Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Στην 11η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των εθελοντών αιμοδοτών συμμετέχει ο Δήμος Παλλήνης

Η 11η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Συλλόγων φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών είναι μια θεσμοθετημένη εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α), η οποία πραγματοποιείται από το 2002 και θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας από το 2007, και κάθε χρόνο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα τους.

Ο Δήμος Παλλήνης είχε συμμετάσχει και στην 9η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία της ΠΟΣΕΑ απ' όπου το παρακάτω video:



Η Π.Ο.Σ.Ε.Α είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ιδρύθηκε το 1987 και σήμερα απαριθμεί ως μέλη της 83 Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών σε όλη την Ελληνική Επικράτεια. Σκοπός της Ομοσπονδίας είναι μέσα από συνεχείς προσπάθειες και δραστηριότητες να αναπτύξει δυο πανανθρώπινες ιδέες της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δωρεάς ιστών και οργάνων σώματος. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας εντάσσεται και η 11η Λαμπαδηδρομία.

Οι Λαμπαδηδρόμοι ξεκινούν με την ιερή φλόγα της αγάπης από τον διοργανωτή σύλλογο και η φλόγα διατρέχει ολόκληρη την Ελλάδα μεταφέροντας το μήνυμα της αλληλεγγύης. Η 11η Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε φέτος από το Καναλάκι του Δήμου Πάργας, στις 18 Αυγούστου και θα διατρέξει τον Δήμο Παλλήνης στις 25-26-27 Σεπτεμβρίου.

Τις ημέρες της παραμονής της στον Δήμο Παλλήνης θα διοργανωθούν εκδηλώσεις και πορείες στις 3 Δημοτικές Ενότητες. Η υποδοχή της φλόγας θα γίνει στο Δημαρχείο Παλλήνης (Ιθάκης 12, Γέρακας), το απόγευμα της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου.

Τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου, θα υποδεχτούμε την φλόγα στην πλατεία του Αγίου Τρύφωνα στην Παλλήνη και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία της Ανθούσας.

Τις πρωινές ώρες μαθητές από τα σχολεία μας, θα μεταφέρουν το μήνυμα της αλληλεγγύης στο κέντρο των πόλεων με λαμπαδηδρομίες.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης καλεί, κατοίκους και φορείς, να συμμετέχουν και να στηρίξουν την 11η Λαμπαδηδρομία και τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στα όρια του Δήμου Παλλήνης.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα, μόλις ολοκληρωθεί η κατάθεση προτάσεων συμμετοχής από κοινωνικούς-πολιτιστικούς - αθλητικούς φορείς του Δήμου μας.

Η συμμετοχή των μαθητών μας αφενός αλλά και των πολιτιστικών & αθλητικών φορέων αφετέρου είναι αυτή που πραγματώνει το μήνυμα της αλληλεγγύης.

Καταθέστε τη συμμετοχή σας έως τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.
Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας: 210-6600822
Δημοτικά Ιατρεία Παλλήνης: 210-6668888
E-mail: press@palini.gr