Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Θεατρική παράσταση "Ωραία και μόνη η Ζάκυνθος με κυριεύει"

Ο Δήμος Παλλήνης σας προσκαλεί την Τετάρτη 30 Μαρτίου και ώρα 7 μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Γέρακα, για να παρακολουθήσετε την παράσταση «Ωραία και μόνη η Ζάκυνθος με κυριεύει» από το «ΘΕΑΤΡΟ ΤΣΗ ΖΑΚΥΘΟΣ». Η είσοδος είναι δωρεάν.


Το συγκεκριμένο έργο των Διον. Γιατρά & Κώστα Καποδίστρια αποτελεί δραματοποίηση της Ιστορίας του Ιονίου από το 1480 έως το 1864, όταν τα Ιόνια νησιά ενώθηκαν με την υπόλοιπη Ελλάδα. Μέσα σε αυτό καταγράφεται ένα σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής Ιστορίας, πλούσιο σε γεγονότα που καθόρισαν τις εξελίξεις της νεότερης Ελλάδας.

Από τη δράση της Φιλικής εταιρείας στη Ζάκυνθο, με προεξάρχοντα το Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τη συμβολή της στην επανάσταση του 1821, μέχρι τις αγωνίες του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού και την αποτύπωσή τους στο έργο του, καθώς επίσης και γεγονότα κοινωνικού ενδιαφέροντος όπως η πρώτη αστική επανάσταση στην Ευρώπη το 1628, το αποκαλούμενο Ρεμπελιό των Ποπολάρων , η έλευση των Γάλλων Δημοκρατικών, που εγκατέστησε τις ιδέες της Γαλλικής επανάστασης το 1797, οι διαρκείς συγκρούσεις μεταξύ αστών και φεουδαρχών κ.τ.λ.

Πρόκειται για μία παράσταση ιστορικού ενδιαφέροντος, στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος του Δήμου Παλλήνης.

Το έργο που έχει λάβει άδεια καταλληλότητας από την τελευταία σε ισχύ επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας για τα έτη 2008 – 2009, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κώστα Καποδίστρια και Μπάμπη Σούλη, σκηνικά  - κοστούμια Νίκης Πέρδικα και μουσική Βασίλη Σταμάτη.