Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Έκτακτες ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση και την ασφαλή εξυπηρέτηση των κατοίκων του Δήμου Παλλήνης από Δευτέρα 16 Μαρτίου

Aπό την την πρώτη στιγμή, που αποφασίστηκε από τα αρμόδια Υπουργεία, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τις Κρατικές Αρχές η λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, ο Δήμος Παλλήνης ακολούθησε πιστά τις σχετικές συστάσεις και οδηγίες.
Ο Δήμος Παλλήνης στέκεται στο πλευρό όλων των κατοίκων και λαμβάνει όλα εκείνα τα μέτρα, που θα διευκολύνουν τη ζωή τους κατά το διάστημα αντιμετώπισης της επιδημίας με απόλυτη κατανοήση στις καθημερινές ανάγκες, αλλά και τις δυσκολίες, που θα επιφέρει αυτό το διάστημα.

Στο παραπάνω πλαίσιο, ήδη από τις προηγούμενες μέρες και ακολουθώντας τις συστάσεις των αρμόδιων Αρχών απαγορεύσαμε την είσοδο σε Κοινόχρηστους και Κοινωφελείς Χώρους, αναστείλαμε τη λειτουργία των δημοτικών αθλητικών και πολιτιστικών προγραμμάτων, των Κ.Α.Π.Η. και των Βρεφονηπιακών Σταθμών, ενώ ανακοινώσαμε συγκεκριμένους τρόπους διευθέτησης των υποθέσεων μεταξύ Δήμου και Δημοτών.

Συνεχίζοντας προς την ίδια κατεύθυνση και κλιμακώνοντας το σχέδιο δράσης του Δήμου Παλλήνης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, την Κυριακή 15 Μαρτίου κατόπιν πρότασης της Δημοτικής Αρχής και σχετικών δια περιφοράς συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παλλήνης και των Νομικών Προσώπων του Δήμου Παλλήνης αποφασίστηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ έκτακτες ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση και την ασφαλή εξυπηρέτηση των δημοτών από Δευτέρα 16 Μαρτίου.
  • Απαλλάσσονται όλες οι οικογένειες από την καταβολή τροφείων στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, για όσο διάστημα αυτοί παραμένουν κλειστοί,
  • Απαλλάσσονται από την καταβολή οικονομικής συνδρομής, όλοι όσοι συμμετέχουν στα Αθλητικά και Πολιτιστικά Προγράμματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παλλήνης και για όσο διάστημα αυτά δεν θα λειτουργούν,
  • Παρατείνονται έως 30 Απριλίου, οι προθεσμίες πληρωμών για οποιαδήποτε οφειλή προς τον Δήμο, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις.
  • (Υπενθυμίζεται ότι παρατάθηκε έως 30 Ιουνίου, η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων επιπλέον τετραγωνικών μέτρων).
Επιπλέον, η Δημοτική Αρχή ανακοινώνει ότι από τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, θα είναι κλειστές για το κοινό όλες οι Δημοτικές Υπηρεσίες, ενώ ακόμη και τα Κ.Ε.Π. θα εξυπηρετούν μόνο με ραντεβού.

Παράλληλα, ξεκινά η λειτουργία ηλεκτρονικών υπηρεσιών εξυπηρέτησης και καλούνται οι δημότες να αποστέλλουν τις αιτήσεις του για οποιοδήποτε θέμα και συναλλαγή με τον Δήμο, με e mail, στις διευθύνσεις που θα ανακοινωθούν την Δευτέρα 16.03.2020.
Η παράδοση των εγγράφων στους δημότες θα γίνεται ταχυδρομικά ή με ραντεβού.

Οι δημότες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την καινοτόμα εφαρμογή του Δήμου "energos-politis.gr", μέσω τις οποίας δίνεται η δυνατότητα σε κάθε πολίτη να αναφέρει άμεσα οποιοδήποτε πρόβλημα στις δημοτικές υπηρεσίες.

Ακόμη, μπορούν να επικοινωνούν για οποιοδήποτε θέμα αφορά την εξυπηρέτηση τους καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων κατά του κορονοϊού, στα τηλέφωνα που θα ανακοινωθούν την Δευτέρα 16.03.2020.

Επισημαίνεται ότι η είσοδος στις Δημοτικές Υπηρεσίες, θα επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο σε δημότες με επείγουσες υποθέσεις και μόνο κατόπιν ραντεβού. Κατά την πρόσβαση θα τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προφύλαξης.

Σε ότι αφορά την προστασία των Δημοτικών Υπαλλήλων, αποφασίστηκε η εκ περιτροπής εργασία και η τηλεργασία μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών που ήδη λειτουργούν στον Δήμο.

Πρόθεση του Δημάρχου Παλλήνης, Αθανάσιου Ζούτσου, της Δημοτικής Αρχής, αλλά και ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου είναι να παραμείνουμε ενωμένοι απέναντι στην επιδημιολογική κρίση και με ομοψυχία να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των πολιτών. Στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών και μεριμνούμε για την ελάφρυνση των οικονομικών συνεπειών. Με υπευθυνότητα και υπομονή, θα το ξεπεράσουμε.