Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Ο βιολιστής στη στέγη, έκλεισε την Πολιτιστική Άνοιξη 2016 του Δήμου Παλλήνης

Την Κυριακή 26 Ιουνίου έπεσε η αυλαία των εκδηλώσεων των πολιτιστικών τμημάτων του Δήμου Παλλήνης, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της «Πολιτιστικής Άνοιξης 2016» και περιελάμβαναν συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει κάθε είδους πολιτιστικών δρώμενων.

Το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουνίου το Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα υποδέχθηκε την θεατρική παράσταση «Ο βιολιστής στη στέγη» από την ομάδα εφήβων των θεατρικών εργαστηρίων Δ.Ε. Γέρακα σε σκηνοθεσία Ασπασίας Τσιτζικάκη και τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου μας υπό την διεύθυνση του κ. Σπύρου Μπάκου.

Με φόντο ένα Εβραϊκό χωριό της Ρωσίας κάπου στις αρχές του 20ού αιώνα, ένας έξυπνος και τίμιος γαλατάς, ο Τεβιέ, ζεί μια δύσκολη καθημερινότητα ανάμεσα στα ήθη και στις αυστηρές παραδόσεις του λαού του αλλά και τη φτώχεια που εμποδίζει τα όνειρά του. Επιπλέον, τα πολιτικά γεγονότα τρέχουν φέρνοντας μαζί τραγικές εξελίξεις για την μικρή εβραϊκή κοινότητα της Ανατέβκα. Εξελίξεις που δεν θα αφήσουν κανέναν ανεπηρέαστο οδηγώντας μοιραία στον ξεριζωμό και την νέα οπτική που επιβάλλεται οι άνθρωποι να δουν τη ζωή τους.

Μέσα από αυτό το πολύπλευρο και απαιτητικό έργο, όπου πρόζα και τραγούδι διεκδικούν «ίσα δικαιώματα» το ταλέντο και η προσπάθεια των παιδιών θεωρούνται αυταπόδεικτα.

Μολονότι, για πρώτη φορά συνέπραξαν με τη φιλαρμονική ορχήστρα κατόρθωσαν να μας παρουσιάσουν ένα θέαμα που δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτα από τις μεγάλες θεατρικές παραγωγές, παρασύροντας το κοινό σε ένα θερμότατο και παρατεταμένο χειροκρότημα.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και ιδιαίτερα στη κα Τσιτζικάκη η οποία κατόρθωσε να αποδώσει τόσο άρτια σκηνοθετικά ένα πραγματικά πολύπλοκο έργο.

Σημαντική, ήταν φυσικά και η αρωγή της Φιλαρμονικής η οποία συνόδευσε ζωντανά τους ηθοποιούς, χαρίζοντας μοναδική ενέργεια κατά τη διάρκεια της παράστασης.