Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Cine Γέρακας: Από ΠΕΜΠΤΗ 7 έως ΤΕΤΑΡΤΗ 13 Μαΐου

ΕΚΔΙΚΗΤΕΣ: Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ULTRON (AVENGERS: AGE OF ULTRON)
Σκηνοθεσία: Τζος Γουέντον.
Πρωταγωνιστούν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ., Σκάρλετ Γίοχανσον, Κρις Χέμσγουορθ, Μαρκ Ράφαλο, Κρις Έβανς
Διάρκεια: 142 λεπτά
Ώρα έναρξης: 21.00 (Μία προβολή)
Τετάρτη 21.30 (Μία προβολή)


Όταν ο Tony Stark, μετά την καταστροφή της S.H.I.E.L.D., προσπαθεί να ενεργοποιήσει ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που αποσκοπεί στη διατήρηση της τάξης, τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά. Για την ακρίβεια, πάνε εντελώς στραβά, καθώς δημιουργεί τον Utron, ένα εξελιγμένο ρομπότ που, όμως διακατέχεται από ιδέες μεγαλείου. Οι πανίσχυροι υπερασπιστές του πλανήτη Γη πρέπει να συνασπιστούν κατ’ επειγόντως, για να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Καθώς ο μοχθηρός Ultron εγείρεται εναντίον της ανθρωπότητας, οι Εκδικητές είναι οι μοναδικοί που μπορούν να αποκρούσουν τα φρικτά σχέδιά του. Περίεργες και ύπουλες συμμαχίες θα προκύψουν και θα προλειάνουν το έδαφος για μια μοναδική παγκοσμίου βεληνεκούς τιτανομαχία.

Στην ταινία “Εκδικητές: Η Εποχή του Ultron”, οι παραγωγοί είχαν να αντιμετωπίσουν μια επιπλέον πρόκληση. Επιτακτική παρουσιάστηκε η ανάγκη να υπάρχει μια συνέπεια και μια συνέχεια σε όλη την ιστορία και την πλοκή που είχε χτιστεί σε μια σειρά από προηγούμενες ταινίες της Marvel. Ο παραγωγός Kevin Feige σχολιάζει: “Μετά το τέλος της πρώτης ταινίας των Εκδικητών, έχουν συμβεί πάρα πολλά. O Thor αποφάσισε ότι δεν επιθυμεί να αναλάβει τη βασιλεία του πλανήτη Άσγκαρντ. Στο “Captain America 2: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα” παρακολουθήσαμε τη διάλυση της S.H.I.E.L.D. που τελικά ήταν ένα από τα κρυφά πρόσωπα της Hydra. Ήταν πολλά τα θέματα που είχαν μείνει ανοιχτά”.

Στη Marvel είναι εξαιρετικά σημαντικό η κάθε ταινία να έχει την αυτοτέλειά της, αλλά και να μπορεί ταυτόχρονα να είναι κομμάτι του ενιαίου σύμπαντός της. Το πρώτο βήμα ήταν να καθοριστεί ο χαρακτήρας που θα έπρεπε να έχει η νέα ταινία. Αυτή η γραμμή έπρεπε πρωτίστως να χαραχτεί από το σεναριογράφο και σκηνοθέτη Joss Whedon, ο οποίος συνεργάζεται αρκετά χρόνια με τη Marvel ως σύμβουλος των ταινιών της. Ο ίδιος σχολιάζει για την εμπλοκή με το σύμπαν της Marvel: “Διασκεδάζω τρομερά όλα αυτά τα χρόνια. Όλοι οι συνεργάτες μου είναι αξιαγάπητοι και αρκετά ‘πειραγμένοι’, όπως και εγώ φυσικά. Αυτό που προσπαθούμε πάνω από όλα, όμως, είναι η κάθε ταινία της Marvel να έχει τη δική της σφραγίδα. Το πρώτο πράγμα που είχαμε να κάνουμε, όταν σχεδιάζαμε το sequel των Εκδικητών, ήταν να σκεφτούμε τι θα κάνουμε με όλους αυτούς τους χαρακτήρες. Και, ζωή να ‘χουν, η ταινία έχει πολλούς χαρακτήρες. Στην πραγματικότητα οι Εκδικητές είναι μια ομάδα άκρως δυσλειτουργική. Θέλαμε πολύ να τους δούμε να λειτουργούν από κοινού σαν ένα πολύ δεμένο και συμπαγές σύνολο. Είναι γεγονός, όμως, ότι ο καθένας τους έχει τόσο διαφορετικά χαρακτηριστικά. Μετά την πρώτη ταινία των Εκδικητών, όλα έχουν αλλάξει. Οι Εκδικητές είναι πια διάσημοι, celebrities. Σαν να βγήκαν από το ντουλάπι και βρίσκονται πια ανάμεσά μας” συνεχίζει ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας. “Δεν υπάρχει πια λόγος να κρύβονται στο δικό τους σύμπαν” καταλήγει.