Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

"Ο Γιος της Σοφίας", στην Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης σας προσκαλεί την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 20:30 στην προβολή της ταινίας "Ο Γιος της Σοφίας".
Είσοδος-Εισφορά 3€

Υπόθεση
Ο 11χρονος Μίσα καταφθάνει από τη Ρωσία στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2004 για να ζήσει με τη μητέρα του Σοφία, μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχωρισμού. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι στην Αθήνα τον περιμένει ένας νέος πατέρας. Όσο η Ελλάδα ζει το Ολυμπιακό της όνειρο, ο Μίσα θα προσγειωθεί βίαια στον κόσμο των ενηλίκων, με όχημα τη σκοτεινή πλευρά των αγαπημένων του παραμυθιών.

Λίγα Λόγια
Ελληνική δραματική ταινία, του 2017 που διαρκεί 111 λεπτά.
Μετά το πολυβραβευμένο ντεμπούτο της, «Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά», η σκηνοθέτις μας διηγείται ένα σκοτεινό αλλά και τρυφερό παραμύθι ενηλικίωσης, που ισορροπεί δεξιοτεχνικά ανάμεσα στον ρεαλισμό και το όνειρο, όπως ακριβώς και ο μικρός της πρωταγωνιστής.
Η Ελίνα Ψύκου σε αυτήν την ταινία συνδέει τον μαγικό ρεαλισμό με την ωμότητα των υπόγειων σχέσεων εξουσίας. 

Ο "Γιος της Σοφίας" τιμήθηκε με το Μεγάλο Βραβείο του Φεστιβάλ της Τραϊμπέκα και το Βραβείο CICAE στο Σαράγεβο όπως επίσης και με 5 βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (Βραβείο Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας, Βραβείο Σκηνοθεσίας, Βραβείο Σεναρίου, Βραβείο Β΄ Ανδρικού Ρόλου στον Θανάση Παπαγεωργίου, Βραβείο Σκηνογραφίας).

Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Ελίνα Ψύκου
Σενάριο : Ελίνα Ψύκου
Πρωταγωνιστούν: Victor Khomut, Valery Tscheplanowa, Θανάσης Παπαγεωργίου
Για να δείτε το τρέιλερ της ταινίας πατήστε εδώ.
Για να δείτε το πρόγραμμα της σεζόν 2018-2019 πατήστε εδώ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥ- Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 117, ΠΑΛΛΗΝΗ