Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

"Πολιτισμένη".... επιμήκυνση


Μου τη δίνει το γλύψιμο. Μου τη δίνουν όλοι αυτοί που θεωρούν ότι μπορούν να με παραμυθιάσουν συμφωνώντας μαζί μου, μόνο και μόνο για να με προσεταιριστούν στις ιδιοτελείς επιδιώξεις τους. Μου τη δίνουν όλοι αυτοί που γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να σταθούν πολιτικά, χρησιμοποιούν τα διάφορα «μου είπε, που του είπε, και  του είχε πει» λέγοντας ψέματα τις περισσότερες φορές. Ανακατωσούρες της πολιτικής ζωής. Μου τη δίνουν που αδιαφορούν για το τόπο, αδιαφορούν για την κοινωνία, και είναι έτοιμοι να συμφωνήσουν σε οτιδήποτε, φτάνει να μη θίγονται προσωπικά.
------
Όταν στο μέλλον έρθει η ώρα που κάποιοι θα γυρνάνε κρατώντας το λάβαρο της επανάστασης και θα καυχώνται για το πόσο καλά τα έκαναν αυτοί, θα με χρειαστείς ΠΑΛΙ.
------
«Το είχα πει» (δεν μ’ αρέσει να το χρησιμοποιώ, αλλά νομίζω ότι έφτασε η ώρα να το λέω όλο και πιο συχνά): Τι θα γίνει λοιπόν είχα πει σχετικά με τη βιντεοσκόπηση αν κάποιος παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έρθει και βιντεοσκοπήσει; Θα του φέρουμε την αστυνομία; Θα τον δείρουμε;  Ήρθε λοιπόν σε δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις και όντως δεν έγινε τίποτα. Και ανέβασε και τα βίντεο στο site του. Ο φίλος μου ο Γιώργος. Καλό παιδί  αλλά με ελαττώματα. Ολυμπιακός (το χειρότερο) και υποψήφιος με τον  τέως.
------
Ένας άλλος Γιώργος θέλει πολύ κράξιμο, για τις επιλογές συναλλαγής  που κάνει αν και «αριστερός» Κρίμα.
------
Αυτός δε, ο Δημήτρης θα μας τρελάνει όλους. Υπήρχαν δείγματα, αλλά στις τοποθετήσεις του στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό ξεπέρασε τον εαυτό του. Γι’ αυτό και απέσπασε το ειρωνικό χειροκρότημα του Γιώργου. Ήρθαν μετά και οι φωτογραφίες σε διάφορα sites μαζί με το Δήμαρχο και έδεσε το γλυκό.
------
Βγήκε και κείνος ο «κάτοικος» (το κάτοικος παρακαλώ να το εκλάβετε όπως το «αγανακτισμένοι πολίτες») να μας πει ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα έχει περισσότερα έργα για το Γέρακα. Μια άποψη που ενισχύει τον Τοπικισμό και την αντιπαλότητα μεταξύ των πόλεων και που δεν βλέπω σε τι βοηθάει την πόλη. Βλέπω μόνο να βοηθάει προσωπικές επιδιώξεις. Πέρα λοιπόν από το ότι είναι ψευδές και ο εν λόγω ήταν αδιάβαστος, γιατί το τεχνικό πρόγραμμα είναι σωστά κατανεμημένο, μήπως ρε φίλε θα μπορούσες να μας πεις με ποιανού τα λεφτά γίνονται τα έργα την Παλλήνη; Και όχι μόνο τα έργα. Με ποιανού τα λεφτά πληρώνονται ακόμη και οι μισθοί στην Παλλήνη;  Δεν περιμένω απάντηση και δεν θέλω κιόλας. Οι ερωτήσεις είναι ρητορικές. Αν μπούμε σε τέτοια αντιπαράθεση η πόλη (που είναι ΜΙΑ) θα βγει χαμένη και οι παραγοντίσκοι κερδισμένοι. Το παιχνίδι τους έπαιξες φίλε (επιφυλάσσομαι για το άθελά σου).
------
Και για να μη παρεξηγηθώ, επειδή ακούω τον τέως να κάνει δηλώσεις εντυπωσιασμού, χωρίς νόημα, η τοποθέτησή μου είναι άκρως  πολιτική και καθόλου υπαινικτική. Αφορά λάθος επιλογές και μόνο.
------
Έξοχος ήταν ο Πρόεδρος στην τήρηση της διαδικασίας κατά τη συζήτηση του Τεχνικού προγράμματος και του Προϋπολογισμού. Έξοχη και η διαδικασία. Πρόεδρε συγχαρητήρια. Πρόκειται για έναν άνθρωπο με δημοκρατικές ευαισθησίες που παλεύει να τις κάνει πράξη. Κάποιες φορές ίσως υπερβάλλει. Παρ’ όλα αυτά, θα συνεχίσω να λέω ότι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι συνεδρίαση Οργάνου και δεν πρέπει να δίνεται ο λόγος στους παρευρισκόμενους. Έτσι η συνεδρίαση μετατρέπεται σε Λαϊκή Συνέλευση. Να κάνουμε και τέτοιες, δε λέω όχι, αλλά όχι να μετατρέπουμε τις συνεδριάσεις των Οργάνων σε τέτοιες.
------
Η συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα κράτησε 3 περίπου ώρες, και στο τέλος ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα. Δεν το ψήφισε ο Νίκος ο Γαβράς συνεπής όπως πάντα στις απόψεις του. Η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό κράτησε 6,5 ώρες και ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. 
------
Χαίρομαι που τόσοι πολλοί (22) συνάδελφοί μου Δημοτικοί Σύμβουλοι μίλησαν κατά τη διαδικασία ψήφισης του Προϋπολογισμού. Όχι εγώ δεν μίλησα. Και δεν θα πω γιατί δεν μίλησα. Κάποιες φορές είναι καλύτερα να σιωπάς. Άλλωστε πάει πολύς καιρός που δεν μιλάω στα Δημοτικά Συμβούλια.
------
Επειδή όμως ο τέως αναρωτήθηκε, «έχω να τονίσω και τούτο… να εύχεσαι να μη μιλήσω».

