Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

CINE ΓΕΡΑΚΑ - Πέμπτη 10 έως Τετάρτη 16 Ιουλίου

Πέμπτη 10 έως Κυριακή 13 Ιουλίου - 21.00 & 23.00 (δύο προβολές)
Τρίτη 15 & Τετάρτη 16 Ιουλίου - 22.50 (μία προβολή)
ΘΕΕ ΜΟΥ, ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΑΜΕ; (QU'EST-CE QU'ON A FAIT AU BON DIEU)

Σκηνοθεσία: Φιλίπ ντε Σοβερόν.
Πρωταγωνιστούν: Κριστιάν Κλαβιέ, Σαντάλ Λομπί, Ελοντί Φοντάν
Διάρκεια: 97 λεπτά

Δευτέρα 14 Ιουλίου - 21.30
HANGOVER IV, ΑΛΛΑ...ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας.
Πρωταγωνιστούν: Σωτήρης Καλυβάτσης, Μάριος Αθανασίου, Νικολέτα Καρρά, Πέτρος Λαγούτης, Χρήστος Τριπόδης.
Διάρκεια: 120 λεπτά

Τρίτη 15 & Τετάρτη 16 Ιουλίου - 21.00 (μία προβολή)
ΕΝΑΣ ΣΚΙΟΥΡΟΣ ΣΟΥΠΕΡ-ΗΡΩΑΣ (THE NUT JOB) 
Σκηνοθεσία: Πίτερ Λεπενιώτης.
Διάρκεια: 85 λεπτά 


ΘΕΕ ΜΟΥ, ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΑΜΕ;
QU'EST-CE QU'ON A FAIT AU BON DIEU?
Σκηνοθεσία: Φιλίπ ντε Σοβερόν.
Πρωταγωνιστούν: Κριστιάν Κλαβιέ, Σαντάλ Λομπί, Ελοντί Φοντάν 
Διάρκεια: 97 λεπτά
Ώρα έναρξης:
Πέμπτη - Κυριακή 21.00 & 23.00 (Δυο προβολές)
Τρίτη & Τετάρτη 22.50 (Μία προβολή)

«Πως είναι δυνατόν να κυβερνήσει κανείς ένα έθνος που έχει 246 διαφορετικά είδη τυριού!», αναρωτιόταν ένας από τους πλέον επιδραστικούς Ευρωπαίους ηγέτες των τελευταίων αιώνων, ο εθνικός ήρωας, οραματιστής και Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Σαρλ Ντε Γκολ.

Στη φιλόξενη και πολυπολιτισμική Γαλλία, μια από τις πιο ζωντανές και πολύχρωμες χώρες της Ευρώπης που γέννησε ορισμένους από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες, λογοτέχνες, ποιητές και πολιτικούς της παγκόσμιας πρωτοπορίας, ζει ο ξεχωριστός κος Κλοντ Βερνέιγ με τις τέσσερις κόρες και τη σύζυγό του. Μια οικογένεια, φαινομενικά αυστηρών, καθολικών αρχών και αστικών καταβολών (τουλάχιστον για τα μάτια της συντηρητικής-κλειστής κοινωνίας τους), αυτή του Κλοντ και της Μαρί, ανέθρεψε τέσσερις κορασίδες με την προοπτική να μεγαλώσουν ευτυχισμένες και να καταλήξουν σε έναν γάμο, ο οποίος θα εκπληρώνει το Καθολικό «Γαλλικό Όνειρο». Και, εντάξει, αν αυτό δε μπορεί να εφαρμοστεί και για τις τέσσερις κόρες, τουλάχιστον ας καταφέρει να το πετύχει η μία από αυτές, προκειμένου να δώσει στην οικογένεια Βερνέιγ το πολυπόθητο άλλοθι στη σημαντικότατη κατηγορία: «Τι θα πει η κοινωνία»!

Έλα όμως που η μοίρα θα τα φέρει έτσι, ώστε οι τρεις πρώτες, κατά τα άλλα υπέροχες, κόρες των Βερνέιγ να αγαπήσουν και να παντρευτούν έναν Εβραίο, έναν Ασιάτη και έναν Άραβα, αντίστοιχα! Μεγάλη καταστροφή και ανήκεστο πλήγμα για την οικογένεια, καθώς επίσης και έντονη ανησυχία σχετικά με το ποια θα είναι η κρίσιμη επιλογή για την αποκατάσταση της τέταρτης κόρης. Με υπογλώσσια χάπια και υπομονή στα όριά, ο Κλοντ και η Μαρί φλερτάρουν με το εγκεφαλικό, έχοντας τα αυτιά τους τεντωμένα για τη στιγμή της ανακοίνωσης του γάμου της τέταρτης και νεότερης κόρης τους, Λορ.

