Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Τα κούλουμα στο Δήμο Παλλήνης

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για περισσότερες
Την Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου ο Δήμος Παλλήνης και η Κοινωφελής Επιχείρηση υποδέχτηκαν για άλλη μια χρονιά τους κατοίκους και δημότες της περιοχής για να γιορτάσουν όλοι μαζί τα Κούλουμα.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, η Δημοτική Αρχή, τοπικοί σύλλογοι και εθελοντές προσέφεραν σαρακοστιανά εδέσματα και άφθονο κρασί, υπό τους ήχους ζωντανής παραδοσιακής μουσικής και χορών από το εφηβικό τμήμα του Δήμου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε χώρο του πρώην εκθεσιακού κέντρου EXPO ATHENS στην Ανθούσα με τον κόσμο να συρρέει από νωρίς το πρωί αψηφώντας την “κακή διάθεση” του καιρού.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακή φασολάδα και κοχλιούς από τον σύλλογο Κρητών Γέρακα, παραδοσιακό χαλβά από το σύλλογο γυναικών «Η Εργάνη», ενώ ενεργά συμμετείχε και ο σύλλογος Αιτωλοακαρνανών Γέρακα προσφέροντας πλούσια σαρακοστιανά πιάτα και κρασί.

Πέρα από την συμμέτοχη των εν λόγω συλλόγων σημαντική ήταν τόσο η προσφορά των αρτοποιείων του Δήμου οι οποίοι μας προμήθευσαν με εκατοντάδες λαγάνες όσο και του ίδιου του Δήμου ο οποίος παρείχε 3.000 ατομικές μερίδες με τα καθιερωμένα νηστίσιμα.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε και φέτος η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού – Πολιτισμού – Περιβάλλοντος Δήμου Παλλήνης.

Ευχή όλων μας, να συνεχίσουμε να είμαστε κοντά μέσα από παρόμοιες εκδηλώσεις, βρίσκοντας ξανά το χαμόγελο και τη δύναμη να ξεπεράσουμε μαζί τις καθημερινές μας δυσκολίες, μέσα από την κοινωνική αλληλεγγύη και τον πολιτιμό.