Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Χρήσιμες ημερομηνίες για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Παλλήνης

Επειδή είμαστε στο τέλος Αυγούστου και κορυφώνεται η αγωνία των οικογενειών που περιμένουν να μάθουν αν τα παιδιά τους θα πάνε στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Παλλήνης, θεωρώ χρήσιμο να γνωρίζουν κάποιες ημερομηνίες και κάποια στοιχεία της διαδικασίας.

Στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Παλλήνης θα πάνε παιδιά που θα επιλεγούν μέσα από δύο διαφορετικές διαδικασίες.

Όλοι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Παλλήνης συμμετέχουν στο πρόγραμμα"Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής" γνωστό ως "ΕΣΠΑ" διαχειριστής του οποίου είναι η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ). Αυτή είναι η πρώτη διαδικασία, που διενεργείται από την ΕΕΤΑΑ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕΤΑΑ τα προσωρινά αποτελέσματα αυτής της διαδικασίας θα ανακοινωθούν στις 7 Σεπτεμβρίου 2015.
 Την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων ακολουθεί η διαδικασία ενστάσεων. Οι ενστάσεις γίνονται στην ΕΕΤΑΑ από 8 Σεπτεμβρίου 2015 έως 10 Σεπτεμβρίου 2015 ώρα 14:00. 
Οι οριστικοί πίνακες με τα αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ θα ανακοινωθούν στις 13 Σεπτεμβρίου 2015. 

Όσα παιδιά επιλεγούν μέσω της παραπάνω διαδικασίας θα εξαιρεθούν από τη διαδικασία επιλογής του Δήμου Παλλήνης, η οποία θα ακολουθήσει, προκειμένου να πληρωθεί η δυναμικότητα των Βρεφονηπιακών Σταθμών. Η διαδικασία επιλογής του Δήμου Παλλήνης εφαρμόζει συγκεκριμένα κριτήρια που έχουν αποφασιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου και μάλιστα έχει αναπτυχθεί και εφαρμογή που επεξεργάζεται τα στοιχεία και εξάγει τα αποτελέσματα. Κυρίαρχο ρόλο στην επιλογή του Δήμου παίζουν οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Τα αποτελέσματα της διαδικασίας του Δήμου Θα ανακοινωθούν μετά τα αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ. Δεν είναι δυνατή η ανακοίνωση συγκεκριμένης ημερομηνίας επί του παρόντος γιατί οι αστάθμητοι παράγοντες μέχρι τότε μπορεί να είναι πολλοί. Είναι όμως σίγουρο ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα αποτελέσματα αυτά να ανακοινωθούν όσο πιο σύντομα γίνεται (δυο,τρεις μέρες μετά την ΕΕΤΑΑ).

Διευκρινήσεις - σχόλια: 
  • Με τη διαδικασία της ΕΕΤΑΑ θα εξεταστούν αιτήσεις που υπεβλήθησαν στην ΕΕΤΑΑ. Με τη διαδικασία του Δήμου θα εξεταστούν αιτήσεις που υπεβλήθησαν στο Δήμο. Οι γονείς είχαν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση και στην ΕΕΤΑΑ και στο Δήμο. Το σημειώνω για να μην υπάρξει παρανόηση ότι οι απορριπτέες από την ΕΕΤΑΑ αιτήσεις θα εξεταστούν όλες από το Δήμο. 
  • Ο Δήμος Παλλήνης δεν είναι φοροελεγκτικός μηχανισμός για να ελέγχει την ορθότητα των εκκαθαριστικών που υποβάλλονται. Το επισημαίνω γιατί συχνά ακούω το "πως πήρατε το παιδί από την τάδε οικογένεια και δεν πήρατε της δείνα οικογένειας που "δείχνει" με λιγότερα εισοδήματα". 
  • Τέλος, το χειρότερο αυτών που ακούω όλα αυτά τα χρόνια είναι τα περί εθνικότητας των παιδιών σχόλια. Άκρως ρατσιστική προσέγγιση συμπολιτών μας (δυστυχώς). Για μένα όσοι εργάζονται και φορολογούνται σε αυτή τη χώρα έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα, ασχέτως εθνικότητας. 
Σημείωση της 7ης Σεπτεμβρίου: Εάν τα οριστικά αποτελέσματα που θα ανακοινώσει η ΕΕΤΑΑ είναι με τη μορφή των προσωρινών (δηλαδή να χρειάζεται κωδικός κλπ) και δεν είναι πίνακες τότε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Δήμου θα γίνει με μεγαλύτερη καθυστέρηση από τα αναμενόμενα, αφού θα πρέπει να περιμένουμε να αποσταλούν οι καταστάσεις με τα ονοματεπώνυμα από την ΕΕΤΑΑ