Όταν η Λορ ανακοινώσει στους γονείς της ότι σκοπεύει, σύντομα, να παντρευτεί με τον Καθολικό φίλο της Σαρλ, εκείνοι θα πετάξουν από τη χαρά τους, ωστόσο μια τεράστια έκπληξη θα τους περιμένει όταν θα κληθούν να γνωρίσουν από κοντά τον ίδιο αλλά και την θεότρελη οικογένειά του.

Η ταινία «Θεέ μου τι Σου Κάναμε;» αποτελεί την πιο επιτυχημένη ταινία της χρονιάς, στη Γαλλία, και κατάφερε, μέχρι σήμερα, να συγκεντρώσει περισσότερα από 8 εκατομμύρια εισιτήρια στις γαλλικές αίθουσες. Ωστόσο το πιο σημαντικό και σπουδαίο επίτευγμά της – εκείνο που την καθιστά ταινία φαινόμενο για το γαλλικό box office – είναι ότι έχει καταφέρει να αυξήσει, από εβδομάδα σε εβδομάδα, τον αριθμό των θεατών που σπεύδουν στα σινεμά για να παρακολουθήσουν την ταινία-έκπληξη. Οι ανεπανάληπτες οικογενειακές καταστάσεις και οι ευαίσθητες κωμικές του ατάκες που ακροβατούν ανάμεσα στο politically incorrect και το εξωφρενικά ακομπλεξάριστα χιούμορ, όχι μόνο κατάφεραν να αφυπνίσουν τους Γάλλους θεατές και να τους ξαναβάλουν στις κινηματογραφικές αίθουσες αλλά τόλμησαν να επαναφέρουν την κουβέντα, γύρω από τη μοναδική κινηματογραφική κουλτούρα του πολυπολιτισμικού περιβάλλοντος της σύγχρονης Ευρώπης, σε μια εποχή που το πολιτικό κλίμα δείχνει ανησυχητικά τεταμένο και εύθραυστο.

ΤΡΙΤΗ 15 & ΤΕΤΑΡΤΗ 16 Ιουλίου
ΕΝΑΣ ΣΚΙΟΥΡΟΣ ΣΟΥΠΕΡ-ΗΡΩΑΣ THE NUT JOB
Σκηνοθεσία: Πίτερ Λεπενιώτης.
Διάρκεια: 85 λεπτά
Ώρα έναρξης: 21.00 (Μία προβολή) (Μεταγλωττισμένη)

Ανεπανάληπτες καταδιώξεις, απίστευτα ζώα του… πάρκου και λαχταριστά καρύδια σε μια κωμική περιπέτεια που δε δυσκολεύτηκε καθόλου να μαγέψει το αμερικάνικο box office. Όταν τα αποθέματα τροφής στο άλσος “Liberty Park” τελειώνουν, ο πιο αστείος υπέρ-ήρωας αναλαμβάνει δράση!

Μία ξεκαρδιστική κωμωδία κινουμένων σχεδίων που ακολουθεί τον Σέρλι, έναν σκανδαλιάρη σκίουρο, ο οποίος ζει στην πόλη του Όουκταουν και ψάχνει απεγνωσμένα τροφή… Μέχρι τη στιγμή που βρίσκει ένα μαγαζί που πουλάει κάθε λογής καρύδια και αποφασίζει, μαζί με έναν αρουραίο -τον Κολλητό- και την παρέα τους, να στήσουν την απόλυτη ληστεία!

Γνωρίστε τη συμμορία - Σέρλι : Κάτω από αυτό το χνουδωτό πλασματάκι κρύβεται ένας σαρκαστικός απατεώνας σκίουρος , ο οποίος απεχθάνεται κάθε τι που αναπνέει. Από μικρός είχε μία ανεξέλεγκτη συμπεριφορά και συνεχώς προσπαθούσε να βρει ευκαιρίες και ανέντιμες μεθόδους για να κερδίσει αυτό που θέλει. Το παρελθόν του τον έχει μετατρέψει σε «σκληρό καρύδι» και ταυτόχρονα παρά τις απάτες και τα ψέματα έχει αποδείξει ότι έχει και μία δόση συνείδησης και καλοσύνης. Είναι γρήγορος και πεισματάρης, δεν υπακούει σε κανόνες και πιστεύει πως η αγάπη είναι για τους χαζούς… μέχρι που συναντά την Άντυ.

