Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Ο ΟΕΚ ζητάει τα καταστήματα των εργατικών πολυκατοικιών από το Δήμο Παλλήνης

Με δύο έγγραφά που απέστειλε στο Δήμο Παλλήνης ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και μάλιστα η Προσωρινή Ενιαία Διοικούσα Επιτροπή του, αφού ως γνωστόν ο ΟΕΚ είναι υπό κατάργηση, ζητά από το Δήμο Παλλήνης να του αποδοθούν άμεσα τα καταστήματα των συγκροτημάτων Εργατικών Κατοικιών των οικισμών ΠΑΛΛΗΝΗ Ι και ΠΑΛΛΗΝΗ ΙΙ.

Οπως αναφέρει στα έγγραφά του πρόκειται για 4 καταστήματα στον οικισμό ΠΑΛΛΗΝΗ Ι συνολικής επιφανείας 107,30 τμ και για 4 καταστήματα στον οικισμό ΠΑΛΛΗΝΗ ΙΙ συνολικής επιφανείας 142,75 τμ.

Όπως λέει ο ΟΕΚ η σύμβαση παραχώρησης για με τον οικισμό ΠΑΛΛΗΝΗ Ι έληξε στις 31 Μαϊου του 1999, ενώ για τον οικισμό ΠΑΛΛΗΝΗ ΙΙ έληξε στις 31 Μαρτίου 2000.

Πέρα από την "άμεση απόδοσή τους" ζητά ακόμη να του αποδοθούν τυχόν ενοίκια που έχει εισπράξει ο Δήμος Παλλήνης όλα αυτά τα χρόνια.

Επίσης επιφυλάσσεται ως προς τις αίθουσες εκδηλώσεων των δύο οικισμών μιας και όπως λέει "λόγω της μεταβατικής κατάστασης δεν είναι δυνατόν να ληφθούν άμεσα αποφάσεις". 

Την αναφορά του Δημάρχου στο ζήτημα που έγινε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Φεβρουαρίου, μπορείτε να δείτε παρακάτω.



Οι πρώην Δήμαρχοι Παλλήνης κ.κ. Κωνσταντάς και Γκοτσόπουλος είπαν ότι όντως γνώριζαν το θέμα και είχαν επισκεφθεί τον τότε Πρόεδρο του ΟΕΚ, ο οποίος τους διαβεβαίωσε (προφορικά) ότι κανείς  από τον ΟΕΚ δεν πρόκειται ποτέ να διεκδικήσει τα καταστήματα.

Δεν θα κάνω κανένα σχόλιο για τις ενέργειες των τέως διοικούντων το Δήμο Παλλήνης, σας αφήνω να τα κάνετε εσείς. Θα πω μόνο πως οι ίδιοι σε επόμενο θέμα ψήφισαν αρνητικά κατηγορώντας τη σημερινή Διοίκηση για προχειρότητα