ανάλογα με το σκοπό του νομικού προσώπου, καθώς και ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων του νομικού προσώπου, εφόσον αυτό απασχολεί περισσότερους από δέκα (10) εργαζομένους. Ο ανωτέρω εκπρόσωπος προτείνεται από τη γενική συνέλευση των τακτικών υπαλλήλων εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών από τότε που θα αποσταλεί η σχετική πρόσκληση. Ένα τουλάχιστον εκ των μελών του διοικητικού συμβουλίου ορίζεται από τη μειοψηφία του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου. Εάν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου είναι περισσότερα από πέντε (5), δύο (2) τουλάχιστον από αυτά ορίζονται από τη μειοψηφία του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου. Είναι δυνατόν η μειοψηφία αντί δημοτικού ή κοινοτικού συμβούλου να ορίσει ως εκπρόσωπο της δημότη ή κάτοικο, κατ’ ανάλογη εφαρμογή του δεύτερου εδαφίου της παρούσας παραγράφου. Σε περίπτωση που η μειοψηφία δεν ορίσει συμβούλους, δημότες ή κατοίκους, ή εκείνοι που έχουν οριστεί παραιτηθούν, χωρίς να αντικατασταθούν, μετέχουν σύμβουλοι, δημότες ή κάτοικοι που ορίζονται από την πλειοψηφία. Στις περιπτώσεις που το νομικό πρόσωπο λειτουργεί στην περιφέρεια τοπικού διαμερίσματος ένα μέλος προτείνεται από το οικείο συμβούλιο. Μετά τον ορισμό των μελών το δημοτικό συμβούλιο εκλέγει από τα μέλη αυτά τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου. Στην περίπτωση που μέλος έχει ορισθεί, από το δημοτικό ή κοινοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος ή ο πρόεδρος της Κοινότητας, αυτός αυτοδικαίως καθίσταται και πρόεδρος αντιστοίχως, του διοικητικού συμβουλίου.

Η θητεία των μελών του διοικητικού συμβουλίου του νομικού προσώπου ορίζεται με την απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου. Λήγει πάντοτε με την εγκατάσταση του νέου διοικητικού συμβουλίου. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου μπορούν να αντικατασταθούν κατά τη διάρκεια της θητείας τους, με απόφαση δημοτικού συμβουλίου για σοβαρό λόγο που ανάγεται στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος αναπληρώνει ο αντιπρόεδρος. Το νομικό πρόσωπο εκπροσωπείται στα δικαστήρια και σε κάθε δημόσια αρχή από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου και όταν αυτός κωλύεται ή απουσιάζει από τον αντιπρόεδρο