Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Δελτίο τύπου του ΟΑΣΑ για τη λεωφορειακή γραμμή 301

Βελτίωση λεωφορειακών γραμμών 301 και 307, με καλύτερη πρόσβαση σε μέσα σταθερής τροχιάς

Επέκταση της γραμμής 301 μέχρι το σταθμό Δ. Πλακεντίας 

Από την 1η Οκτωβρίου 2017, η λεωφορειακή γραμμή 301 «Πεντέλη - Στ. Παλλήνη - Δημαρχείο Γέρακα» επεκτείνεται μέχρι τον σταθμό Δ. Πλακεντίας και μετονομάζεται σε 301 «Στ. Δ. Πλακεντίας - Ανθούσα - Πεντέλη».

Με την εν λόγω τροποποίηση επιτυγχάνεται η άμεση σύνδεση των περιοχών της Παλαιάς Πεντέλης, της Ανθούσας και του Γέρακα με τον σταθμό μέσων σταθερής τροχιάς Δ. Πλακεντίας, εξασφαλίζοντας στους επιβάτες ταχύτερη πρόσβαση στο δίκτυο μετρό και στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, θα εξακολουθεί να υπάρχει η σύνδεση με τον σταθμό Παλλήνη. Το μήκος διαδρομής της γραμμής αυξάνεται κατά 3,6 χλμ. συνολικά. Στη νέα διαδρομή έχουν χωροθετηθεί 8 νέες στάσεις ανά κατεύθυνση.

O ΟΑΣΑ, στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης των λεωφορειακών γραμμών της Αθήνας, προχώρησε στη διεύρυνση της λεωφορειακής γραμμής 307 «Σταθμός Δ. Πλακεντίας - Γλυκά Νερά - Σταθμός προαστιακού Κορωπί» και της γραμμής 301, η οποία μετονομάζεται σε «Στ. Δ. Πλακεντίας - Ανθούσα - Πεντέλη».

Aπό τις 11 Σεπτεμβρίου 2017 λειτουργεί, στη νέα της μορφή, η λεωφορειακή γραμμή 307 «Σταθμός Δ. Πλακεντίας - Γλυκά Νερά - Σταθμός προαστιακού Κορωπί».

Η νέα διαδρομή περιλαμβάνει, και στις δυο κατευθύνσεις της, σύνδεση της περιοχής Παιανίας και Γλυκών Νερών με τον, πλησιέστερο προς αυτές τις περιοχές, σταθμό μέσων σταθερής τροχιάς, το σταθμό Προαστιακού και Μετρό «Κάντζα».

Με τον τρόπο αυτό, η γραμμή, στο σύνολό της, συνδέει τις εξυπηρετούμενες περιοχές με 3 συνολικά σταθμούς μέσων σταθερής τροχιάς, τον Στ. Δουκ. Πλακεντίας (αφετηρία), Στ. Κάντζα και Στ. Κορωπί (τέρμα).

Το μήκος διαδρομής της γραμμής αυξάνεται κατά 9,2 χλμ. συνολικά. Στη νέα διαδρομή έχουν χωροθετηθεί 12 νέες στάσεις ανά κατεύθυνση.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΟΑΣΑ