Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Επιμήκυνση .... με διαγραφή

Από πού αλλού θα ξεκίναγε μια «επιμήκυνση» όταν υπάρχει διαγραφή Δημοτικού Συμβούλου; Τον διέγραψε λοιπόν τον Δημήτρη ο τέως, με την ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής του Ομάδας. Στη τοποθέτηση του ο Δημήτρης είπε ότι έτσι κι αλλιώς θα δήλωνε ανεξάρτητος. Ποιός έχει δίκιο ή ποιος πρόλαβε ποιόν, δεν θα το εξετάσω γιατί δεν με αφορά αφού πρόκειται για «αλλότρια ενδοπαραταξιακά». Θα πω μόνο ότι η συμπόρευση ήταν εκλογικού χαρακτήρα και συγκυριακή, και ο χωρισμός νομοτελειακός, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλες τις τέτοιου είδους συμπορεύσεις.
------
Συμπορεύσεις χωρίς στόχο, χωρίς όραμα, χωρίς πολιτική πλατφόρμα, νομοτελειακά καταλήγουν σε διαζύγιο.
------
Δημήτρη ξέρω ένα καλό δικηγόρο, με ειδίκευση σε υποθέσεις διαγραφής. Μάλιστα τις κερδίζει κιόλας.
------
Για δες όμως πως τα φέρνει η μοίρα. Ο διαγράφων στο όχι και πολύ μακρινό παρελθόν έναν άλλον Δημήτρη, σήμερα διαγράφεται. Τότε η αντιπαράθεση εντός του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν έντονη και διαρκής. Η τωρινή διαγραφή δεν ήταν έντονη. Όχι αγαπητό κοινό, δεν χύθηκε αίμα, δεν εκστομίστηκαν εκφράσεις εκατέρωθεν, απ’ αυτές που παρακαλάει να ακούσει το φιλοθεάμον κοινό. Όσοι ήρθατε στη συνεδρίαση γι’ αυτό μάλλον χάσατε.
------
Οφείλω να αναγνωρίσω και να πω μπράβο στον τέως, γιατί η επιλογή του να μην ανταπαντήσει στο Δημήτρη προφύλαξε το όργανο από μια ίσως ανεξέλεγκτη αντιπαράθεση.
------
Καλά ρε Γιώργο (εσύ με τα video) χάνεται αυτή η συνεδρίαση; Πως την πάτησες έτσι;
------
Εντονότατη ήταν η αντίδραση από τους Συλλόγους Γονέων Γέρακα, για την μη παρουσία Δημοτικών Συμβούλων στην ημερίδα που διοργάνωσαν στις 10 Απριλίου. Η αντίδραση εκφράστηκε με ανάγνωση επιστολής από τον κ. Κακλιδάκη, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Μόνο 5 ήταν παρόντες, είπε ο κ. Κακλιδάκης, από τους 56 συνολικά. Εάν ήταν προεκλογική περίοδος θα ήταν σχεδόν όλοι συμπλήρωσε. Αρκετοί προσβλήθηκαν αλλά η καλύτερη αντίδραση ήταν του Δημήτρη (όχι του προσφάτως διαγραμμένου, του άλλου) που είπε: «Εμένα πέθανε η αρραβωνιαστικιά μου».
------
Όχι, δεν ήμουν στους 5 που πήγαν και δεν έχω να απολογηθώ γι’ αυτό.
------
Άλλα ήθελε να πει άλλα είπε, από αλλού το ξεκίνησε και αλλού το έφτασε, αλλά κατέληξε, μάλλον άθελά του, στο «η κατάσταση στα σχολεία είναι άθλια». «Συμφωνώ» του λέει ο Δήμαρχος (εννοώντας βέβαια τα υπόλοιπα και όχι το άθλια) προκαλώντας όμως το έξυπνο σχόλιο του τέως «σε τι συμφωνείς; Στο άθλια;»   
------
Η παραπάνω στιχομυθία είναι χαρακτηριστική του κλίματος και της ήπιας αντιπαράθεσης ένθεν και ένθεν.
------
Και δεν ήταν μόνο το παραπάνω. Σε άλλο θέμα ο αντ’ αυτού «κατηγόρησε» το Δήμαρχο για καπιταλιστική ανάλυση και τον κ. Γαβρά ότι συμφωνεί με αυτή την ανάλυση.  
------
Το καλό αυτό κλίμα της προηγούμενης συνεδρίασης, παραλίγο να χαλάσει, όταν υπήρξε έντονος διάλογος μεταξύ Προέδρου και τέως στην τελευταία συνεδρίαση. Ευτυχώς υπήρξε αυτοσυγκράτηση. Δίκιο όμως είχε ο Πρόεδρος.
