Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Καθήκοντα Αν. Διοικητή ανέλαβε, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής Γιώργος Σμέρος, στο νοσοκομειακό συγκρότημα που περιλαμβάνει τα νοσοκομεία: Γ.Ν.Α. Σισμανόγλειο, το 1ο Νοσοκομείο ΙΚΑ «Παπαδημητρίου», το Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και το Γ.Ν. Αμαλία Φλέμιγκ

Καθήκοντα Αν. Διοικητή ανέλαβε πριν λίγες ημέρες, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής Γιώργος Σμέρος, στο νοσοκομειακό συγκρότημα που περιλαμβάνει τα νοσοκομεία Γ.Ν.Α. Σισμανόγλειο, το 1ο Νοσοκομείο ΙΚΑ «Παπαδημητρίου», το Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και το Γ.Ν. Αμαλία Φλέμιγκ. Ο διορισμός του έγινε με απόφαση του υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδου, ύστερα από την αναδιάταξη των μονάδων υγείας.

Το συγκεκριμένο νοσοκομειακό συγκρότημα προέκυψε, μετά την πρόσφατη αναδιάταξη των νοσοκομείων του ΕΣΥ, στο πλαίσιο των διασυνδεόμενων υγειονομικών μονάδων.

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, με την νέα μορφή διασύνδεσης των μονάδων υγείας, είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και τα δεδομένα για τη χάραξη εθνικών, περιφερειακών και τοπικών πολιτικών υγείας, που θα μειώσουν το λειτουργικό κόστος, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα καλύτερης λειτουργίας άλλων, οι οποίες αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε εξοπλισμό και προσωπικό, με τελικό στόχο την καλύτερη δυνατή παροχή υγείας στον Έλληνα πολίτη.

Στην αρμοδιότητα του ίδιου συγκροτήματος περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων τα Κέντρα Υγείας Σπάτων, Νέας Μάκρης και το Περιφερειακό Ιατρείο Γραμματικού, που βρίσκονται αντίστοιχα στους δήμους Σπάτων-Αρτέμιδος (δημοτική κοινότητα Σπάτων) και Μαραθώνα (δημοτική κοινότητα Νέας Μάκρης).

Η συνολική δυναμικότητα του νοσοκομειακού συγκροτήματος, που είναι από τα μεγαλύτερα της χώρας, ανέρχεται στις 900 κλίνες, αποτελώντας βασικό πυλώνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Διοικητής στο νοσοκομειακό συγκρότημα διορίστηκε η μέχρι πρότινος Διοικητής του Γ.Ν.Α. Σισμανόγλειο, Δρ.κα Όλγα Οικονόμου και Αν. Διοικητής (εκτός του κου Γεωργίου Σμέρου), η μέχρι πρότινος υποδιοικήτρια του Γ.Ν. Μελισσίων Αμαλία Φλέμινγκ, κα Εύα Μπουλούκου.

Ο κ. Γ. Σμέρος, από 1-4-2011, είχε διοριστεί στο πλαίσιο της Ανοιχτής Διακυβέρνησης (OpenGov) Διοικητής του Σπηλιοπούλειου Νοσοκομείου Αθηνών «Η Αγία Ελένη» ενώ από τον Απρίλιο του 2011 συμμετείχε στην Επιτροπή Αναδιάταξης μονάδων υγείας του υπουργείου Υγείας, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής.

Με σημερινή (23-11-2011) απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής κου Γιάννη Σγουρού, ο Γιώργος Σμέρος, ορίσθηκε εντελλόμενος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, για τα θέματα Κοινωνικής Πολιτικής.

Κατά την σημερινή ανάληψη των καθηκόντων του ο κ. Γιώργος Σμέρος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«…Στις πρωτόγνωρα δύσκολες καταστάσεις που διαμορφώνονται για όλους μας και οι οποίες θα θέσουν υπό αμφισβήτηση θεσμούς και εμπεδωμένες δομές του κράτους μας, είναι χρέος όλων μας, η προάσπιση και κυρίως η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Το δικαίωμα και η πρόσβαση των πολιτών σε ένα επαρκές και ολοκληρωμένο Σύστημα Υγείας, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δεχτούν εκπτώσεις… Αντίθετα πρέπει να ενισχυθούν με τομές και αλλαγές για την αναδιάταξη του. Είναι το ελάχιστο καθήκον μας.

Ως Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατ. Αττικής, χαιρετίζω την πρόσφατη απόφαση του Υπουργού κου Ανδρέα Λοβέρδου, αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, για την μετατροπή του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Ραφήνας σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ραφήνας-Πικερμίου και την σύσταση του Νέου Νοσοκομείου Ανατ. Αττικής στις εγκαταστάσεις του Π.Ν.Α., που χρόνια διεκδικούσαμε και αγωνιζόμαστε, Τοπική Αυτοδιοίκηση και κοινωνικοί φορείς, στις εγκαταστάσεις του Π.Ν.Α. Σήμερα, ως Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατ. Αττικής, ως πρ. Δήμαρχος Παλλήνης επί σειρά ετών, αλλά και ως πολίτης των Μεσογείων, αισθάνομαι δικαιωμένος με την απόφαση του Υπουργού Υγείας. Θα δώσω όπως όλοι, τον καλύτερο εαυτό μου για την άμεση λειτουργία του Κέντρου Υγείας στην Ραφήνα, αλλά και την ίδρυση του πρώτου Νοσοκομείου στην Ανατ. Αττική..».