Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

CINE ΓΕΡΑΚΑ - Πέμπτη 14 έως Κυριακή 17 Αυγούστου

Ώρα έναρξης: 20:45
ΕΡΩΤΑΣ ΑΛΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ - OCHO APELLIDOS VASCOS

Σκηνοθεσία: Εμίλιο Μαρτίνεθ Λάθαρο.
Πρωταγωνιστούν: Ντάνι Ροβίρα, Κλάρα Λάγο, Κάρμεν Μάτσι, Κάρα Ελεχάλδε
Διάρκεια: 98 λεπτά

Ώρα έναρξης: 22:45
ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ - THE HOMESMAN

Σκηνοθεσία: Τόμι Λι Τζόουνς.
Πρωταγωνιστούν: Τόμι Λι Τζόουνς, Μέριλ Στριπ, Χίλαρι Σουάνκ, Τζέιμς Σπέιντερ.
Διάρκεια: 122 λεπτά

ΕΡΩΤΑΣ ΑΛΑ ΙΣΠΑΝΙΚΑ
OCHO APELLIDOS VASCOS
Σκηνοθεσία: Εμίλιο Μαρτίνεθ Λάθαρο.
Πρωταγωνιστούν: Ντάνι Ροβίρα, Κλάρα Λάγο, Κάρμεν Μάτσι, Κάρα Ελεχάλδε
Διάρκεια: 98 λεπτά
Ώρα έναρξης: 20:45 (Μια προβολή)


Ο Ραφαέλ είναι γεννημένος στη Σεβίλλη και περήφανος Ανδαλουσιανός. Ένα βράδυ θα γνωρίσει την Αμάια, μια όμορφη και δυναμική κοπέλα με Βασκική καταγωγή. Μετά από μια παθιασμένη νύχτα, θα του κλέψει την καρδιά, ξεχνώντας στο σπίτι του, σαν μοντέρνα σταχτοπούτα, την τσάντα της. Αυτό είναι το καλύτερο άλλοθι για τον Ραφαέλ που θα ταξιδέψει στην περιοχή που μένει η Αμάια για να της την επιστρέψει. Παρότι η Αμάια δεν φαίνεται να έχει πρόθεση να του χαρίσει άλλες νύχτες, η επιστροφή του σκληροπυρηνικού πατέρα της στην πόλη, θα της αλλάξει τα σχέδια, υποχρεώνοντας τον Ραφαέλ να υποδυθεί έναν ρόλο που δεν φανταζόταν ποτέ στη ζωή του.

Το «Έρωτας αλά Ισπανικά» (Ocho Apellidos Vascos) είναι η πιο δροσερή ερωτική κωμωδία του καλοκαιριού που επιβεβαιώνει με χιούμορ και ευαισθησία πως όσο πιο έντονες είναι οι διαφορές στα ζευγάρια, τόσο πιο μεγάλη έλξη υπάρχει. Ο Εμίλιο Μαρτίνεθ Λάθαρο πλάθει την κωμωδία της χρονιάς για την Ισπανία διασκεδάζοντας με τη στερεοτυπική κόντρα μεταξύ Βορρά-Νότου. Οι Σεβιγιάνοι είναι κοινωνικοί, γλετζέδες και θορυβώδεις, χιουμορίστες και... βάζουν πολύ ζελέ στα μαλλιά τους. Ολα αυτά οι σοβαροί (στα όρια του στριφνού), καχύποπτοι, άκρως πολιτικοί Βάσκοι τα βρίσκουν καραγκιοζιλίκια.