------
Είναι άλλο πράγμα η πολιτική διαφωνία και άλλο η αγένεια. Και υπήρξε ζήτημα αγένειας στο προηγούμενο Συμβούλιο, άλλο αν το κατάλαβαν λίγοι.
------
Πρόεδρε εσύ στο ύψος σου. Μπορεί να λείπουν κάποιες φωτοτυπίες αλλά κανείς δεν είναι σωστό να σε κρίνει από αυτό. Ίσα – ίσα που η προσπάθεια που κάνεις ώστε να έχουμε όλοι τα θέματα είναι αξιέπαινη.
------
Πάλι όμως έδωσες το λόγο στο ακροατήριο, το οποίο δεν προσέθεσε και τίποτα στη συζήτηση. «Μιλάμε» για να «μιλάμε». Από αυτούς που πήραν το λόγο στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, οι μοναδικοί που έπρεπε να τον πάρουν ήταν οι κάτοικοι της Ανθούσας για το νερό. Οι υπόλοιποι εκμεταλλεύονται τη δημοκρατική σου ευαισθησία. Αυτό έκανε κι ο Θωμάς (όχι ο συμπαραστάτης), που δεν του έφτανε να μιλήσει, ήθελε και μικρόφωνο, έκατσε και στη καρέκλα του τέως που είχε βγει έξω. Θωμά τέτοια φιλοδοξία; Άρη ο φίλος σου…. ;
------
Αυτό όμως το «μιλάμε έτσι χωρίς λόγο» έγινε λάστιχο σε θέμα που αφορούσε JCB. Είναι δυνατόν να έχουν ψηφιστεί τόσοι απολογισμοί Νομικών Προσώπων σε τόσο λίγο χρόνο και να συζητάμε περίπου μισή ώρα για την τρίμηνη σύμβαση του JCB.
------
Στο JCB πάντως την παράσταση έκλεψε ο «της Ανθούσης τέως» που ερωτηθείς για την ψήφο του είπε «ότι πει ο Αρχηγός».
------
Εάν είπε τρείς λέξεις για την Ανθούσα στην δεκάλεπτη περίπου τοποθέτησή του για τα τέλη ύδρευσης, είναι ζήτημα. Παλληνιώτικος απολογισμός που ξεκίνησε από το Γιώργο το Σμέρο. «Εμείς στην Παλλήνη κι εμείς στην Παλλήνη……».
------
Με την ευκαιρία να σας πω ότι το νερό η ΕΥΔΑΠ στο Δήμο το χρεώνει 0,4881 πλέον ΦΠΑ 23% πλέον 9% υπέρ κάποιου ταμείου της ΕΥΔΑΠ.
------
Χωρίς να έχει πληροφορηθεί κάτι το Δημοτικό Συμβούλιο επισήμως, άκουσα ότι ο «της Ανθούσης τέως» παραιτήθηκε από την Οικονομική Επιτροπή.
------
Πολλά παράπονα ακούω για κάποιους, για «σηκωμένες μύτες» και ύφος «χιλίων καρδιναλίων». Για προσέξτε γιατί σας κατάλαβαν.
------
Σου ‘σκασαν και οι ανακοινώσεις, ήξερες δεν ήξερες, να δω τώρα τι θα κάνεις.
------
Δήμαρχε το «Σπίτι του Λαού» μην το αναφέρεις. Θα σε ταυτίσουν με τον Αντιπρόεδρο.
------
Το τι mail παίρνω για την πλατεία που διαφωνούν με την απόφαση είναι απίστευτο. Παιδιά είπαμε είναι για ένα χρόνο. Του χρόνου θα είναι όλη ελεύθερη για τους κατοίκους. Κανένα μαγαζί πάνω της. Εάν δεν είναι, θα είναι χωρίς την ψήφο μου.
------
Οφείλω να ομολογήσω ότι «τσίμπησα» στην ανάρτηση του pressingnewsgr.blogspot περί κυκλοφορίας εφημερίδας, και τον ρώτησα. Ούτε που πήγε το μυαλό μου στην πρωταπριλιά.
------
Δεν ξέρω ποιος το σκέφτηκε, αλλά μπράβο του. Με τον Ολυμπιακό μας στο Final4@Thivas. Ακόμη και οι Ολυμπιακοί πρέπει να παραδεχτούν ότι είναι έξυπνο.
------
Αρκετά από αυτά που γράφω, ξέρω πως αρκετοί δεν τα καταλαβαίνετε. Συγχωρήστε με. Αυτοί που πρέπει τα καταλαβαίνουν.
------