Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018

Το Δωμάτιο (Room), στην Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης σας προσκαλεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 και ώρα 20:30 στην προβολή της ταινίας "Το Δωμάτιο -Room"
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Είσοδος-Εισφορά 3€

Υπόθεση
Το Room είναι η μοναδική ιστορία του Jack και της μητέρας του, που είναι παγιδευμένοι σε ένα μικρό δωμάτιο. Η μητέρα κάνει ότι καλύτερο για τον γιο της προσπαθώντας να τον δει χαρούμενο και να τον κρατήσει ασφαλή. Παίζει παιχνίδια μαζί του, του λέει ιστορίες και κάνει ότι μια συνηθισμένη μαμά κάνει. Η μητέρα του Jack έχει φτιάξει μια ολόκληρη ζωή στο δωμάτιο και μεγαλώνει εκεί τον Jack σε μια ολοκληρωμένη σχεδόν σαν φυσιολογική ζωή. Η περιέργεια του Jack όμως για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτός και η μητέρα του, μεγαλώνει και θα φτάσει σε σημείο χωρίς επιστροφή όταν θα οργανώσουν ένα σχέδιο διαφυγής που θα τους κάνει να έρθουν σε επαφή με κάτι τρομαχτικό, τον πραγματικό κόσμο.

Λίγα Λόγια
Ιρλανδοκαναδέζικη ταινία του 2015 που διαρκεί 118 λεπτά.
H ταινία βασίζεται στο βιβλίο της Emma Donoghue που υπογράφει και το σενάριο για την ταινία, με το βιβλίο να θεωρείται ύμνος στην μητρική αγάπη. Η ταινία είναι ένα ιδιαίτερο σπονδυλωτό δημιούργημα, που ταυτόχρονα συνδέει άψογα και φυσικά τα δύο μέρη της, με την κάμερα να επικεντρώνεται στα πρόσωπα των δύο πρωταγωνιστών, της μαμάς αλλά κυρίως του μικρού Jack. Το Room καταφέρνει και στα δύο μέρη του, σε αυτό μέσα και σε αυτό έξω από το δωμάτιο, να επικεντρώσει στον εσωτερικό και αξιακό κόσμο του μικρού Jack και της μητέρας του. Έτσι καταρχάς τους βλέπουμε στο δωμάτιο, όπου ζουν απομονωμένοι χωρίς καμία επαφή με τον έξω κόσμο και με δύο παράθυρα προς αυτόν, ένα πραγματικό και ένα εικονικό, που δεν είναι άλλο από την τηλεόραση. Ένα κουτί που δείχνει τόσα πράγματα για τον έξω κόσμο, τα δέντρα, τους άλλους ανθρώπους, τον ουρανό, που είναι τόσο δύσκολο ένα παιδί που δεν έχει δει ποτέ τον κόσμο να καταλάβει. Το τι είναι αληθινό και τι όχι μπλέκονται στην ταινία και το μυαλό του μικρού Jack, που ζει μέσα στο δωμάτιο λέγοντας καλημέρα κάθε μέρα σε όλα τα έπιπλα και θεωρώντας ότι όλος ο κόσμος είναι αυτό το δωμάτιο. Μέσα στους τέσσερις τοίχους του δωματίου θα δούμε την μητέρα να πλάθει έναν κόσμο για το παιδί της και να του δίνει όση φροντίδα και όση ευτυχία μπορεί να φανταστεί κανείς, κάτω από αυτές τις συνθήκες, ενώ όλο αυτό γίνεται με έναν φυσικό και γλυκό τρόπο καθώς όλη η ταινία είναι σαν να είναι γυρισμένη από τα μάτια του μικρού Jack.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Λένι Άμπρααμσον
Πρωταγωνιστές : Μπρι Λάρσον, Τζόαν Άλεν, Τζέικομπ Τρέμπλεϊ
Τρέιλερ Για να δείτε το τρέιλερ της ταινίας πατήστε εδώ.
Πρόγραμμα Για να δείτε το πρόγραμμα της σεζόν 2017-2018 πατήστε εδώ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥ- Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 117, ΠΑΛΛΗΝΗ