Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Παλλήνης, 11 και 13 Δεκεμβρίου 2014

Ο Δήμος Παλλήνης και η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού - Πολιτισμού - Περιβάλλοντος Δήμου Παλλήνης υποδέχθηκαν τα φετινά Χριστούγεννα με ένα πάζλ εορταστικών εκδηλώσεων στις πλατείες της περιοχής.

Η αρχή έγινε τη Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 στην πλατεία της Ανθούσας όπου το φυσικό τοπίο σε συνδυασμό με τα κατακόκκινα σπιτάκια του Αϊ-Βασίλη και των ξωτικών δημιούργησαν ένα άκρως χριστουγεννιάτικο σκηνικό έτοιμο να υποδεχτεί παιδιά κάθε ηλικίας. Ωστόσο η βροχή που ξέσπασε ακριβώς στην αρχή της εκδήλωσης μας ανάγκασε να μεταφέρουμε το γιορτινό κλίμα στο καφέ «Πέτρινο».

Παρά τις «ακεφιές» του καιρού το κέφι απογειώθηκε με τα τραγούδια της παιδικής χορωδίας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ανθούσας, τις ευφάνταστες δραστηριότητες από τα ξωτικά και τους ταράνδους καθώς και από τα δώρα που με χαρά μοίρασε ο Άγιος-Βασίλης. Το χαμόγελο των παιδιών στο τέλος της εκδήλωσης αποτύπωσε με τον καλύτερο τρόπο την χαρά και τη μαγεία που προσφέρουν οι μέρες των Χριστουγέννων.

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου μια φανταστική παραμυθοχώρα στήθηκε στη πλατεία του Γέρακα περιμένοντας τους μικρούς μας φίλους να επιβιβαστούν στο τρενάκι του Αϊ-Βασίλη προκειμένου να ξεκινήσουν το ταξίδι στη φαντασία...

Ξυλοπόδαροι, τάρανδοι, ζογκλέρ ξεπηδούσαν στους σταθμούς του «ταξιδιού» διασκεδάζοντας τους επιβάτες με διαγωνισμούς, ταχυδακτυλουργικά νούμερα, αλλά και πολλά ξεσηκωτικά ομαδικά παιχνίδια.

Από την παρέα δεν θα μπορούσε να λείπει ο Άγιος Βασίλης ο οποίος μοίρασε αμέτρητα δώρα και χαμόγελα στους «θαυμαστές» του. Ξεχωριστή μουσική νότα στην παραμυθένια ατμόσφαιρα χάρισε τόσο η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου μας μαζί με την παιδική χορωδία Δ.Ε Γέρακα όσο και το παιδικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων.

Την επόμενη μέρα Κυριακή 14 Δεκεμβρίου το 1ο Σύστημα Προσκόπων Παλλήνης μετέτρεψε τη πλατεία του Γέρακα σε ένα μεγάλο αυτοσχέδιο λούνα πάρκ προσφέροντας μοναδικές στιγμές παιχνιδιού σε μικρά και μεγάλα παιδιά.

Δυστυχώς, η εκδήλωση της Δ.Ε Παλλήνης λόγω βροχής δεν πραγματοποιήθηκε σε καμία από τις δύο προαναγγελθείσες ημερομηνίες.