Κολλητός: Είναι o μικρός αρουραίος – αδερφός του Σέρλι και «συνέταιρος» του στο έγκλημα. Ο Κολλητός έχει μία έμφυτη αθωότητα και εκτελεί ανυπόμονα κάθε κόλπο που του ζητείται, χωρίς καμία αντίρρηση. Είναι εξοικειωμένος με την δυστροπία του Σέρλι και φοβερά υπομονετικός. Αν και είναι λίγο αφελής, τα συναισθήματά του για τον Σέρλι δεν έχουν αλλάξει, παρότι τον μεταχειρίζεται όπως θέλει.

Άντυ: Με τη συμπονετική καρδιά της, ακτινοβολεί ζεστασιά, ευφυΐα και ευχάριστη διάθεση. Είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί όλοι στο πάρκο έχουν εμπιστοσύνη στην ηρωική Άντυ. Όλοι εκτός από τον Σέρλι. Με οτιδήποτε καταπιάνεται το φέρνει εις πέρας με έναν αξιέπαινο τρόπο. Είτε αυτό είναι η διάσωση ζώων, είτε η λύση γρίφων, αυτό το κόκκινο σκιουράκι τα καταφέρνει πάντα, αφού είναι εργασιομανής.

Ρακούν: Είναι ο αυτοαποκαλούμενος ηγέτης όλου του πάρκου. Παρότι φαίνεται να είναι ευγενής, κάτω από αυτό το γλυκό προσωπάκι φαίνεται να υπάρχουν ύπουλα κίνητρα. Άρχοντας της χειραγώγησης με μια σφοδρή επιθυμία να ελέγχει τα πάντα, το άπληστο Ρακούν, θα κάνει οτιδήποτε χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες. Επιχειρεί συνέχεια να συμμορφώσει τον Σέρλι υπό τους νόμους του πάρκου και ψάχνει κάθε ευκαιρία για να τον εξοντώσει. Χάνει πολύτιμο χρόνο προσπαθώντας να κατατροπώσει τον Σέρλι, ενώ θα μπορούσε πολύ απλά να βγάλει από τη μέση, την Άντυ, που είναι πιο εύκολος στόχος.

Γλύκα: Γκαφατζού, που νομίζει κανείς ότι είναι τρομακτική αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορεί να βλάψει ούτε μύγα.

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 Ιουλίου
HANGOVER IV, ΑΛΛΑ...ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας.
Πρωταγωνιστούν: Σωτήρης Καλυβάτσης, Μάριος Αθανασίου, Νικολέτα Καρρά, Πέτρος Λαγούτης,
Χρήστος Τριπόδης.
Διάρκεια: 120 λεπτά
Ώρα έναρξης: 21.30

Μια νύφη (που δεν το’ σκασε), ένας (παρ ολίγον) γαμπρός, ένας άγγλος ξάδελφος, ένας τρελός κολλητός, ένας παλιός παιδικός φίλος, ένας πολύ ενήλικας «προστάτης κυριών», δύο πολύ κυρίες.... (με το Π... κεφαλαίο), οργανώνουν έναν γάμο κι ένα bachelor party.... με πολλές παράπλευρες απώλειες....

Ένα θερμό επεισόδιο στις ελληνο - ρωσικές σχέσεις, έναν δεύτερο γάμο πριν καν γίνει ο πρώτος... μια χαμένη σημαία και τις περισσότερες ώρες χαμένες στο μυαλό όλων για το τι έχει συμβεί... Το μόνο σίγουρο...;

Άγνωστο το πότε θα ξεχαστούν όλα...

Αυτά τα ερωτήματα με πολύ κέφι και γέλιο θα μας απαντήσει η δροσερή, νεανική παρέα του Ελληνικού "Hangover IV".

Πρόκειται για μία ξέφρενη θεατρική φάρσα του Μάνου Ψιστάκη (στον τίτλο προστέθηκαν και “Τα Παρτάλια”) εμπνευσμένη από την ομώνυμη Aμερικανική κινηματογραφική ταινία με τον Ζακ Γαλιφιανάκη που ως γνωστό λόγω της απίστευτης εμπορικής της επιτυχίας είχε δύο ακόμη κινηματογραφικές συνέχειες.