Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας στην Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης

Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει και έρχεται στην Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης και σας προσκαλούν την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 και ώρα 21:00 στην προβολή των ταινιών που βραβεύτηκαν στην φετινή διοργάνωση.

​​​​​​​​Είσοδος Ελεύθερη

Σύκο
Υπόθεση
Η Ελένη, στο κρεβάτι του θανάτου, ζητά ένα σύκο. Ο Κώστας, ο άντρας της, πηγαίνει στην κοντινότερη συκιά για να της το φέρει αλλά πέφτει και σπάει το πόδι του. Ο χρόνος τελειώνει και ο Κώστας είναι γέρος. Με ένα σύκο στο χέρι, παλεύει με την άγρια φύση για να γυρίσει σπίτι του εγκαίρως και να πραγματοποιήσει την τελευταία ευχή της γυναίκας του.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Νικόλας Κολοβός
Σενάριο : Νικόλας Κολοβός
Πρωταγωνιστές : Κώστας Λάσκος, Βιβή Πετρίδου, Κατερίνα Μισιχρόνη

4 Μαρτίου
Υπόθεση
Η Μαρία, μια νεαρή κοπέλα από την Ουκρανία, προσέχει την κυρία Ουρανία σε ένα χωριό της Ελλάδας. Μόνο ο Χρήστος ξέρει το μυστικό της. Η 4η Μαρτίου είναι η τελευταία της ευκαιρία.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Δημήτρης Νάκος
Σενάριο : Δημήτρης Νάκος
Πρωταγωνιστές : Παύλος Ιορδανόπουλος, Γιάννης Αναστασάκης, Αναστάσης Κολοβός

Παλίρροιες - Το παραμύθι της Θάλασσας

Υπόθεση
Η οικογένεια του μικρού Σαΐντ φτάνει στην Μυτιλήνη έχοντας αφήσει πίσω έναν μεγάλο κίνδυνο. Πριν όμως διασχίσουν το Αιγαίο, ο πατέρας χάνεται στο πλήθος. Η μητέρα και τα παιδιά μαθαίνουν ότι ο πατέρας έχει φυλακιστεί στην Ελλάδα και γράφουν ένα βιβλίο για να τον σώσουν.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Σταυριάννα Λίτσα
Σενάριο : Σταυριάννα Λίτσα

Blue train

Υπόθεση
Η νοσταλγία προς την αθωότητα της παιδικής ηλικίας παρακινεί τον Λίαμ σε ένα ψυχαναλυτικό ταξίδι στον χρόνο. Στο βαγόνι ενός τρένου, έναν μη τόπο όπου το φανταστικό και το αληθινό συνορεύουν, ο Λίαμ θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις φοβίες και τις αναμνήσεις του.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Μανώλης Μαυρής
Σενάριο : Μανώλης Μαυρής
Πρωταγωνιστές : Jordan Mallory Skinner, Samuel Glassborow, Andrew Mcdonald

Ο Σπόρος
Υπόθεση
Σε μια εφιαλτική Αθήνα του μέλλοντος, η Νάλα, ντίλερ λαχανικών, εντοπίζεται από την αστυνομία και καταδικάζεται σε 5 χρόνια «επανένταξη». Σε έναν κόσμο όπου η καλλιέργεια όλων των φυτών είναι παράνομη, ξετυλίγεται η ιστορία της μοναχικής αυτής «επαναστάτριας».
Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Ιφιγένεια Κοτσώνη
Σενάριο : Ιφιγένεια Κοτσώνη
Πρωταγωνιστές : Γιουλίκα Σκαφιδά, Οδυσσέας Ανδρούτσος, Θέμης Κατσιμίχας

Simon says

Υπόθεση
Ο Σάιμον ζει μοναχικά στο Λονδίνο, αποξενωμένος από το περιβάλλον του. Κάποια βράδια του μήνα επισκέπτεται τους φίλους του από το facebook.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Νίκος Τσεμπερόπουλος
Σενάριο : Νίκος Τσεμπερόπουλος
Πρωταγωνιστές : Steven Mortimer, Keith Eyles, Βασιλική Βλάχου

Euroman

Υπόθεση
Ο Euroman είναι ευτυχισμένος. Είναι δραστήριος και οι τράπεζες τον αγαπούν, Είναι λάτρης των ακριβών ρούχων, των πολυτελών εστιατορίων αλλά και των διαδικτυακών γνωριμιών. Ο καφές όμως τελείωσε και οι διαδηλώσεις των φοιτητών είναι περίσσια ενοχλητικές. Κι όλα αυτά καθώς ετοιμάζεται να συναντήσει τους φίλους του, τους Euromen.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Γαβριήλ Τζάφκας
Σενάριο : Γαβριήλ Τζάφκας, Laura Madsen
Πρωταγωνιστές : Jen Saetter Lassen, Ana Stokholm, Silke Birranel, Mia Jacobsen

Pacino’s Way

Υπόθεση
Ο Μάικ και ο Τζίμυ σχεδιάζουν την απαγωγή ενός ψυχιάτρου ο οποίος χρωστάει λεφτά στο αφεντικό του. Για να μην κινήσουν υποψίες, κλείνουν ραντεβού μαζί του. Η συνεδρία παίρνει διαφορετική τροπή από ότι είχαν σχεδιάσει και η σχέση των δύο φίλων δοκιμάζεται.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Χάρης Παντελιδάκης
Σενάριο : Χάρης Παντελιδάκης
Πρωταγωνιστές : Χάρης Παντελιδάκης, Κίμων Κουρής, Αργύρης Γκαγκάνης, Έλσα Σίσκου