Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεκινούν τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Παλλήνης

Από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013, ξεκινά τη λειτουργία του για δεύτερη συναπτή χρονιά το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Παλλήνης, με στόχο την συμπαράσταση στις οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες, αλλά και στους μαθητές και μαθήτριες της πόλης μας, δίνοντας ένα μήνυμα αντίστασης στην κρίση που ταλαιπωρεί την ελληνική κοινωνία.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο, ενταγμένο στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Παλλήνης, ξεκινά τα μαθήματα από την αρχή μάλιστα της σχολικής χρονιάς 2013-2014, προσφέροντας υποστήριξη σε συνολικά 75 μαθητές, που μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί.

Τα φροντιστηριακά μαθήματα θα γίνουν από 33 εθελοντές καθηγητές, που και εφέτος με αυταπάρνηση προσφέρουν τις γνώσεις και το χρόνο τους, ενδυναμώνοντας και υποστηρίζοντας τους μαθητές μας.

Τα μαθήματα ξεκινούν στις 15:00 της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου 2013, στις αίθουσες του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης, όπου συστεγάζεται το Κοινωνικό Φροντιστήριο, επί της Λεωφόρου Λεονταρίου (στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης).

Να σημειωθεί ότι στο Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργούν τμήματα προετοιμασίας των μαθητών για τις Πανελλήνιες εξετάσεις και στις τρείς βαθμίδες: Θεωρητική – Τεχνολογική – Θετική.

Άμεση ήταν και η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών της πόλης μας στο κάλεσμα του Δήμου για ενίσχυση στις ειδικότητες της Φυσικής, των Αγγλικών και των Γαλλικών όπου υπήρχαν ελλείψεις.

Ο Δήμος Παλλήνης ευχαριστεί για μια ακόμη φορά όλους τους εκπαιδευτικούς που ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ προσφέρουν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Επειδή όμως ο αριθμός των μαθητών που χρειάζονται βοήθεια μεγαλώνει μέρα με την μέρα, καλούνται οι εκπαιδευτικοί που μπορούν να ενισχύσουν το πρόγραμμα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου ως εθελοντές, να πλαισιώσουν αυτήν την προσπάθεια.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο press@pallini.gr