Δευτέρα 7 Απριλίου 2008

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Γέρακα - Συγκέντρωση 1η - ΔΕΣΗ

Με τη μαζικότατη συμμετοχή των κατοικών πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη από τις ανοιχτές συγκεντρώσεις που διοργανώνει ο Δήμος προκειμένου να συζητηθεί το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.

Οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν από τη Δέση, αυτή την πολύπαθη γειτονιά της πόλης μας. Η απόφαση να ξεκινήσουν οι συγκεντρώσεις από τη Δέση δεν ήταν τυχαία. Θέλαμε με το τρόπο αυτό να δείξουμε πως για μας δεν υπάρχουν ξεχασμένες γειτονιές, πως κατανοούμε τα προβλήματα της περιοχής και πως έχουμε τη διάθεση να τα λύσουμε.

Στη συγκεντρωση συμμετείχαν περίπου 150 κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι με πληθώρα τοποθετήσεων κατέδειξαν τα προβλήματα.
  • Ενταξη στο σχέδιο πόλης
  • Συγκοινωνία
  • Ασφαλτόστρωση οδικού δικτύου
  • Υδροδότηση - ηλεκτροτοδότηση
  • Διαφύλαξη του υπάρχοντος πρασίνου
  • Προστασία κοινόχρηστων χώρων από επίδοξους καταπατητές

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος εισαγωγικά είπε "θέλουμε να πάψετε να αισθάνεστε ξεχασμένοι" φράση που σηματοδοτεί την απαρχή επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων.

Σημαντικότερο όμως όλως είναι πως για πρώτη φορά ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο απευθύνονται οργανωμένα στους κατοίκους, όχι σε προεκλογική περίοδο, και τους ζητούν τη γνώμη τους. Ενα αίσθημα ικανοποίησης ήταν διάχυτο παντού αφού απ' όλους άκουγες "αυτό έπρεπε να είχε γίνει χρόνια πριν".

Θα μου επιτρέψετε κλείνοντας τη μικρή μου αναφορά να πω πως πολιτικά αισθάνομαι δικαιωμένος γιατί μετά από πολλά χρόνια αγώνων, επιτέλους εφαρμόζουμε στο Γέρακα θεσμούς άμεσης Δημοκρατίας.

Οι συγκεντρώσεις συνεχίζονται. Διαβάστε στη σχετική ανάρτηση το υπόλοιπο πρόγραμμα και συμμετάσχετε. Τέλος παρακαλώ σε αυτή την ανάρτηση τα όποια σχόλια να αφορούν τη συγκέντρωση της Δέσης.

Προτάσεις επί του Επιχειρησιακού προγράμματος κάντε στην προηγούμενη ανάρτηση.