Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Επιμήκυνση 3

Φτάσαμε λοιπόν αισίως στο τέλος του 1ου Καλλικρατικού μήνα. Το τελευταίο Συμβούλιο δεν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη στήλη.  Η διαδικασία κύλισε άψογα. Τα περισσότερα θέματα, για να μην πω όλα, ψηφίστηκαν ομόφωνα. Κάποιες μικροδιαφωνίες και διαφοροποιήσεις στην πλευρά Κωνσταντά, είναι άνευ αξίας. Το ίδιο συμβαίνει και με τη δική μας πλευρά, όχι για διαφωνίες - για άλλα, αν και αρκετοί «καλοπροαίρετοι» βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα, ο καθένας κατά πως τον βόλευε. Μη βιάζεστε παιδιά δεν συμβαίνει τίποτα απ’ ότι φαντάζεστε.
  • Νομίζω πως με τη χθεσινή έκτη ή έβδομη αναπληρωματική θέση που πήρα είμαι ο πρώτος των αναπληρωματικών. Για να μη βγάλετε πάλι συμπεράσματα λάθος, αυτό λέγεται «αυτοσαρκασμός» όχι παράπονο. Αν δεν ξέρετε τι είναι υπάρχει πάντα η Google.
  • Παρατήρησα χωροταξικές αλλαγές στην αντιπολίτευση. Άλλαξε ο καθήμενος παρά του απερχόμενου. Να σημαίνει κάτι; Θα δούμε.
  •  Θα τονίσω από τα θέματα το ζήτημα της απογραφής, που καλό θα είναι να το βάζουμε σιγά-σιγά στην ημερήσια διάταξη της καθημερινότητάς μας. ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ να απογραφούμε ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ και όχι στο χωριό μας που πάμε μια φορά το χρόνο. Ο Δήμος μας, χάνει έσοδα από όλους όσους απογράφονται στα χωριά τους αλλά μένουν εδώ. Αυτοί όμως απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του Δήμου και απαιτούν γι’ αυτές. Θα επανέλθω.
  • Πίστευα ότι τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα μονοπωλούσε η παραίτηση του Αντιδημάρχου που ξέχασε ξεκλείδωτο το αυτοκίνητο του Δήμου. Όχι όμως. Καμία ευθιξία! Είναι δυνατόν; Τέτοια αμέλεια; Ντροπή! Το ότι ήσουν δίπλα καμία σημασία δεν έχει. Στην Παλλήνη που όλα μέχρι χθες λειτουργούσαν άψογα, πας εσύ και με ένα ανοιχτό παράθυρο αυτοκινήτου χαλάς την εικόνα. Παραιτήσου τώρα!
  • Για την πλατεία στο Πανόραμα μάλλον θα γράψω ξεχωριστό κείμενο, γιατί είχε παίξει πολύ και προεκλογικά.
  • Παρά το ότι ελάχιστοι συμφωνούν μαζί μου, εγώ την άποψή μου θα την πω. Δεν γίνεται να μιλάνε οι παρευρισκόμενοι στις συνεδριάσεις των οργάνων. Τότε η συνεδρίαση μετατρέπεται σε Λαϊκή Συνέλευση.
  • Θα έλεγα ότι αυτό το μήνα από τις συνεδριάσεις την παράσταση έκλεψε αυτή του Τοπικού της Παλλήνης, στην οποία όμως δυστυχώς δεν ήμουν. Τι ήθη κι αυτά ρε σύντροφοι του Τοπικού της Παλλήνης; Γιατί πρέπει να μιλάει ο κάθε πικραμένος όταν έχετε συνεδρίαση; Που θα οδηγηθείτε αν συνεχίσει αυτό;
  • Η ώρα που συνεδρίασε το Τοπικό του Γέρακα ήταν ώρα συνεδρίασης ανέργων και συνταξιούχων. Θα δεχτώ τη δικαιολογία περί γραμματέως, αφ’ ενός γιατί ήταν η πρώτη φορά, αφετέρου επειδή είμαι καλοπροαίρετος. Την επόμενη φορά, εάν υπάρξει, θα φωνάζω κι εγώ μαζί με όλους όσους φώναζαν τώρα.
