Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Αναρτώνται τα κτηματολογικά στοιχεία της Παλλήνης & 7 ακόμη περιοχών της Βορειοανατολικής Αττικής

Τα κτηματολογικά στοιχεία οκτώ περιοχών της Βορειοανατολικής Αττικής μεταξύ των οποίων και της Παλλήνης, αναρτώνται την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011 και αυτό σημαίνει ότι από την ίδια ημέρα, «τρέχει» η προθεσμία των δύο μηνών –ως και 28 Νοεμβρίου- για την υποβολή αίτησης διόρθωσης/ένστασης για κάθε ενδιαφερόμενο που δεν συμφωνεί με τα καταγεγραμμένα στοιχεία που αφορούν τα υπό την ιδιοκτησία του ακίνητα.
Για τους κατοίκους εξωτερικού η προθεσμία είναι τέσσερις μήνες, δηλαδή έως τις 26 Ιανουαρίου.

Στις 8 περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής εκτός της Παλλήνης είναι οι περιοχές, Άνοιξη, Δροσιά, Εκάλη, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Νέα Πεντέλη, και Πεντέλη. 

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι που έχουν υποβάλει δήλωση θα λάβουν ταχυδρομικά απόσπασμα του Κτηματολογικού πίνακα και διαγράμματος για το ακίνητο που τους αφορά, με σκοπό να ελέγξουν και να επιβεβαιώσουν την ορθότητα και πληρότητα της καταγραφής ή να διορθώσουν τυχόν λάθη. Όμως και οι δικαιούχοι που για οποιοδήποτε λόγο δεν υπέβαλαν μέχρι τώρα δήλωση έχουν τώρα μία ακόμη ευκαιρία να καταγράψουν το δικαίωμά τους.

Η Ανάρτηση των συνολικών κτηματολογικών στοιχείων πραγματοποιείται με δύο τρόπους, στο αρμόδιο για κάθε περιοχή Γραφείο Κτηματογράφησης και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Κτηματολόγιο Α.Ε. www.ktimatologio.gr . Συγκεκριμένα, μέσω του portal των ηλεκτρονικών υπηρεσιών e- Κτηματολόγιο δίνεται η δυνατότητα σε κάθε δικαιούχο, αφού δημιουργήσει τον προσωπικό του λογαριασμό, να έχει πρόσβαση ηλεκτρονικά στα στοιχεία που τον αφορούν.
Μετά την ολοκλήρωση της Ανάρτησης, που περιλαμβάνει την υποβολή και εξέταση αιτήσεων διόρθωσης και ενστάσεων και την αντίστοιχη διόρθωση στους κτηματολογικούς πίνακες, τα προσωρινά κτηματολογικά στοιχεία οριστικοποιούνται, τελειώνει η μελέτη κτηματογράφησης και ξεκινά να λειτουργεί το Εθνικό Κτηματολόγιο στη συγκεκριμένη περιοχή στη θέση του Υποθηκοφυλακείου.

Για το λόγο αυτό, η συμμετοχή των πολιτών είναι απαραίτητη, προκειμένου να αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.