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
THE HOMESMAN
Σκηνοθεσία: Τόμι Λι Τζόουνς.
Πρωταγωνιστούν: Τόμι Λι Τζόουνς, Μέριλ Στριπ, Χίλαρι
Σουάνκ, Τζέιμς Σπέιντερ.
Διάρκεια: 122 λεπτά
Ώρα έναρξης: 22.45 (Μια προβολή)


Ο βραβευμένος με Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα, διάσημος Αμερικανός σταρ, Τόμι Λι Τζόουνς, επιστρέφει στο διεθνές προσκήνιο με τη δεύτερη σκηνοθετική του απόπειρα - μια συναρπαστική κινηματογραφική αποστολή στην αφιλόξενη Άγρια Δύση. Δίπλα του και μπροστά από την κάμερα, η διπλά βραβευμένη με Όσκαρ, Χίλαρι Σουάνκ, η τρεις φορές βραβευμένη με Όσκαρ, Μέριλ Στριπ, η Γκρέις Γκάμερ του «Frances Ha» και του τηλεοπτικού «Newsroom», ο Τζέιμς Σπέιντερ, και πολλοί ακόμη σημαντικοί ηθοποιοί, τον συνοδεύουν σε μια διαφορετική αποστολή, γεμάτη υπέροχες ερμηνείες και συγκλονιστικές ανατροπές.

Όταν τρεις δύσμοιρες νοικοκυρές της άγριας Δύσης χάσουν τα λογικά τους, θα πρέπει οι αρχές να αναθέσουν σε κάποιον τη βίαιη μεταφορά τους πίσω στην ανατολή. Ο κλήρος γι’ αυτή την αληθινά σκληρή δοκιμασία θα πέσει σε μια ευγενή αλλά σκληραγωγημένη γεροντοκόρη, την Μέρι Μπι Κάντι, την οποία υποδύεται η Χίλαρι Σουάνκ («Million Dollar Baby», «Boyw Don’t Cry»). Η αποστολή της μεταφοράς μιας άμαξας-φυλακής γεμάτη ψυχικά διαταραγμένες νοικοκυρές, για περισσότερα από 400 μίλια στα αφιλόξενα λιβάδια της Άγριας Δύσης, ωστόσο, φαντάζει τρομακτική. Έτσι η Μέρι θα αναζητήσει συντροφιά στα μάτια ενός δύσμοιρου ανθρωπάκου, του φτωχοδιάβολου Τζόρτζ Μπρίνγκς, τον οποίο υποδύεται ο ίδιος ο Τόμι Λι Τζόουνς.

Το αταίριαστο ζευγάρι λοιπόν, μαζί με το πραγματικά ανατριχιαστικό τους «φορτίο», αποφασίζει να οργώσει τα αφιλόξενα λιβάδια της δύσης… Έτσι, διασχίζοντας την δύσβατα μονοπάτια της σκληρής και αδάμαστης Νεμπράσκα, η θαρραλέα αποστολή θα μπει στο ρυθμό μιας ιδιαίτερης και μαγικής κινηματογραφικής βόλτας, που ενώ είναι ντυμένη με τα πιο υπέροχα χρώματα και τη μοναδική ομορφιά της Αμερικάνικης επαρχίας δεν παραλείπει να βάζει συνεχώς τρικλοποδιές στους ήρωες μας, επιφορτίζοντάς τους με έντονες ψυχολογικές παγίδες αλλά και αστάθμητες φυσικές απειλές.

Ο τελικός τους προορισμός είναι μια εκκλησία στην Αϊόβα, όπου και θα τους περιμένει στωικά η γυναίκα του τοπικού επισκόπου, την οποία υποδύεται η Μέριλ Στριπ. Μια γυναίκα που υπομονετικά προσδοκά να απαλλάξει τους «ήρωες» της αποστολής από την κηδεμονία των χαμένων ψυχών. Πριν όμως καταφέρουν να επιστρέψουν στον πολιτισμό, δεν θα καταφέρουν να αποφύγουν το αδίστακτο χτύπημα της μοίρας, ένα χτύπημα αντιπροσωπευτικό της τραγικής θνητής φύσης που τονίζει όλες εκείνες τις κρυφές και άγνωστες πράξεις ηρωισμού που παρέμειναν θαμμένες στα χώματα, ως θεμέλια για την ίδρυση και την εξέλιξη της Αμερικάνικης Δύσης!