  • Όσο για την μη προσέλευση κατοίκων α) δεν είναι σε καμία περίπτωση ευθύνη του Συμβουλίου β) ίσως είναι καλύτερα από το να έχουμε πλήθος παρακολουθούντων και να δίνουμε σε όλους το λόγο. Τότε δεν γίνεται συνεδρίαση αλλά μπάχαλο.
  • Δήμαρχε αυτό που έζησα την Τετάρτη, (δυστυχώς θα καταλάβουν μόνο 21) μου είχε λείψει. Καλή συνέχεια να έχουμε.  
  • Ο Δήμος δεν είναι υποχρεωμένος να στέλνει προσκλήσεις για εκδηλώσεις που διοργανώνουν Σύλλογοι της περιοχής. Την ευθύνη αυτή την έχουν οι ίδιοι οι Σύλλογοι. Αυτοί καλούν όποιον νομίζουν, άρα αγαπητοί μου συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι μη γκρινιάζετε που δεν ενημερωθήκατε για την πληθώρα πιττών του τελευταίου καιρού. Ούτε κι εγώ ενημερώθηκα από την συντριπτική πλειοψηφία των Συλλόγων. 
  • Ο Δήμος όμως είναι υποχρεωμένος να καλεί τουλάχιστον τους Δημοτικούς Συμβούλους όταν η διοργάνωση της όποιας εκδήλωσης είναι δική του ή κάποιου Νομικού Προσώπου. Το κράξιμο, την επόμενη φορά που θα συμβεί, και μάλιστα με ονόματα. Όσοι νομίζουν ότι θα έχουν τσιφλίκι τους τα Νομικά Πρόσωπα να το ξεχάσουν.
  • Παιδιά αν συνεχίσετε έτσι στο facebook, θα κλείσουν τα καφενεία.
  • Αυτό της ανωνυμίας συνεχίζω να μη μπορώ να το καταλάβω. Palliniotis τάδε, Palliniotis δείνα, Palliniotis χρυσός, αργυρός, χάλκινος, και πολλά άλλα συνθετικά του Pallini κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Γιατί όχι ονοματάκι ρε παιδιά; Ήδη κυκλοφορεί ανάρτηση που θίγει, και που έλαβε έντονη απάντηση. Αναφέρομαι σε αυτή σχετικά με την τοποθέτηση της εφημερίδας «Νεολόγος» σε πίνακα ανακοινώσεων (;) στο Δημαρχείο της Παλλήνης. Η εντονότατη απάντηση βέβαια, ήρθε από τον Αντρέα, αλλά και στις ανταπαντήσεις πάλι «ανώνυμοι». Άσε που η απάντηση μπήκε ως σχόλιο στην αρχική ανάρτηση έτσι ώστε όποιος θέλει να τη διαβάσει να ξαναβλέπει την ανάρτηση. Παιδιά το χαλάσατε. Εάν ο Αντρέας την ανεβάσει θα της κάνω link χωρίς την αρχική, γιατί link σε ανώνυμους δεν κάνω. Θα παραπέμψω δε, το φιλοθεάμον κοινό, σε παλαιότερο άρθρο μου, για μια ακόμη φορά. 
  • Δεν ξέρω αν ο κύριος με τους πολύχρωμους ψιττακούς απευθύνεται σε μένα, αλλά αν ναι, κάνει λάθος. Waterslager παρακαλώ.
  • Αντρέα ο Άρης δεν κάνει για διαγωνισμό. Έχει riet (=αρνητική φωνή).
  • Ασχετο_2: Ο μισθός μου στο κράτος. Μη σας ξεγελά ο τίτλος του link και το αγνοήσετε. Διαβάστε το για να δείτε ποιος είναι ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.
  • Και τέλος μια δήλωση για τη στήλη. Έχω κι άλλες, αλλά θα τις βγάζω σιγά-σιγά.