Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

CINE ΓΕΡΑΚΑ - Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου έως Τετάρτη 2 Οκτωβρίου

ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ 2 & ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΧΤΥΠΗΜΑ

ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ 2
THE SMURFS 2
Σκηνοθεσία: Ράγια Γκόσνελ.
Πρωταγωνιστούν: Νιλ Πάτρικ Χάρις, Χανκ Αζάρια, Μπρένταν Γκλίζον.
Διάρκεια: 105 λεπτά
Ώρα έναρξης: 19.30 (Μια προβολή) (Μεταγλωττισμένη)

Ο πανούργος Δρακουμέλ δημιουργεί τα Πειραχτήρια, μια σκανταλιάρικη και χοντροκομμένη εκδοχή των Στρουμφ. Πολύ σύντομα όμως ανακαλύπτει ότι μόνο ένα γνήσιο Στρουμφ μπορεί να του δώσει αυτό που θέλει και συγκεκριμένα η Στρουμφίτα που κατέχει το μυστικό ξόρκι για να μετατρέψει τα Πειραχτήρια σε αληθινά Στρουμφ. Έτσι, ο Δρακουμέλ την απαγάγει και την πηγαίνει στο Παρίσι, εκεί που όλοι τον θεωρούν ως τον σπουδαιότερο μάγο του κόσμου. Ο Μπαμπαστρούμφ, ο Σκουντούφλης, ο Γκρινιάρης και ο Μελένιος αφήνουν το Στρουμφοχωριό και ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους Πάτρικ και Γκρέις Γουίνσλοου – τους συμμάχους τους από τη Νέα Υόρκη- για να τη φέρουν πίσω. Όμως η Στρουμφίτα, που πάντα πίστευε ότι ήταν διαφορετική από τα άλλα Στρουμφ, αισθάνεται ότι βρήκε τη θέση που της αξίζει ανάμεσα στα Πειραχτήρια και θα χρειαστεί πολλή προσπάθεια για να πειστεί ότι το Στρουμφοχωριό δεν είναι το ίδιο χωρίς εκείνη.

Τα θρυλικά μπλε πλασματάκια επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη με νέες διασκεδαστικές περιπέτειες χάρη στην εμμονή του σατανικού μάγου Δρακουμέλ που συνεχίζει -ευτυχώς για μας- να τα καταδιώκει.

Για μια ακόμη φορά θα τα απολαύσουμε σε εντυπωσιακό συνδυασμό κινούμενα σχέδια με live action, ενώ η ιστορία της νέας ταινίας θα μας ταξιδέψει μέχρι το Παρίσι και τα πιο εντυπωσιακά του αξιοθέατα. Εκεί θα φτάσει ο Μπαμπαστρούμφ με τον Σκουντούφλη, τον Γκρινιάρη και τον Μελένιο προς αναζήτηση της Ωραίας Στρουμφίτας. Εκτός όμως από τον Δρακουμέλ, η αποφασισμένη παρέα των Στρουμφ θα έρθει αντιμέτωπη με το νέο δημιούργημα του Δρακουμέλ, τα άτακτα Πειραχτήρια.

ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΧΤΥΠΗΜΑ
THE BEST OFFER

Σκηνοθεσία: Τζιουζέπε Τορνατόρε.
Πρωταγωνιστούν: Τζέφρι Ρας, Τζιμ Στάρτζες, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Σίλβια Χεκς.
Διάρκεια: 131 λεπτά
Ώρα έναρξης: 21.30 (Μια προβολή)

Ο Virgil Oldman (Geoffrey Rush) είναι ένας εξαιρετικός εκτιμητής, δημοπράτης και συλλέκτης έργων τέχνης. Εκκεντρικός, σνομπ και ανορθόδοξος δεν αφήνει περιθώριο σε κανέναν και ειδικά στο αντίθετο φύλο να τον πλησιάσει. Όταν η Claire (Sylvia Hoeks), μια κληρονόμος που πάσχει από αγοραφοβία, ζητάει τη βοήθεια του, ο Virgil θα αισθανθεί μια ακαταμάχητη έλξη για εκείνη. Το μυστήριο που καλύπτει την πελάτισσα του θα τον παρασύρει σε μια συγκλονιστική περιπέτεια που θα του αλλάξει τη ζωή.

Ο Giuseppe Tornatore, ο σκηνοθέτης του αριστουργηματικού «Σινεμά ο Παράδεισος», καταθέτει όλη του τη μαεστρία σε μια κλασική, ελεγειακή ιστορία μυστηρίου με αναφορές στον συναρπαστικό χώρο της τέχνης. Με πρωταγωνιστή τον οσκαρικό Geoffrey Rush («Ο Λόγος του Βασιλιά») και ένα καλοδουλεμένο αγγλόφωνο σενάριο, η ταινία χτίζει μεθοδικά ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ, ντυμένο με τη μουσική του Ennio Morricone. Ο διάσημος σκηνοθέτης καταπιάνεται με την αινιγματική σχέση ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα, που έχουν μάθει να ζουν σε απόσταση από τους άλλους, ο καθένας με διαφορετικό τρόπο. Η ταινία σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία στην Ιταλία.