Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Αρχή άνδρα δείκνυσι - της Αλεξάνδρας Χαιρέτη μέλος της Νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ανατολικής Αττικής

Το κείμενο μου το έστειλε μια καλή μου φίλη η Αλεξάνδρα η Χαιρέτη. Αν ήταν φίλη μου μόνο από το ΠΑΣΟΚ θα έγραφα μια φίλη από τα παλιά. Δεν είναι όμως η Αλεξάνδρα φίλη από τα παλιά. Το ΠΑΣΟΚ για μένα είναι «από τα παλιά». Το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν έχει την παραμικρή σχέση με το ΠΑΣΟΚ μέσα στο οποίο μεγάλωσα, καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ που πίστεψα και που υπέρ του αγωνίστηκα, όπως όλοι ξέρετε. Και το ότι σήμερα δεν είμαι στους βολεμένους, για μένα αποδεικνύει και στον πιο κακόπιστο ότι δεν είχα υστερόβουλες σκέψεις όπως τόσοι άλλοι.

Η Αλεξάνδρα λοιπόν είναι από αυτούς τους ρομαντικούς, επίσης μη βολεμένη, ΑΝΕΡΓΗ σήμερα, ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ από τον ιδιωτικό τομέα που εξακολουθεί να πιστεύει πώς μπορεί ακόμη, σ’ αυτό το απολειφάδι του ΠΑΣΟΚ, να παραγκωνιστούν οι προσωπικές στρατηγικές και επιδιώξεις, να εξαλειφτούν οι παράγοντες και να λειτουργήσει η δημοκρατία. Προσωπικά πιστεύω ότι το μόνο που θα μπορούσε να προσφέρει στον τόπο το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, θα ήταν η απόφαση για διάλυσή του.

«Αρχή άνδρα δείκνυσι» 

Σήμερα στο δήμο Παλλήνης και σε όλους τους «Καλλικρατικούς δήμους» εξελίσσονται διεργασίες ενόψει των συνεδριακών διαδικασιών του ΠΑΣΟΚ. Αυτόνομοι παράγοντες τοπικής αυτοδιοίκησης, συνενώνονται. Στελέχη γνωστά και άγνωστα προτρέπουν τα πληγωμένα και θυμωμένα μέλη να συμμετέχουν, για την αλλαγή της χώρας και του κινήματος. Έφτασε λοιπόν η ώρα να κατέβουν «οι νικητές» από τις δάφνες τους και να στρωθούν στη δουλειά.

Σε μια ανοιχτή κοινωνία, για ένα κόμμα που θέλει να κάνει πράξη τη διαύγεια και τον κοινωνικό έλεγχο, δεν είναι αδυναμία, αλλά δύναμη και πλούτος ο προβληματισμός των στελεχών. Σημασία έχει όμως, πως το κίνητρο όλων να είναι κίνητρο προσφοράς για τη βελτίωση της προσπάθειας.

Δεν υπάρχει διοίκηση που δεν δέχτηκε κριτική. Αυτό σημαίνει ευθύνη. Από μόνη της η δραστηριοποίηση των λεγόμενων ‘’κορυφαίων στελεχών’’, δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα των πολιτών. Οποιεσδήποτε επιλογές θα έχουν θετικό αποτέλεσμα μόνο αν τα στελέχη συναισθάνονται την ευθύνη τους. Δυστυχώς, η αναποτελεσματικότητα, ο υπερβάλλων ζήλος και μια πρακτική επιδίωξης της προσωπικής ανέλιξης στερεί το αίσθημα της δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και προόδου.

Πάντοτε υπάρχει περιθώριο όλοι να επωμιστούν το βάρος που τους αναλογεί υπερβαίνοντας τα μικροκομματικά κριτήρια, αποφεύγοντας απαρχαιωμένες τακτικές. Οφείλουν να έχουν την ωριμότητα της συνεργασίας και ενωτικά χαρακτηριστικά, φροντίζοντας για τη θεσμική και δημοκρατική λειτουργία του κόμματος, τη βελτίωση της διαχείρισης, περιφρουρώντας τις προγραμματικές δεσμεύσεις και δείχνοντας στην πράξη τους λόγους για τους οποίους επελέγησαν.

Ο ορίζοντας ανοιχτός και ο χρόνος ήδη μετράει. Ας κάνουμε όλοι στην άκρη προσωπικές επιδιώξεις και ας αγωνιστούμε όλοι μαζί για το καλό της χώρας μας!

Αλεξάνδρα Χαιρέτη
Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ανατολικής Αττικής