------
Πολύ ευγένεια παρατήρησα στον Προϋπολογισμό. Τέτοιος πολιτισμός; Τέτοιο ήθος; Μπράβο μας (σας).
------
Κάτι για σπρωξίματα στην εξέδρα της 25ης Μαρτίου στην Παλλήνη άκουσα. Δυστυχώς δεν ήμουν εκεί για να έχω δική μου άποψη. Αλλά και σεις οι υπόλοιποι τι θέλετε και πάτε. Χαλάτε τη συνταγή δεν το καταλαβαίνετε; Και κάποιοι είστε και ψηλοί παναθέμά σας.
------
Όταν κάποιος αυτοπαρουσιάζεται και λέει για τον εαυτό του διάφορα, αλλά δεν αναφέρει πουθενά τη σημερινή και βασική του ιδιότητα τι σημαίνει αυτό; Δεν σημαίνει ότι ντρέπεται γι’ αυτή; Εύχομαι να μη χρειαστεί να πω πάλι «τα ‘λεγα εγώ»
------
Αλλά και σεις του τέως… τι να πω; Χάνονται τέτοιες ευκαιρίες; 
------
Άραγε είναι αλήθεια ότι κάποιοι υπόσχονταν σε Δημότες ότι θα μεσολαβήσουν για πρόσληψη στο Δήμο μέσω της προκήρυξης των 89 θέσεων 8μηνιτών; Είναι δυνατόν να παίζουν με την ανάγκη των ανθρώπων σ’ αυτή την τόσο δύσκολη συγκυρία, γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα; Και αν είναι αλήθεια πως χαρακτηρίζεται; Δεν βρίσκω την κατάλληλη λέξη που να μπορεί να γραφτεί.
------
Όσοι δεν είδατε την εκπομπή του ΣΚΑΙ «Νέοι Φάκελοι» με τον Αλέκο Παπαδόπουλο, σας προτρέπω να τη δείτε: Πατήστε εδώ και επιλέξτε την εκπομπή 28/3. Ίσως βγάλω το video σε ξεχωριστή ανάρτηση.
------
Επίσης σας προτείνω να δείτε και την συνέντευξη του καθηγητή Χρήστου Γιανναρά στον Μπάμπη Παπαδημητρίου. Πατήστε εδώ και επιλέξτε την εκπομπή 27/3.
------